Koblížky s čokoládou jako muffiny

I světem muffinů hýbou trendy. Tím nejnovějším jsou koblížkové muffiny neboli donut muffins. Máte chuť na pověstné donuty, ale nechcete je topit v rozpáleném oleji? Koblížky se dají jednoduše upéct v muffinové formě. Jak na to? Jednoduše!

Koblížkové muffiny

Na 12 koblížkových muffinů potřebujete:

  • 75 g změklého másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • vanilkový extrakt
  • 120 ml mléka
  • 190 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 12 čtverečků čokolády

Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu si rozehřejte na 180°C.

Utřete změklé máslo s cukrem do pěny, poté do hmoty zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Na střídačku zašlehávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli s mlékem. Až zašleháte všechny ingredience, začněte naplňte formičky.

 Dejte do formy lžíci těsta, poklaďte čtevreček čokolády a zakryjte zbytkem těsta.

Dejte péct na cca 20 minut. Muffiny nevyskočí tolik, jak jste u jiných muffinů zvyklí. Je to tím, že je těsto hodně našlehané. Povrch by měl být rovný.

Hotové koblížky obalte s moučkovém cukru se skořicí.

donut_muffiny_forma

donut_muffiny

donut_muffiny2

Donut_muffiny3

Koblížky s čokoládou jako muffiny
4.8 (96.25%) 16 votes

38 komentářů on Koblížky s čokoládou jako muffiny

  1. Iva
    06/07/2014 at 19:59 (4 roky ago)

    Tyhle muffiny s náplní vypadají opravdu krásně! Taky je vyzkouším. U klasického těsta se mi dvě kostky čokolády vždycky propadly dolů, tak teď se to snad konečně povede.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      07/07/2014 at 13:26 (4 roky ago)

      Snad jo! Držím pěsti.

      Odpovědět
  2. Ejdrianna
    19/07/2014 at 20:13 (4 roky ago)

    Skúsim to 🙂 Som zvedavá na výsledok. Dám do formy na muffiny, ale papierové košíčky, pretože nerada umývam na záver plech a ako sa už poznám, určite by sa prilepili 😛 Uvidíme ako to bude chutiť priateľovi, ktorý je nehorázne na sladké a moje muffiny 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      21/07/2014 at 20:25 (4 roky ago)

      V otm případě se těším na referenci! Tyhle si musí zamilovat! 🙂

      Odpovědět
  3. Vendula
    30/07/2014 at 12:09 (4 roky ago)

    Takže muffinky hotovy a jsou výborné 🙂 Já osobně je dělala v silikonových formičkách o průměru 5 cm a vyšlo mě to na 20 muffinku a když mě nevystačila čokoláda, tak jsem do posledních tří dala marmeládu a také výtečné. Doporučuji, těstíčko je pěkně vláčné 🙂

    Odpovědět
  4. Iva
    05/12/2014 at 12:29 (4 roky ago)

    Diky moc za tento recept! Od jeho objeveni peceme snad kazdy tyden s dvouletym synem, je to prijemna spolecna cinnost a chutny vysledek, ktery potesil zatim kazdeho, kdo ochutnal. A mam typ na napln, ktera ma jeste vetsi odezvu nez cokolada (!): povidlova je nej hit, po ni hned makova..dnes peceme orechovou 🙂
    Jeste jednou diky za inspiraci plnenim muffinu.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      20/12/2014 at 22:12 (4 roky ago)

      Díky moc za tip. 😉 A jsem ráda, že s nimi máte doma úspěch.

      Odpovědět
  5. Daniela
    25/01/2015 at 19:12 (3 roky ago)

    Ahoj,
    Samozřejmě bych to nebyla já, abych tam neudělala něco špatně, takže ty moje dopadly trošku jinak než měly, protože vylezly, ale jinak vypadají vcelku chutně

    Odpovědět
  6. Monika
    19/02/2015 at 20:45 (3 roky ago)

    Baby, je tam tej čoko dosť potom vo vnútri? 🙂 netreba dať 2 tabličky ?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      19/02/2015 at 21:36 (3 roky ago)

      Mě tak jedna stačí, ale víc čokolády ještě určitě nikomu neublížilo. 🙂

      Odpovědět
      • Monika
        20/02/2015 at 15:29 (3 roky ago)

        Idem vyskúšať, napíšem , aké boli 😉

        Odpovědět
    • Lukas
      07/09/2017 at 20:13 (10 měsíci ago)

      Ja dal dve a je to tak akorat aby se to tam veslo😊 ale dal bych jinou naplne. Cokolada stvrdne jakmile koblizky vystydnou. Chtelo by to neco tekute.

      Odpovědět
  7. lilly
    28/02/2015 at 10:51 (3 roky ago)

    Je potřeba vymazat a vysypat moukou i silikonové formičky?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      02/03/2015 at 14:23 (3 roky ago)

      Silionové formičky není třeba vymazat a vysypat, pak je krásně vyloupnete, jen jsou takové „neučesané“. Ale jestli chcete reprezentativní vzorky, třeba na oslavu nebo jako dárek, tak do silikonové formy dejte ještě papírový košíček.

      Odpovědět
  8. Kája
    28/02/2015 at 18:24 (3 roky ago)

    Nejlepší <3 ukládám do oblíbených receptů!

    Odpovědět
  9. Markéta
    19/05/2015 at 19:54 (3 roky ago)

    Ahoj, nevím, co jsem udělala jinak, ale vyběhla mi krásná cepice jako muffinů 😀 snad to nebude mít vliv na chuť.. ještě dodopékám 🙂
    P.S.: Zajímalo by me, jestli pečete na horkovzuch nebo normální 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/05/2015 at 14:09 (3 roky ago)

      Markéto, na chuť to rozhodně vliv mít nebude. 🙂 Peču v horkovzdušné troubě, muffiny většinou (stejně jako skoro všechno pečivo včetně chleba) bez větráku na obě plotny.

      Odpovědět
  10. sofča
    27/05/2015 at 20:35 (3 roky ago)

    Ahoj,chtěla bych se zeptat když tam nedám ten vanilkoví extrakt jestli to nevadí chtěla
    bych je upíct bráškovi k narozkám.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/05/2015 at 21:13 (3 roky ago)

      Určitě to nevadí, když se tam nedá! Ten extrakt tomu jen dodá takový vanilkový šmrnc!

      Odpovědět
  11. Eliška
    21/06/2015 at 20:04 (3 roky ago)

    Mě bohužel nakynuli a mám z nich normální muffiny ,ale chutnají výborně,jen škoda že ten tvar mi nevyšel ,nevim čím to může být

    Odpovědět
  12. marika potoček
    22/06/2015 at 15:08 (3 roky ago)

    Děkuji za úžasné recepty, děti muffiny milují, i paní učitelky chtějí recept na čokoládové muffiny, které jsem jim nabídla dle Vašeho receptu…
    Hodně zdaru a úspěchu.
    🙂
    M.P

    Odpovědět
  13. Veronika
    27/07/2015 at 12:56 (3 roky ago)

    Jakou čokoládu, aby mi pak nezatuhla do tvrdé koule? :-))

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:59 (3 roky ago)

      Na to bohužel nemám odpověď. Dobrá čokoláda vždycky ztuhne, pokud se nějak neupraví (jako krém nebo jako ganache). Ale jestli ji chcete tekutější, stačí koblížky před konzumací rozpéct a čokoláda povolí.

      Odpovědět
    • Aneta
      27/08/2017 at 20:02 (11 měsíci ago)

      Také jsem nechtěla tvrdé koule, tak jsem pekla bez čokolády a po upečení vyřízla otvor, který jsem naplnila nutelou. Výsledek dokonalý! Vzhledově trochu slabší, ale když se to pocukruje, skoro to není poznat.

      Odpovědět
  14. Bettyna
    03/08/2015 at 19:55 (3 roky ago)

    Ahoj! Mam pouzit ctverecek horke, nebo mlecne cokolady? 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:49 (3 roky ago)

      Ahoj, jak chceš. 🙂 Já používám kvalitní hořkou (70 % kakaa a hlídám si i další složení), protože mám alergii na laktózu, ale mléčná bude fungovat stejně dobře.

      Odpovědět
  15. Soník
    25/10/2015 at 14:48 (3 roky ago)

    Tak muffinky jsou v troube. Snad to dobre dopadne a mí tri kluci budou mit super svacinku…Predchazel tomu trosku boj 🙂 Pri zaslehavani vejce se mi testo zdrclo 🙁 Vim, kde byla zrejme chyba… Suroviny mely rozdilnou teplotu… Pisu to proto, aby nikdo nevesel hlavu kdyz se to stane… Horka voda v hrnci to napravi, nad nej si dejte misu s testem a pomalu michejte, dokud se suroviny nespoji 😉 Pozor, voda se nesmi varit nad ohnem 🙂 Tak pekny zbytek dne a peceni zdar 🙂 Diky za receptiky, vase muffinky milujem… Tak koukam do trouby a bude to dobry… Pul na pul placate s vyskocenyma 😀

    Odpovědět
  16. Barbara
    06/02/2016 at 22:45 (2 roky ago)

    Dobrý den, tento recept zkouším péct pro úspěch již po druhé, je rychlý a jednoduchý! Změnila jsem na rýžovou mouku a třitinový cukr s náplní půl na půl marmeláda a vlašské ořechy. Jsem začátečník, děkuji za Vaše stránky, baví mne to!! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:12 (2 roky ago)

      Báro, díky moc, mě moc baví, když to tu lidi baví! 😀 A ta záměna je super.

      Odpovědět
  17. Denisa
    07/02/2016 at 16:17 (2 roky ago)

    Jsou Výborné,dnes jsem je dělala s dcerou a lehká výroba a výborný výsledek:)

    Odpovědět
  18. Andorianka
    21/08/2016 at 17:03 (2 roky ago)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na gramáž náplně. Třeba Orion rozděluje 100g tabulku na 20 čtverečků ale kvalitnější extrahořké čokolády obsahují pouze 10 čtverečků na 100g. Tak mě zajímá jaká velikost je tím myšlena. Dále se chci zeptat zda mohu nahradit vanilkový extrakt vanilkovým cukrem.
    Mockrát díky za odpověď.
    Andorianka

    Odpovědět
  19. Barča
    01/10/2016 at 23:19 (2 roky ago)

    Zdravím,
    tyto muffiny sem dělala dnes poprvé a byly chuťově vynikající. Jen nevím, proč mi to místo na 12 vyšlo jen na osm muffinků. A čepice mi vyběhly fakt velký 😀 Jinak máte moc pěkný web a prima recepty, určitě dle nich nepeču naposled 🙂

    Odpovědět
  20. Zorka
    15/10/2016 at 13:50 (2 roky ago)

    Dobrý den,

    Vypadají skvěle, dají se udělat i z bezlepkové mouky? Popř. jaké?
    Zorka

    Odpovědět
  21. Alžbeta
    12/05/2017 at 20:39 (1 rokem ago)

    Jedným slovom skvelé!! 🙂
    a neviem prečo, ale cesto som mala len na 11 muffins a to som plnila len 2 lyžicami… nabudúce musím urobiť viac cesta :p

    Odpovědět
  22. Šárka
    31/07/2017 at 9:10 (12 měsíci ago)

    Tak tohle teda bylo… SKĚLÉ! Sice vyskočily, takže měly klasicky muffinovský vzhled, ale chuťově a konzistencí naprosto vyjímečné…

    Odpovědět
  23. Hanka
    26/08/2017 at 14:33 (11 měsíci ago)

    No to je luxusní dobrota! Určitě s nimi budu mít dnes u tchýně úspěch 😀 Dělala jsem dnes poprvé s čokoládou, když začaly vybíhat, ztlumila jsem trošku troubu a nakonec je mám i bez čepice, hurá! Ani čokoláda se nepropadla a drží hezky vprostřed. Děkuju moc za recept, určitě budu dělat častěji. Příště zkusím třeba tu marmeládu 🙂

    Odpovědět
  24. Aneta
    27/08/2017 at 20:04 (11 měsíci ago)

    Dobrý den. Moc děkuji za recept, je vážně skvělý. Upekla jsem je v pátek na sobotní snídani a pak znovu v sobotu večer a v neděli zas 😀 Pro ty, kterým vadí, že čokoláda uvnitř ztvrdne mám tip: po upečení bez čokolády vyříznout nožem otvor, naplnit nutelou a přiklopit. Poté pocukrovat a vypadají dobře, chutnají skvěle!

    Odpovědět
  25. Pavlína Pandy
    16/03/2018 at 22:22 (4 měsíci ago)

    Má Drahá Múzo! Předem mého komentáře Vám chci říct, že mi Muffiny nikdy nebyly sympatické! Práce jako na kostele a velká zbytečnost! – Heh, poznala jsem, že jsem se šeredně mýlila. (Alespoň v té zbytečnksti). Inspirovalo mě to a pecu a pecu ^^. Nejdrive jahodove a tento tyden tyto dvakrat Donutové, pomerancove s citronovou polevou a zakladni s cokoladou (ani ozdobit jsem je nestihla!). Jsem ze srdce ráda, že jsem našla Vaše stránky♥❗ Hodně mě to oslovilo a nadchlo. Bohužel nemám plech na muffs a pekla jsem to ve ‚formičkách‘ od paštik. Největší úspěch sklidily právě tyto! Doufám, že nevadí jedna větší recenze… Máte to Vážně Skvělé! Jen tak dál ! Ať se Daří♥..!

    Odpovědět

Leave a Reply