Koblížky s čokoládou jako muffiny

I světem muffinů hýbou trendy. Tím nejnovějším jsou koblížkové muffiny neboli donut muffins. Máte chuť na pověstné donuty, ale nechcete je topit v rozpáleném oleji? Koblížky se dají jednoduše upéct v muffinové formě. Jak na to? Jednoduše!

Na 12 koblížkových muffinů potřebujete:

  • 75 g změklého másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • vanilkový extrakt
  • 120 ml mléka
  • 190 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 12 čtverečků čokolády

Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu si rozehřejte na 180°C.

Utřete změklé máslo s cukrem do pěny, poté do hmoty zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Na střídačku zašlehávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli s mlékem. Až zašleháte všechny ingredience, začněte naplňte formičky.

 Dejte do formy lžíci těsta, poklaďte čtevreček čokolády a zakryjte zbytkem těsta.

Dejte péct na cca20 minut. Muffiny nevyskočí tolik, jak jste u jiných muffinů zvyklí. Je to tím, že je těsto hodně našlehané. Povrch by měl být rovný.

Hotové koblížky obalte s moučkovém cukru se skořicí.

donut_muffiny_forma

donut_muffiny

donut_muffiny2

Donut_muffiny3

Koblížky s čokoládou jako muffiny
4.8 (96.25%) 16 vote[s]
38 komentářů Přidat své
  1. Tyhle muffiny s náplní vypadají opravdu krásně! Taky je vyzkouším. U klasického těsta se mi dvě kostky čokolády vždycky propadly dolů, tak teď se to snad konečně povede.

  2. Skúsim to 🙂 Som zvedavá na výsledok. Dám do formy na muffiny, ale papierové košíčky, pretože nerada umývam na záver plech a ako sa už poznám, určite by sa prilepili 😛 Uvidíme ako to bude chutiť priateľovi, ktorý je nehorázne na sladké a moje muffiny 🙂

  3. Takže muffinky hotovy a jsou výborné 🙂 Já osobně je dělala v silikonových formičkách o průměru 5 cm a vyšlo mě to na 20 muffinku a když mě nevystačila čokoláda, tak jsem do posledních tří dala marmeládu a také výtečné. Doporučuji, těstíčko je pěkně vláčné 🙂

  4. Diky moc za tento recept! Od jeho objeveni peceme snad kazdy tyden s dvouletym synem, je to prijemna spolecna cinnost a chutny vysledek, ktery potesil zatim kazdeho, kdo ochutnal. A mam typ na napln, ktera ma jeste vetsi odezvu nez cokolada (!): povidlova je nej hit, po ni hned makova..dnes peceme orechovou 🙂
    Jeste jednou diky za inspiraci plnenim muffinu.

  5. Ahoj,
    Samozřejmě bych to nebyla já, abych tam neudělala něco špatně, takže ty moje dopadly trošku jinak než měly, protože vylezly, ale jinak vypadají vcelku chutně

    1. Ja dal dve a je to tak akorat aby se to tam veslo😊 ale dal bych jinou naplne. Cokolada stvrdne jakmile koblizky vystydnou. Chtelo by to neco tekute.

    1. Silionové formičky není třeba vymazat a vysypat, pak je krásně vyloupnete, jen jsou takové „neučesané“. Ale jestli chcete reprezentativní vzorky, třeba na oslavu nebo jako dárek, tak do silikonové formy dejte ještě papírový košíček.

  6. Ahoj, nevím, co jsem udělala jinak, ale vyběhla mi krásná cepice jako muffinů 😀 snad to nebude mít vliv na chuť.. ještě dodopékám 🙂
    P.S.: Zajímalo by me, jestli pečete na horkovzuch nebo normální 🙂

    1. Markéto, na chuť to rozhodně vliv mít nebude. 🙂 Peču v horkovzdušné troubě, muffiny většinou (stejně jako skoro všechno pečivo včetně chleba) bez větráku na obě plotny.

  7. Mě bohužel nakynuli a mám z nich normální muffiny ,ale chutnají výborně,jen škoda že ten tvar mi nevyšel ,nevim čím to může být

  8. Děkuji za úžasné recepty, děti muffiny milují, i paní učitelky chtějí recept na čokoládové muffiny, které jsem jim nabídla dle Vašeho receptu…
    Hodně zdaru a úspěchu.
    🙂
    M.P

    1. Na to bohužel nemám odpověď. Dobrá čokoláda vždycky ztuhne, pokud se nějak neupraví (jako krém nebo jako ganache). Ale jestli ji chcete tekutější, stačí koblížky před konzumací rozpéct a čokoláda povolí.

    2. Také jsem nechtěla tvrdé koule, tak jsem pekla bez čokolády a po upečení vyřízla otvor, který jsem naplnila nutelou. Výsledek dokonalý! Vzhledově trochu slabší, ale když se to pocukruje, skoro to není poznat.

    1. Ahoj, jak chceš. 🙂 Já používám kvalitní hořkou (70 % kakaa a hlídám si i další složení), protože mám alergii na laktózu, ale mléčná bude fungovat stejně dobře.

  9. Tak muffinky jsou v troube. Snad to dobre dopadne a mí tri kluci budou mit super svacinku…Predchazel tomu trosku boj 🙂 Pri zaslehavani vejce se mi testo zdrclo 🙁 Vim, kde byla zrejme chyba… Suroviny mely rozdilnou teplotu… Pisu to proto, aby nikdo nevesel hlavu kdyz se to stane… Horka voda v hrnci to napravi, nad nej si dejte misu s testem a pomalu michejte, dokud se suroviny nespoji 😉 Pozor, voda se nesmi varit nad ohnem 🙂 Tak pekny zbytek dne a peceni zdar 🙂 Diky za receptiky, vase muffinky milujem… Tak koukam do trouby a bude to dobry… Pul na pul placate s vyskocenyma 😀

  10. Dobrý den, tento recept zkouším péct pro úspěch již po druhé, je rychlý a jednoduchý! Změnila jsem na rýžovou mouku a třitinový cukr s náplní půl na půl marmeláda a vlašské ořechy. Jsem začátečník, děkuji za Vaše stránky, baví mne to!! 🙂

  11. Dobrý den, chtěla bych se zeptat na gramáž náplně. Třeba Orion rozděluje 100g tabulku na 20 čtverečků ale kvalitnější extrahořké čokolády obsahují pouze 10 čtverečků na 100g. Tak mě zajímá jaká velikost je tím myšlena. Dále se chci zeptat zda mohu nahradit vanilkový extrakt vanilkovým cukrem.
    Mockrát díky za odpověď.
    Andorianka

  12. Zdravím,
    tyto muffiny sem dělala dnes poprvé a byly chuťově vynikající. Jen nevím, proč mi to místo na 12 vyšlo jen na osm muffinků. A čepice mi vyběhly fakt velký 😀 Jinak máte moc pěkný web a prima recepty, určitě dle nich nepeču naposled 🙂

  13. Jedným slovom skvelé!! 🙂
    a neviem prečo, ale cesto som mala len na 11 muffins a to som plnila len 2 lyžicami… nabudúce musím urobiť viac cesta :p

  14. Tak tohle teda bylo… SKĚLÉ! Sice vyskočily, takže měly klasicky muffinovský vzhled, ale chuťově a konzistencí naprosto vyjímečné…

  15. No to je luxusní dobrota! Určitě s nimi budu mít dnes u tchýně úspěch 😀 Dělala jsem dnes poprvé s čokoládou, když začaly vybíhat, ztlumila jsem trošku troubu a nakonec je mám i bez čepice, hurá! Ani čokoláda se nepropadla a drží hezky vprostřed. Děkuju moc za recept, určitě budu dělat častěji. Příště zkusím třeba tu marmeládu 🙂

  16. Dobrý den. Moc děkuji za recept, je vážně skvělý. Upekla jsem je v pátek na sobotní snídani a pak znovu v sobotu večer a v neděli zas 😀 Pro ty, kterým vadí, že čokoláda uvnitř ztvrdne mám tip: po upečení bez čokolády vyříznout nožem otvor, naplnit nutelou a přiklopit. Poté pocukrovat a vypadají dobře, chutnají skvěle!

  17. Má Drahá Múzo! Předem mého komentáře Vám chci říct, že mi Muffiny nikdy nebyly sympatické! Práce jako na kostele a velká zbytečnost! – Heh, poznala jsem, že jsem se šeredně mýlila. (Alespoň v té zbytečnksti). Inspirovalo mě to a pecu a pecu ^^. Nejdrive jahodove a tento tyden tyto dvakrat Donutové, pomerancove s citronovou polevou a zakladni s cokoladou (ani ozdobit jsem je nestihla!). Jsem ze srdce ráda, že jsem našla Vaše stránky♥❗ Hodně mě to oslovilo a nadchlo. Bohužel nemám plech na muffs a pekla jsem to ve ‚formičkách‘ od paštik. Největší úspěch sklidily právě tyto! Doufám, že nevadí jedna větší recenze… Máte to Vážně Skvělé! Jen tak dál ! Ať se Daří♥..!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *