Čokoládové muffiny s krémem a pistáciemi

Dostala jsem před dovolenou nelehký a velmi zodpovědný úkol – vymyslet a upéct svatební cupcakes. Úkol o to těžší, že cupcakes byly pro mou kamarádku a kolegyni. Kdyby to tedy neklaplo, měla jsem ostudu jak vyšitou na všech frontách. Hlavně tedy v práci, kde mám asi nejširší (a nejskvělejší) základnu fanoušků a spokojených strávníků.

Konečně jsem tedy mohla naplno vyzkoušet svého nového mazlíka od AP servisu (über story o vyhořelé převodovce v mixéru připojuji na konci). Ale v zátěžovém testu jsem obstáli oba dva! A myslím, že na výbornou. Pohled na ženichova bratra, kterak si skládá dortíky do krabičky, aby mu zbylo i na druhý den, byl pro mě asi největší pochvalou.

Zajímá vás, kdo jsem a co všechno upeču, než se mi povede sepsat recepty?

Sledujte můj Instagram!

No a teď tedy recept:

Na základ jsem použila recept na čokoládové muffiny.

Vynechala jsem bílou a mléčnou čokoládu a použila jsem na dávku 12 muffinů, na kterou je uveden recept v odkaze, jen 100gramovou tabulku 70% čokolády. Můžete ale použít čokolády klidně o trochu více. Já jsem ubrala hlavně kvůli krému.

Krém:

Na krém jsem použila svou nejoblíbenější kombinaci – máslo, gervais a vanilkový extrakt. Množství se mi špatně odhaduje. Většinou potřebuju krém z 250 gramů másla, 150 gramů cukru a 2 Gervais na 18 muffinů. Na 12 muffinů tedy použijte 2/3 všech ingrediencí. A nebo jich upečte víc! Garantuju, že tím nikoho neurazíte. Na krém na 12 muffinů si tedy připravte:

  • 170 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 120 g Gervais v pokojové teplotě
  • pár kapek vanilkové esence

Vyšlehejte změklé máslo a zašlehejte postupně cukr. Do pěny potom postupně zašlehejte Gervais. Dejte pozor, aby se vám krém nesrazil. Nešlehejte moc dlouho a krémový sýr přidávejte po menších kouskách a počkejte, až se předchozí část zapracuje do hmoty. Bez robotu jsem krém připravovala tak, že jsem smíchala máslo s cukrem metličkou, trošku jsem je prošlehala a na závěr jsem zašlehala Gervais a vanilku. Trochu mě bolela ruka a krém byl maličko hutnější, ale na chuti mu to určitě neubralo.

Potom krémem naplňte zdobící sáček se širokou zdobičkou a ozdobte úplně vychladlé muffiny.

Můžete je finálně nazdobit jako já nasekanými pistáciemi nebo nasekanou čokoládou.

A takhle krásně slušely nevěstě!

10363492_10152418312962767_2073175445073508938_n

Foto: TeZ

Kromě čokoládových s vanilkovým creamcheese krémem jsem připravila i citronovo-borůvkové muffiny s borůvkovým krémem. Ale o těch si povíme někdy příště! A kdybyste neměli kolem sebe příliš milovníků čokolády, zkuste obyčejný vanilkový korpust a o trochu méně máslový krém. Základní cupcakes recept na vanilkové cupcakes vám poradí jak na to.

Abych vás ale nepřipravila o tu historku. A je fakt dobrá, kluci z AP servisu tvrdí, že něco takového ještě neviděli. Po letech snění jsem si konečně mohla k Ježíšku objednat svůj vysněný robot v elegantní mandlové (samozřejmě jediný na skladě). Robot jsme dovezli domů, slavnostně zapojili (takřka jsme si ťukli šampaňským) a spustili první test naprázdno. Z převodovky se zajiskřilo, stroj se zakuckal, nicméně jiskřil a šlehal zavyle dál. Ehm, takovou radost z našeho shledání jsem nečekala… Jelikož bylo těsně před Vánoci jala jsem se zadělat vánočku a můj muž mezitím nelenil a zaměstnal americkou on-line podporu KitchenAid. Milá operátorka nás ujistila, že v převodovce jiskřit může, ovšem kolečka by si měly tzv. sednout a všechno by mělo být v cajku. Zapnula jsem tedy robůtka natěšeného na tu vánočku a on se z toho nadšení z novéh domova už chudák neprobral.

Moc děkuju milému AP servisu za perfektní servis a permanentní tříměsíční (inu, cesta ze zámoří je dlouhá) informování o tom, kde zrovna se můj nový robot nachází na ose USA-Praha. Nový robot jsme projistotu vyzkoušeli na prodejně, jako bolestné jsem dostala parádní metlu na krém a mohu vám s radostí doporučit k navštívení jejich krásný showroom ve Vršovicích.

19 komentářů Přidat své
  1. Tak u tohoto receptu budu komentovat jen krém 🙂 Je naprosto dokonalý,použila jsem ho jak na kakaové,tak na banánové muffiny se skořicí a je úžasný 🙂

  2. Prvně na blogu, vyzkoušela jsem tyhle cupcake a má chvála nezná hranic. Vizuální stránka sice nic moc, ale to je dáno tím, že „pekla má tříletá dcera“ a nemáme formu na muffiny, tak jsme improvizovaly, ale chuťově naprostá lahoda.
    Máte prosím někde pekárnu??? Děkuji za recepty.

    1. Jani, díky za chválu! Pekárnu byste hledala marně, vše pochází z domácí trouby. Kdybyste chtěla (na oslavu nebo kdykoliv), ráda se domluvím a upeču pro vás.

      1. Dobrý den, omlouvám se, že odpovídám až nyní. Od posledně jsem sem nezavítala. Děkuji za nabídku. Hlavní, co mne lákalo bylo vidět tu nádheru pohromadě. Pravda je, že plánujeme svatbu, ale musíme hodně propočítat náklady. Už nyní to máme dost napnuté. Můžete mi prosím poslat nabídku? Také záleží, odkud jste? Aby to příp. bylo logisticky zvládnutelné.
        Děkuji Jana

  3. Krásný den, musím Vám strašně moc poděkovat za úžasný recept. Před chvílí jsem dopekla čokoládové muffinky, udělala krém a olizuju se i za ušima. A babička mého manžela také, prý je to vynikající 🙂

  4. Dobrý den, já Vám taky musím poděkovat za recept, muffinky na narozeninovou oslavu se povedly a sklidily velký úspěch:)

  5. Dobrý den, chěla bych se zeptat, zda krém vydrží krásně tuhý i bez lednice? A zda není lepší dát vanilkový lusk. Vanilkové aroma mi celkem….nevoní :D. Díky moc!

    1. Zuzko, krém vydrží i bez lednice. Já je dávám do lednice zatuhnout vždycky, protože je skoro vždycky nějak vozím. A když je krém ztuhlý z lednice, tak mám jistotu, že se pak v autě po cestě nerozplcne. Vanilkový lusk klidně použijte. Já dávám kvalitní vanilkové aroma (prodává třeba Kitchenetteshop nebo Marks&Spencer), stojí přes stovku, ale vydrží dlouho.

  6. Dobry den,
    Tez dekuji za vase krasne popsane stranky! 🙂
    Chtela bych se ovsem optat,jak je to potom s propadnym skladovanim cupcake?kdyz udelam krem vydrzi mi v lednici hotove mnamky aspon pres noc?mame oslavu narozenin dcery a kvuli casovym udajum bych to chtela mit hhotove jiz den predem..ale desim se zda to vydrzi 😉 moc dekuji za odpoved.pekny den.

    1. Marto, vydrží stoprocentně! Já mám dneska v lednici cupcakes už třetí den (krém z másla, žervé a slaného karamelu. čokoládové muffiny). A pořád jsou výtečné. Vyndejte je z lednice tak 30 min předtím, než budete servírovat, aby nebyly tak tuhé!

      1. Musim se pochlubit ze oslava dopadla vytecne a na cupcake si vsichni max.pochutnali 😉 strasne chvalili recept!takze vyrizuji slava chvaly 😉 p.s.nemate nahodou i nejaky recept na bezmlecny muffinek?dekuji!

        1. Milá Marto, to mám moc velkou radost! Bezmléčný muffinek uděláte jednoduše, místo másla olej, místo mléka třeba mandlové. Množství dejte stejné a případně dolaďte konzistenci.

          1. Super! velmi děkuji! hned ráno se na ně vrhnu..dcerka má nyní min. na dva měsíce úplně bezmléčnou dietu a tak stále vymýšlíme, jaké dobroty jí udělat, aby nebyla špatná, že nemůže sladké..přeci jen rok a pul starému dítku se to hooodně zle vysvětluje 🙂 ale jsme moc ráda, za vaše stránky!!! 🙂

          2. Marto, v muffinech se dá snadno zaměnit máslo za olej a mléko za jakékoliv rostlinné. Kdykoliv a spolehlivě!

  7. Zdravím, chci se zeptat jestli se nestane něco s krémem když si ho připravím dopředu a zdobit budu až třeba další den. Vím, že je to hloupá otázka, ale nerada bych si tím cupcakes nějak zkazila. Díky za odpověď 🙂

  8. Dobrý deň,
    koľko masla mám dať na krém? Pri týchto muffinoch je 250g masla a základný recept je na 70g masla (som z toho trošku zmätená) a 2 tegliky gervais.

  9. Ahoj, mohl bych se zeptat kdybych chtěl mít krém i třeba červený až rudý je dobré použít třeba potravinářské barvivo? Nebo se dá udělat i s příchutí nějakého ovoce, který krém obarvý? moc díky 😉 chtěl bych totiž udělat půlku červenou a pulku bílou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *