Čokoládové muffiny s krémem a pistáciemi

Dostala jsem před dovolenou nelehký a velmi zodpovědný úkol – vymyslet a upéct svatební cupcakes. Úkol o to těžší, že cupcakes byly pro mou kamarádku a kolegyni. Kdyby to tedy neklaplo, měla jsem ostudu jak vyšitou na všech frontách. Hlavně tedy v práci, kde mám asi nejširší (a nejskvělejší) základnu fanoušků a spokojených strávníků.

Konečně jsem tedy mohla naplno vyzkoušet svého nového mazlíka od AP servisu (über story o vyhořelé převodovce v mixéru připojuji na konci). Ale v zátěžovém testu jsem obstáli oba dva! A myslím, že na výbornou. Pohled na ženichova bratra, kterak si skládá dortíky do krabičky, aby mu zbylo i na druhý den, byl pro mě asi největší pochvalou.

10151164_10203940184772124_8698869915168132986_n

Zajímá vás, kdo jsem a co všechno upeču, než se mi povede sepsat recepty?

Sledujte můj Instagram!

No a teď tedy recept:

Na základ jsem použila recept na čokoládové muffiny.

Vynechala jsem bílou a mléčnou čokoládu a použila jsem na dávku 12 muffinů, na kterou je uveden recept v odkaze, jen 100gramovou tabulku 70% čokolády. Můžete ale použít čokolády klidně o trochu více. Já jsem ubrala hlavně kvůli krému.

Krém:

Na krém jsem použila svou nejoblíbenější kombinaci – máslo, gervais a vanilkový extrakt. Množství se mi špatně odhaduje. Většinou potřebuju krém z 250 gramů másla, 150 gramů cukru a 2 Gervais na 18 muffinů. Na 12 muffinů tedy použijte 2/3 všech ingrediencí. A nebo jich upečte víc! Garantuju, že tím nikoho neurazíte. Na krém na 12 muffinů si tedy připravte:

  • 170 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 120 g Gervais v pokojové teplotě
  • pár kapek vanilkové esence

Vyšlehejte změklé máslo a zašlehejte postupně cukr. Do pěny potom postupně zašlehejte Gervais. Dejte pozor, aby se vám krém nesrazil. Nešlehejte moc dlouho a krémový sýr přidávejte po menších kouskách a počkejte, až se předchozí část zapracuje do hmoty. Bez robotu jsem krém připravovala tak, že jsem smíchala máslo s cukrem metličkou, trošku jsem je prošlehala a na závěr jsem zašlehala Gervais a vanilku. Trochu mě bolela ruka a krém byl maličko hutnější, ale na chuti mu to určitě neubralo.

Potom krémem naplňte zdobící sáček se širokou zdobičkou a ozdobte úplně vychladlé muffiny.

Můžete je finálně nazdobit jako já nasekanými pistáciemi nebo nasekanou čokoládou.

A takhle krásně slušely nevěstě!

10363492_10152418312962767_2073175445073508938_n

Foto: TeZ

Kromě čokoládových s vanilkovým creamcheese krémem jsem připravila i citronovo-borůvkové muffiny s borůvkovým krémem. Ale o těch si povíme někdy příště! A kdybyste neměli kolem sebe příliš milovníků čokolády, zkuste obyčejný vanilkový korpust a o trochu méně máslový krém. Základní cupcakes recept na vanilkové cupcakes vám poradí jak na to.

Abych vás ale nepřipravila o tu historku. A je fakt dobrá, kluci z AP servisu tvrdí, že něco takového ještě neviděli. Po letech snění jsem si konečně mohla k Ježíšku objednat svůj vysněný robot v elegantní mandlové (samozřejmě jediný na skladě). Robot jsme dovezli domů, slavnostně zapojili (takřka jsme si ťukli šampaňským) a spustili první test naprázdno. Z převodovky se zajiskřilo, stroj se zakuckal, nicméně jiskřil a šlehal zavyle dál. Ehm, takovou radost z našeho shledání jsem nečekala… Jelikož bylo těsně před Vánoci jala jsem se zadělat vánočku a můj muž mezitím nelenil a zaměstnal americkou on-line podporu KitchenAid. Milá operátorka nás ujistila, že v převodovce jiskřit může, ovšem kolečka by si měly tzv. sednout a všechno by mělo být v cajku. Zapnula jsem tedy robůtka natěšeného na tu vánočku a on se z toho nadšení z novéh domova už chudák neprobral.

Moc děkuju milému AP servisu za perfektní servis a permanentní tříměsíční (inu, cesta ze zámoří je dlouhá) informování o tom, kde zrovna se můj nový robot nachází na ose USA-Praha. Nový robot jsme projistotu vyzkoušeli na prodejně, jako bolestné jsem dostala parádní metlu na krém a mohu vám s radostí doporučit k navštívení jejich krásný showroom ve Vršovicích.

Čokoládové muffiny s krémem a pistáciemi
4.5 (90%) 22 votes

19 komentářů on Čokoládové muffiny s krémem a pistáciemi

  1. Káťa
    26/02/2015 at 19:57 (4 roky ago)

    Tak u tohoto receptu budu komentovat jen krém 🙂 Je naprosto dokonalý,použila jsem ho jak na kakaové,tak na banánové muffiny se skořicí a je úžasný 🙂

    Odpovědět
  2. Jana
    15/04/2015 at 7:58 (4 roky ago)

    Prvně na blogu, vyzkoušela jsem tyhle cupcake a má chvála nezná hranic. Vizuální stránka sice nic moc, ale to je dáno tím, že „pekla má tříletá dcera“ a nemáme formu na muffiny, tak jsme improvizovaly, ale chuťově naprostá lahoda.
    Máte prosím někde pekárnu??? Děkuji za recepty.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/04/2015 at 10:06 (4 roky ago)

      Jani, díky za chválu! Pekárnu byste hledala marně, vše pochází z domácí trouby. Kdybyste chtěla (na oslavu nebo kdykoliv), ráda se domluvím a upeču pro vás.

      Odpovědět
      • Jana
        06/05/2015 at 17:10 (4 roky ago)

        Dobrý den, omlouvám se, že odpovídám až nyní. Od posledně jsem sem nezavítala. Děkuji za nabídku. Hlavní, co mne lákalo bylo vidět tu nádheru pohromadě. Pravda je, že plánujeme svatbu, ale musíme hodně propočítat náklady. Už nyní to máme dost napnuté. Můžete mi prosím poslat nabídku? Také záleží, odkud jste? Aby to příp. bylo logisticky zvládnutelné.
        Děkuji Jana

        Odpovědět
  3. Katka
    15/01/2016 at 13:06 (3 roky ago)

    Krásný den, musím Vám strašně moc poděkovat za úžasný recept. Před chvílí jsem dopekla čokoládové muffinky, udělala krém a olizuju se i za ušima. A babička mého manžela také, prý je to vynikající 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/01/2016 at 18:35 (3 roky ago)

      Katko, díky a zdravím Vás, manžela i babičku! 🙂

      Odpovědět
  4. Simona
    16/02/2016 at 18:02 (3 roky ago)

    Dobrý den, já Vám taky musím poděkovat za recept, muffinky na narozeninovou oslavu se povedly a sklidily velký úspěch:)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/02/2016 at 20:02 (3 roky ago)

      Simčo, díky moc, jsem ráda, že se dílo podařilo!

      Odpovědět
  5. Zuzana
    05/04/2016 at 15:43 (3 roky ago)

    Dobrý den, chěla bych se zeptat, zda krém vydrží krásně tuhý i bez lednice? A zda není lepší dát vanilkový lusk. Vanilkové aroma mi celkem….nevoní :D. Díky moc!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      07/04/2016 at 11:19 (3 roky ago)

      Zuzko, krém vydrží i bez lednice. Já je dávám do lednice zatuhnout vždycky, protože je skoro vždycky nějak vozím. A když je krém ztuhlý z lednice, tak mám jistotu, že se pak v autě po cestě nerozplcne. Vanilkový lusk klidně použijte. Já dávám kvalitní vanilkové aroma (prodává třeba Kitchenetteshop nebo Marks&Spencer), stojí přes stovku, ale vydrží dlouho.

      Odpovědět
  6. Marta
    29/06/2016 at 11:40 (2 roky ago)

    Dobry den,
    Tez dekuji za vase krasne popsane stranky! 🙂
    Chtela bych se ovsem optat,jak je to potom s propadnym skladovanim cupcake?kdyz udelam krem vydrzi mi v lednici hotove mnamky aspon pres noc?mame oslavu narozenin dcery a kvuli casovym udajum bych to chtela mit hhotove jiz den predem..ale desim se zda to vydrzi 😉 moc dekuji za odpoved.pekny den.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/07/2016 at 10:08 (2 roky ago)

      Marto, vydrží stoprocentně! Já mám dneska v lednici cupcakes už třetí den (krém z másla, žervé a slaného karamelu. čokoládové muffiny). A pořád jsou výtečné. Vyndejte je z lednice tak 30 min předtím, než budete servírovat, aby nebyly tak tuhé!

      Odpovědět
      • Marta
        26/07/2016 at 14:22 (2 roky ago)

        Musim se pochlubit ze oslava dopadla vytecne a na cupcake si vsichni max.pochutnali 😉 strasne chvalili recept!takze vyrizuji slava chvaly 😉 p.s.nemate nahodou i nejaky recept na bezmlecny muffinek?dekuji!

        Odpovědět
        • Muffinárium
          26/07/2016 at 16:03 (2 roky ago)

          Milá Marto, to mám moc velkou radost! Bezmléčný muffinek uděláte jednoduše, místo másla olej, místo mléka třeba mandlové. Množství dejte stejné a případně dolaďte konzistenci.

          Odpovědět
          • Marta
            28/07/2016 at 23:04 (2 roky ago)

            Super! velmi děkuji! hned ráno se na ně vrhnu..dcerka má nyní min. na dva měsíce úplně bezmléčnou dietu a tak stále vymýšlíme, jaké dobroty jí udělat, aby nebyla špatná, že nemůže sladké..přeci jen rok a pul starému dítku se to hooodně zle vysvětluje 🙂 ale jsme moc ráda, za vaše stránky!!! 🙂

          • Muffinárium
            02/08/2016 at 10:34 (2 roky ago)

            Marto, v muffinech se dá snadno zaměnit máslo za olej a mléko za jakékoliv rostlinné. Kdykoliv a spolehlivě!

  7. Naty
    26/08/2016 at 17:42 (2 roky ago)

    Zdravím, chci se zeptat jestli se nestane něco s krémem když si ho připravím dopředu a zdobit budu až třeba další den. Vím, že je to hloupá otázka, ale nerada bych si tím cupcakes nějak zkazila. Díky za odpověď 🙂

    Odpovědět
  8. Lucia
    23/12/2016 at 12:22 (2 roky ago)

    Dobrý deň,
    koľko masla mám dať na krém? Pri týchto muffinoch je 250g masla a základný recept je na 70g masla (som z toho trošku zmätená) a 2 tegliky gervais.

    Odpovědět
  9. Lukas
    24/02/2017 at 15:44 (2 roky ago)

    Ahoj, mohl bych se zeptat kdybych chtěl mít krém i třeba červený až rudý je dobré použít třeba potravinářské barvivo? Nebo se dá udělat i s příchutí nějakého ovoce, který krém obarvý? moc díky 😉 chtěl bych totiž udělat půlku červenou a pulku bílou

    Odpovědět

Leave a reply to Marta Cancel reply