Muffiny s čokoládou na oslavu první tisícovky!

Tramtadadá! Zákulisní počítadlo hlásí první tisícovku zobrazení a já mám z toho takovou radost, že jsem poslední zbyteček milované Cadbury čokolády vrazila do oslavných muffinků!

Čin to byl vpravdě sobecký – sníst muffin trvá delší dobu, než sežvejkat čtvereček čokolády, rozehřátá čokoláda uspokojí chuťové buňky víc, než studená a bříško se víc zaplácne.

Výsledek rovnice je, že jsem spokojená, napapaná a děkuju za tu tisícovku kliknutí!

Kakaové muffiny s čokoládou (6 velkých akutních kousků):

  • 130 g hladké mouky
  • 60 gramů cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 120 ml mléka

Smícháme sypké přísady, v jiné míse smícháme tekuté přísady. Pokud si vzpomenem akutně, že chceme muffiny a taháme vše z lednice, rozehřejeme máslo a nalijeme do něj mléko. Tím se máslo rychle zchladí a mléko lehce ohřeje. Teprve potom zašleháme s vajíčkem (stačí vidličkou). Ideální je mít všechny ingredience v pokojové teplotě.

Obě směsi promícháme. Formičky naplníme do poloviny, vložíme čtvereček čokolády (čokoholici vloží dva), zakryjeme zbytkem těsta a navrch můžeme ještě posadit další čokoládu.

Pečeme 20 minut při 180°C a zohledňujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Přeju sladký večer!

14 komentářů Přidat své
  1. Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat, jak se vám povedlo, že jsou tak krásně zvrchu “rozkřuplé“

    ps.:máte naprosto užasné muffiny! 🙂

    1. Dobrý den, díky moc 🙂
      Míchám je ručně, jen tak halabala. Suroviny nejsou studené z lednice (a když jsou, ohřeju trochu mléko). Peču na 180 °C v horkovzduchu. Muffiny dávám do teflonové formy (zdá se mi, že vede teplo lépe než silikon, ze silikonu se mi občas naklání na jednu stranu). A používám prášek do pečiva z DM. A formičky hodně plním, aby vylezly. 🙂
      A víc rad najdete tu: http://www.muffinarium.cz/jak-na-muffiny/
      Držím pěsti, ať se taky povedou.

    2. Dobrý večer,
      moc chválim naprosto úžasný web s muffinkovymi recepty.
      Dnes jsem se v zde inspirovala a upekla jsem tyto cokoladove muffiny a citronovo-makove, do kterých jsem přidala trochu tvarohu.
      Výsledek je úžasný. Mizí z tacu a mají nádherné čepičky.
      Moc děkuji Gábina

  2. Ahoj. Vaše recepty mám moc ráda a vždycky mně i všem okolo moc chutnají, ale nějak jsou vždycky takové hutnější než bych chtěla. Ráda bych takové ty nadýchané, však víte 🙂 Nevíte, co tady tak kazím?

    1. Evčo, takové ty extra nadýchané se dělají dost často chemií (jestli myslíte konzistenci kupovaných). Zkusila byc přidat víc prášku do pečiva, ale zase ne moc, aby potom nepadly za vlast. 🙂

  3. Ahoj dnes som natrafila na tuto stranku a velmi ma potesila… o par dni mam narodeniny a vymyslam co pripravit do prace ako smakotku… nuz muffin nie je zly napad az na to ze som ho este nikdy nerobila… podla tvojich instrukcii to vyzeralo tak lahko 😃 Tak hor sa skusit aby som si v piatok nezrobila hambu 😂 Chutovo nie su prehnane sladke (hlavne preto ze som zabudla najdolezitejsiu ingredienciu COKOLADU 😂) ale su dost hutne a ku kosikom sa spodok prilepil i ked na spajlu sa uz cesto nelepilo… no skusim do piatku este jednu varku nech su dokonale lebo podla tohto navodu to je mozne 😊
    Dakujem skusim iste viac krat

  4. dobrý den,lze místo másla použít heru? Jinak zkoušela jsem i jiné vaše recepty,a moc se povedli!Máte skvělé recepty!

    1. Pepi, můžete, ale nedoporučuju to, Hera je vysoce průmyslově upravený tuk a nebude svědčit vám ani nikomu ve vašem okolí, radši bych tam dala třeba slunečnicový nebo řepkový olej.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *