Borůvkové muffiny aka klasické blueberry muffins

Cos jedla, nebyly to náhodou borůvky? No šmoulové těžko, neasy.

Sezóna je tu, nevyužít ji by byl hřích, čili přichází na řadu muffinové klišé číslo 1 – borůvkové. A nejsou pop od Starbucks. Jsou ode mě, s láskou a voní, tak, že jsem si z nich sedla na zadek (Very najs bjůtifl, fakt). Bez receptu na tyhle borůvkové muffiny se prostě neobejdete!

Na Borůvkovou silnou desítku potřebujete:

  • Základní klasiku (150 g mouky, 80 g cukru, lžička pečiprášku, vanilkový cukr, 1 vejce, 40 g másla, rozpuštěné a zchladlé, 100 ml mléka)
  • lžíci mouky navíc na borůvky
  • čtvrt litru borůvek (odhadem); kdo má rád míň boruvkové, nebude to tolik přehánět a nebude mít tím pádem tak modrou pusu (a zbyde víc na knedlíky nebo do jogurtu na snídani).

Prošleháme tekuté, promícháme sypké. Společně to promíchneme, nepřemíchneme, Dosypeme borůvky, zlehka promíchnem, nerozmašírujem, naplníme (s láskou a bez bázně přeplníme) a frknem do trouby.

Vědu s tím neděláme, pečem jako vždycky (na těch stoosumdesát cirka dvacet minutek).

 

 

Fotky moc nic, já vim Příště líp!

Borůvkové muffiny aka klasické blueberry muffins
4.2 (84.44%) 18 votes

26 komentářů on Borůvkové muffiny aka klasické blueberry muffins

  1. Bára
    31/01/2015 at 14:00 (4 roky ago)

    Tak jsem to zkusila poprvé. A těsto malm fialové. Asi moc borůvek. Takže extra borůvkové jsem udělala. Díky za stránku. Našla jsem jí náhodou. A zase něco vyzkouším. Bára

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:33 (4 roky ago)

      To ale přece vůbec nevadí. 🙂 Já dávám i čerstvé borůvky na chvíli do mrazáku, aby byly pevnější a neobarvily těsto. Pak je jenom lehoulince přimíchám a šup s nima do trouby. A „šmoulové“ muffiny ještě nikoho nezabily. Hodně štěstí a brzy na blogu nashle.

      Odpovědět
  2. Vojta
    22/05/2015 at 20:39 (3 roky ago)

    V týdnu jsem objevil tuhle stránku a včera jsem vyzkoušel první recept – borůvkové muffiny. A hned jsem se zamiloval. 🙂 Díky za skvělý zdroj inspirace i pro nadcházející pečení! Příště se chystám na ty citrónové tarty, ve Francii jsem se po nich mohl umlátit. 🙂

    Odpovědět
  3. Barbora
    30/05/2015 at 13:10 (3 roky ago)

    Teda jsou úžasný, děkuju za recept 🙂 Jedinej háček je v tom, že to byla jen jedna várka a ta se tak rychle snědla, že příště musím min. z dvojnásobný a to jsme doma jen dva dospělí a jedno dítě 😀
    Super recept!

    Odpovědět
  4. Kiki
    13/06/2015 at 11:00 (3 roky ago)

    Tak mne tedy na 10 muffinu fakt nevyslo…Na 9 a to jsem jeste mouky trosicku pridavala a mela jsem fakt obri boruvky co taky zabraly hodne mista ale stacilo to jen tak tak na 9 muffinu…

    Odpovědět
  5. jana
    29/07/2015 at 18:29 (3 roky ago)

    Naprosto úžasný. Nejsem fanda borůvek, ale ty muffiny se vážně povedly. Dala jsem jich tam haldu. Těsto jsem uválela z receptu na 12 kousků. Vyšlo mi jich 15 a asi se jich ujim k smrti. Opradu miluju tuto stránku. Mám ochutnanou třetinu receptů a vždycky na výbornou.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:54 (3 roky ago)

      Jani, to jsem ráda. Doufám, že jste se neujedla k smrti 🙂

      Odpovědět
  6. lenka
    08/08/2015 at 20:52 (3 roky ago)

    Vypadá to moc dobře :). Chtěla bych je vyzkoušet, jen nevím, jakou mám použít mouku. Základní klasika je hladká? 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/08/2015 at 9:45 (3 roky ago)

      Leni, ano! Obyčejná hladká pšeničná mouka.

      Odpovědět
      • lenka
        03/09/2015 at 14:50 (3 roky ago)

        Děkuji. Jsou vynikající! 🙂

        Odpovědět
  7. Andrea
    07/10/2015 at 18:41 (3 roky ago)

    Ahojda Muffinárium! 🙂 stránku jsem objevila náhodou a musím pochválit, nejlepší recepty, už jsem jich několik vyzkoušela a chystám se na další! Borůvkové jsem pekla rodině ve Finsku,kde dělám aupair a modro měli všichni až za ušima!!! 🙂 vše suprově popsané,takže i začátečník jako já vše zvládne 🙂 moc děkuji a jen tak dál,určitě se zase ráda inspiruji dalšími recepty :))

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/10/2015 at 20:57 (3 roky ago)

      Andreo díky moc za hezký koment a zdravím Vás do Finska.

      Odpovědět
  8. Zita Mickova
    24/02/2016 at 10:59 (3 roky ago)

    Tak jsem je vyzkoušela upéct tady v Číně z čínské mouky a jsou supeeeeer, yummy. Díky za parádní recepty! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      24/02/2016 at 19:48 (3 roky ago)

      Jéé, Zito, to je skvělý! A můžu se zeptat, co to bylo za mouku? Existuje tam tedy taky něco jako klasická pšeničná hladká (tedy cosi jako all purpose flour)? Člověk by si myslel, že znaj jenom rejži… 😀

      Odpovědět
  9. Linda
    11/03/2016 at 19:54 (3 roky ago)

    Ahoj,
    musím říct, že jsem se absolutně zamilovala do Tvé stránky a teď mám strašný nutkání vyzkoušet co nejvíc receptů!! ♥ Jsem milovnice muffinů, ale začátečnice v jejich pečení :D. Proto jsem se taky chtěla zeptat, jestli bych mohla pšeničnou hladkou mouku nahradit celozrnnou (předměřickou), anebo spíše dát třeba hladkou:celozrnnou v nějakém poměru?
    Jednou jsem pekla jablkové muffiny s celozr. moukou a vůůbec se nepovedly… Nenaběhly mi a těsto bylo takové tekuté…

    Děkuji moc moc moc za odpověď a nepřestávej s těmi recepty!!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/03/2016 at 22:14 (3 roky ago)

      Lindo, vítej na Muffináriu! Jestli použíješ celozrnnou mouku, dej jí půl na půl s hladkou pšeničnou. Potom vyběhnou. Jestli dáš 100 % celozrnné, nenaběhnou tolik.

      Odpovědět
  10. Krala
    30/06/2016 at 19:57 (2 roky ago)

    Jsou peckovy! Nebo takhle, skladba surovin s poctivym „čtvrtlitrikem“ borůvek je ve výsledku vázne pecka!!!

    Odpovědět
  11. Petra
    17/08/2016 at 15:38 (2 roky ago)

    moc a moc dobre muffiny, jen mi tam ty moje boruvky moc nechutnaly (bydlim v USA a jsem tu schopna koupit jen Kanadske a ty chut boruvek lesnich nevidely ani z dalky (jen barva a tvar odpovidaji, ale co z toho, ze).

    Odpovědět
  12. Monika
    04/09/2016 at 16:27 (2 roky ago)

    Ahooj, dneska jsem muffiny vyzkousela, misto mleka dala bily jogurt a byly vyborne 😉 diky za recept…urcite jeste nejake vyzkousim a hodne me zaujaly recepty na chleba a housticky/buchty 🙂

    Odpovědět
  13. tereza
    03/03/2017 at 21:29 (2 roky ago)

    Dnes jsem je upekla a jsou výborné, jen z test jsem mela strach ale jsou fakt vyytecné ..

    Odpovědět
  14. Marta
    31/07/2017 at 17:30 (1 rokem ago)

    ahojky, burůvky mám jen zmrazené, lze použít i ty? díky

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/08/2017 at 14:34 (1 rokem ago)

      Dokonce to bude lepší varianta! Pak se při míchání v těstě nerozhňahňají.

      Odpovědět
  15. Magda
    25/11/2017 at 20:04 (11 měsíci ago)

    Úžasný recept 🙂
    jen jeden drobný detail- na stránce se špatně hledají konkrétní recepry (jen podle data přidání receptu). kdyby šeudělat rejstřík mafinu podle to s čím jsou našli by se lépe.
    Jinak moc děkuji za úžasné recepty

    Odpovědět

1Pingbacks & Trackbacks on Borůvkové muffiny aka klasické blueberry muffins

Leave a reply to tereza Cancel reply