Recept na muffiny s mákem a švestkami je tu!

Makové těsto je blaho samo o sobě. Když se do něj přidají pokrájené švestky, chutná to jako švestkový knedlíky instant. To proto, že je to rychle hotový a efekt je stejnej. A dá se to vzít sebou do ruky a člověk není upatlanej od rozpuštěnýho másla a tak. Prostě, znáte to. Recept na muffiny s mákem a švestkami jsem opisovala, protože chci, aby z nich byl hit podzimu. Abyste je všichni taky milovali.

Na švestkové muffiny budete potřebovat:

  • samosebou použijte základní těsto na muffiny, do kterých budete ještě přidávat mák a švestky
  • 4 vrchovaté lžíce mletého máku (šetřit netřeba)
  • pokrájené švestky podle oka, větší hrst

Dál pokračujeme v krasojízdě jako obvykle – promícháme suché ingredience a zvlášť tekuté, promíchneme dohromady, přihodíme pokrájené švestky a plníme košíčky.
Pečeme 20 minut při 180°C.

Švestkovo-makové muffiny
Švestkovo-makové muffiny
Švestkovo-makové muffiny
Švestkovo-makové muffiny
Švestkovo-makové muffiny
Švestkovo-makové muffiny

Potom si vydloubneme mák ze zubů. Ať neuděláme někde nějaký fópa.

13 komentářů Přidat své
  1. Naprosto dokonalé, vynikající mňamózní, díky za tenhle recept. Došla mi hladká mouka, takže jsem je upekla jen z poloviny dávky, ještě ani nevychladly a už došly 😀

  2. Dneska jsem poprve pekla muffiny a jelikoz mame doma svesticky a mak tak to vyhral tento recept….dopadly uuuuzasne a jsou vynikajici 🙂 jsem na sebe hrda 🙂 a vam dekuji za skvele stranky, urcite vyzkousim i jiny receptik.

  3. Včera jsem poprvé vyzkoušela tento recept (tedy celkově jsem poprvé vyzkoušela muffiny) a nevím, jak mají přesně dle receptu vypadat uvnitř, ale moje jsou tak trochu hutnější, ne nadýchané. Můžete mi poradit, čím to může být? Opravdu jsem postupovala krok po kroku dle receptu. jelikož mi ale došel třtinový cukr dala jsem do základního těsta 80 g cukru a zbytek medu. Nemyslím si, že by to mělo takový vliv, ale třeba se mýlím.

    1. Petro a přijde vám to nějak výrazně na škodu? Hutné aspoň víc zasytí. 🙂 Nevím, co si představujete pod pojmem „nadýchané“. Jestli podobně jako piškotové těsto, tak takové ty muffiny ani nemají být.

    1. Gabčo, mletý! Ale co vím, tak třeba ve všech amerických receptech dávají prostě poppy seeds, a oni mák nemelou, podle mě ani nevědí, že to jde. 🙂 Takže když dáte celý, nic se nestane, jen to bude trošilinku jiná struktura. Ale já osobně radš mletý (i třeba do bábovky).

  4. Včera jsem je zkusila a dopadly výborně. Tyto stránky jsou skvělou inspiraci. Moc díky, určitě se stanu pravidelnou návštěvníci. 🙂

  5. Toto je snáď sen. Nebuďte ma prosím! Toto si musím upiecť a zjem všetky sama. Mak je moja veľká láska a spolu so slivkami… Bomba! Takéto muffinky by ma v živote nenapadlo vymyslieť. Dokonalá inšpirácia.

    1. A zkuste ty švestky ještě trochu naložit v rumu, než se dají do muffinů! To je potom věc! 🙂

    1. Lucko, mohou, ale nejdřív si je spařte horkou vodou, aby trochu změkly. Nebo je namočte přes noc do rumu, jestli je nemáte pro děti. 🙂

  6. Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dali by sa urobiť tieto muffinky aj ako bábovka? Muffinky som skúšala a boli vynikajúce. lepšie som nejedla. Ďakujem

    1. Určitě daly! Pořádně vymažte formu a pečte jako bábovku déle a na méně stupňů – okolo hodiny na 165–170 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *