Čokoládové muffiny aneb čokoláda, kam se podíváš!

Čokoládovo čokoládové muffiny nejsou jenom jedny. Jeden by nevěřil, kolik se dá vytvořit obměn. A ani jedné není dost (tomu zase není tak těžké uvěřit). Čokoholici, zbystřete! Tyhle muffiny jsou prostě ultra. Čokoláda je rozpuštěná v těstě, je tam i nasekaná na kousíčky a aby toho nebylo málo, nechybí ani čokoládový vrcholek. Protože čokolády není nikdy dost!

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Na 12 čokoládových muffinů potřebujete:

  • Základní těsto na muffiny, do kterého budete ještě přidávat čokoládu
  • o trochu více cukru
  • polovinu mléka nahraďte 200g Choceňského jogurtu/zakysané smetany (pokud dáte celou 250g smetanu, dosypte jen více mouky, aby byla konzistence tipťop)
  • Polovinu kypřícího prášku nahraďte sodou na pečení
  • 300 g 70% čokolády

150g čokolády dejte rozpustit a nechte trochu zchladit. Druhou polovinu čokoládu nasekejte na kousky. Mezitím si připravte zvlášť tekuté ingredience a zvlášť suché. K tekuté směsi přidejte většinu zchladlé rozpuštěné čokolády, pokud nechcete čokoládou na konci zdobit, můžete ji přidat všechnu. Smíchejte obě směsi, případně dolaďte konzistenci těsta a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut.

Hotové muffiny jsou na dotek pevné.

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

DOPORUČENÍ: ke snídani potírat rybízovým / malinovým / brusinkovým džemem.

Čokoládové muffiny aneb čokoláda, kam se podíváš!
3.7 (73.6%) 25 votes

39 komentářů on Čokoládové muffiny aneb čokoláda, kam se podíváš!

  1. Klara
    12/05/2014 at 21:27 (5 roky ago)

    Asi jsem dala te cokolady trochu vic, ale jsou genialni! Nevim jestli se doziji rana. Tento recept splnil me nejtajnejsi sny o cokoladovocokoladovy muffinech! Dekuju. K.

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      08/06/2014 at 20:24 (5 roky ago)

      Díky moc za komentář, mám radost s vámi 🙂

      Odpovědět
  2. Annicka
    21/07/2014 at 11:38 (4 roky ago)

    Úžasný recept :-),

    dělala sem je minulý týden, manžel se na ně jen vrhal a dvouletá neteř si ukradla dva a ukusovala z obou na střídačku 🙂

    Moc za něj děkuju 🙂

    Odpovědět
  3. Shinny
    14/08/2014 at 23:34 (4 roky ago)

    Výborný recept, i v bezlepkové podobě jsou krásně vláčné a nedrobí se! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      19/08/2014 at 13:51 (4 roky ago)

      Díky moc! Můžu vědět, jakou mouku používáte na bezlepkové muffiny?

      Odpovědět
  4. Klára
    02/09/2014 at 11:22 (4 roky ago)

    Dobrý den,
    Tak konečně jsem našla recept na skvělé buchtičky a že jsem jich zkusila.. Díky vám.. Vyzkouším všechny 😉
    Ať se daří..
    Dotaz : poprvé jsem vyzkoušela dát do těsta mleko s jogurtem a chtěla jsem se zeptat jestli jsou díky tomu muffiny tak lahodné a jaký vliv by to mělo na ostatní druhy těsta?.. Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      09/09/2014 at 16:52 (4 roky ago)

      Nevím, jak na ostatní těsta, ale na tyhle muffiny to má velmi zvláčňující vliv. 🙂 Ta smetana je dost tučná, takže to udělá svoje. S jinými těsty tolik neexperimentuju, takže nemůžu bohužel plně sloužit. 🙂

      Odpovědět
  5. Klára
    02/09/2014 at 11:25 (4 roky ago)

    A ještě musím pochválit vaše stránky… (^_-)

    Odpovědět
  6. Lucia
    08/09/2014 at 20:44 (4 roky ago)

    Můžu se zeptat, čím nahradit jogurt/smetanu při alergii na laktózu?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      09/09/2014 at 16:47 (4 roky ago)

      Já kupuju ve Sparu bez laktózy. Snáším je v pohodě. Ale určitě lze vynechat úplně a přidat mléko (a´t už sójové, bez laktózy, ořechové nebo klidně i jen vodu).

      Odpovědět
  7. Jitka
    06/11/2014 at 19:22 (4 roky ago)

    Včera jsem vás objevila….a byla to láska na první recept. Po muffinech se jen zaprášilo. Už mám vyhlédnutý další recept….a už se nemohu dočkat 🙂 Děkuji za inspiraci.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/11/2014 at 17:31 (4 roky ago)

      Díky moc. Ať se vám v kuchyni jen daří! 🙂

      Odpovědět
  8. kačka
    05/12/2014 at 17:15 (4 roky ago)

    Dělala jsem svoje první muffini podle vás a dopadli perfektně děkuji za reccept.
    Ahoj můžu se zeptat jak mám rozsekat čokoládu do muffinu ? Děkuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      20/12/2014 at 22:11 (4 roky ago)

      Já si dám čokoládu na plastové prkýnko, vezmu velký nůž a krájím na malé čtverečky. Když je rozkrájená, tak ji ještě jakoby kolábavým pohybem toho nože (čepel si shora přidržuju dlaní, nebojte, tam se neříznete) nakrájím na menší (ale ne úplně na prach).

      Odpovědět
  9. Melody
    09/01/2015 at 15:17 (4 roky ago)

    Jsou úžasné i z bezlepkové mouky 🙂 Použila jsem Jizerku, těsto bylo trochu lepivé, což je ale v bezlepkové variantě většina těst, no a konečný výsledek byl lahodný 😀 Dělala jsem je jako cupcaky, s jahodovym kremem 🙂 Zmizely do druheho dne a treti den jsme div nebrečeli, že nemáme ještě 😀

    Odpovědět
  10. Terka
    27/01/2015 at 17:06 (4 roky ago)

    Tyto muffiny jsem pekla do práce pro kolegy a sklidily úspěch. 🙂 Díky moc za skvělý recept, konečně muffiny, které jsou křehké a nadýchané. 🙂

    Odpovědět
  11. Eva
    30/01/2015 at 9:57 (4 roky ago)

    Chtěla bych se zeptat, dalo by se ozdobit nějakým krémem? Napadl mě ten s nutelou :).

    Odpovědět
    • Eva
      30/01/2015 at 9:58 (4 roky ago)

      Či ten vanilkový ze svatebních muffinů? 🙂

      Odpovědět
      • Muffinárium
        10/02/2015 at 18:46 (4 roky ago)

        Ano, radši ten. 🙂

        Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:46 (4 roky ago)

      Určitě by se daly ozdobit krémem. Radši bych zvolila nějaký lehčí, třeba jen máslo, cukr, žervé. Ten s nutelou je hrozně prasácký a sladký na čokoládové muffiny, ale proti gustu… 🙂

      Odpovědět
  12. Martina
    03/02/2015 at 9:09 (4 roky ago)

    Vaše stránky i tenhle recept mě moc zaujali a tak jsem se dneska pustila do svých prvních muffinů. Vše jsem dělala podle receptu, jen mi na závěr přišlo těsto moc tuhé (bála jsem se, že ho nepřendám do papírových košíčků) a tak jsem ho trochu zředila mlékem. Chuťově jsou excelentní, ale místo muffinů mám spíše placky. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli netušíte, čím by to mohlo být. Je možné, že papírové košíčky byly moc malé a slabé na toto těsto? Z jedné dávky jsem naplnila 24 košíčků. Nebo jsem měla nechat těsto před plněním tužší a nepřidávat už mléko? Jak vypadá správná konzistence těsta před plněním košíčků? Děkuji za rady, ráda bych příště měla muffiny alespoň částečně jako vy na fotkách 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:28 (4 roky ago)

      No to je jasné, to chce pevnou formu, ne jen košíčky. 🙂 Papírové košíčky to neudrží, ani když dáte třeba 3 do sebe. Chce to teflon a nebo silion. Mrkněte na tenhle článek a vyberte si, co je vám nejsympatičtější. http://www.muffinarium.cz/forma-na-muffiny/
      Já mám i teflonovou formu na 12, i silion (muffiny a bábovičky) a všechno je super. Podle potřeby peču buď s papírovými košíčky nebo formu vymažu a vysypu jako na bábovku. Silion má výhodu, že ten vymazávat nemusíte, i když pečete bez papírových košíčků.

      Konzistence je skoro jedno, mě vychází na každé muffinky trochu jiná konzistence. Nejtekutější je na cupcakes, tam připomíná těsto na piškot. Jinak se dá krásně nabírat těsto lžící a plnit formičku lžící, aniž bych kolem nadělala bůhvíjaký svinčík.

      Odpovědět
  13. míša
    20/02/2015 at 11:14 (4 roky ago)

    Ahoj, v receptu na těsto na muffiny máš, ze čokoládu přidáme do sypkych ingredienci a tady máš, ze do tekutych? Ráda bych se zeptala, do kterých se ta čokoláda teda přimíchá? A také máš v originálu, ze pokud chci smichat s cokoladou, tak uberes cukr, ale tady máš, že pridas, tak jak? Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      20/02/2015 at 22:57 (4 roky ago)

      Tady ty mi totiž vyšly napoprvé tak nějak zvláštně málo sladké. Nejspíš tím, jak se 70% hořká čokoláda rozpustila do těsta, tak to trochu ubralo sladkost z těsta.
      Jindy, když dávám třeba 2 tabulky nasekané čokolády na 1 várku, tak jsou právě sladké až až.
      Jinak čokoládu doporučuju nasekat a přidat k suchým ngrediencím. Trochu se obalí moukou a neklesne všechna na dno (a nepřilepí se tolik k papírovému košíčku). Ale jestli dáváš těsto do vymazané formy bez košíčků, tak je to v podstatě jedno.

      Odpovědět
    • Jitka
      26/05/2015 at 16:48 (4 roky ago)

      Přesně to samé jsem dneska řešila, s tím cukrem. Nejdřív jsem ubrala, podle toho pův. receptu a pak si při nandavání těsta do košíčků (necelá půlka) vzpomněla, že ta čokoláda je vysokoprocentní a tudíž spíš hořká a ještě jsem pro jistotu do zbytku těsta cukr přimíchala. Tím pádem mám muffiny dvojí sladkosti. Mně to nevadí, ale dcerka má radši sladší a jí zrovna vyšel ten míň sladký. Příště cukr neuberu a spíš přidám.

      Odpovědět
  14. Jana
    20/03/2015 at 15:35 (4 roky ago)

    Takže už jsou v troubě – jen místo 12 jich mám 18 a to úplně plných, takže zřejmě přetečou – no uvidíme!

    Odpovědět
  15. Nikol
    06/04/2015 at 17:17 (4 roky ago)

    Tak sem dnes prubla – neskutečně dobré, nadýchané, nepřetekly i kdy jsem naplnila košíčky po okraj – prostě dokonalé. Polila jsem ještě čokoládou, aby to byl větší „masakr“ 🙂 Díky za skvělý recept. Zbylo těsto tak na jeden muffin – naplnila jsem jich 12 po okraj 🙂

    Odpovědět
  16. Eva
    15/10/2015 at 9:06 (3 roky ago)

    Jedním slovem – neskutečné! Nejlepší muffiny, co jsem kdy dělala! I vzhledově byly naprosto bezchybné, jako z nějaké profi cukrárny 🙂 Super recept, všem doporučuji! 🙂

    Odpovědět
  17. Jana
    25/11/2015 at 18:30 (3 roky ago)

    Peču je už přes půl roku a mají velký úspěch 🙂 většinou ještě potahnu něčím navíc, například polevou z mashmallow, marcipánovou polevou nebo fondánem a vypadají dokonale 🙂 Zrovna se chystám na další várku tak snad zase vyjdou krásně :3

    Odpovědět
  18. Zuzana
    24/02/2016 at 11:40 (3 roky ago)

    Mela bych k muffinku otazecku-v „univerzalnim“ receptu na čokoládové muffy je káva a tady se nedává. Můžu se zeptat proc? 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      24/02/2016 at 19:47 (3 roky ago)

      Zuzko, káva se do čokomuffinů dává proto, aby zvýraznila chuť čokolády. Nicméně není esenciální, je to jen takový zlepšovák. Takže být může, nebo nemusí, to už záleží na pekaři. Někde ji píšu, někde nepíšu. 🙂

      Odpovědět
  19. Martina
    02/08/2016 at 12:12 (2 roky ago)

    Muffinky se povedly, dělala jsem s tvarohem a do těsta jsem přidala misku zmrzlých malin. Kluci je jedli ještě teplé a zmizelo to tentýž den. Další dávku si vynutili hned druhý den, tak vynikající jsou. Jsou to naše nejoblíbenější. Zkoušela jsem i s borůvkami. Čokoládové muffinky s ovocem prostě nemají chybu. Díky moc, že jste si dala práci s touto stránkou. Do teď jsem nenatrefila na žádný kloudný recept. SUPER!

    Odpovědět
  20. Radka
    26/10/2016 at 6:18 (2 roky ago)

    Můžu místo 70% čokolády dát čokoládu mléčnou?
    Nezmění mi to moc konzistenci těsta? 🙂

    Odpovědět
  21. Martina
    02/12/2016 at 18:54 (2 roky ago)

    Vaši stránku jsem objevila terpve nedávno a to díky mému zoufalství, že nikdy neupeču muffiny s čepicí. Dle vašich rad se povedlo hned na poprvé. Tythle čokoládové nemají chybu, dávala jsem 70% čokoládu Lindt na vaření. Jsou dokonalé. Díky vám se ze mě stává muffinový maniak. 🙂

    Odpovědět
  22. Martina
    11/11/2017 at 22:45 (1 rokem ago)

    Muffinky do mini košíčků jsem dělala dceři na oslavu narozenin (tyto a klasické s kousky čokolády). Na ozdobu byla připravena šlehačka a máslový krém – na to několik druhů posypek, holky si muffinky zdobily dle libosti … neskutečná dobrota. Děkuji za recept

    Odpovědět

Leave a reply to Martina Cancel reply