Muffiny se sýrem a chorizem

Slané muffiny jsou hit a proto je tu první recept ze série slaných muffinů! Je chutný, efektní, jako dělaný na různé domácí párty nebo pikniky. Pokud máte trpělivost můžete plnit maličké košíčky a udělat tak jednohubky. Dobu pečení upravte na necelých 15 minut.

Recept je na 12 menších slaných muffinů:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • lžička sody
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 200 ml podmáslí
  • 80 g nahrubo strouhaného sýra (ementál, 40% Eidam)
  • 150 g choriza (nasekat)
  • 2 jarní cibulky

U slaných muffinů tolik neplatí dodržování postupu míchání sypké a tekuté směsi zvlášť. Připravte si těsto smícháním vajec, másla, podmáslí s moukou, sodou a kypřícím práškem. Okořeňte a následně zapracujte nahrubo nastrouhaný (pokrájený) sýr a chorizo pokrájené na kostičky a nasekanou nať z  jarní cibulky. Tentokrát se nemusíte bát, že směs přešleháte

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Já je pekla v remosce o chvíli déle. Na omak by měly být pevné. Počítejte s tím, že zapíchnutá špejle se vám spíše než těstem obalí rozpečeným sýrem.

 

 

Tyto muffiny jsem pekla v remosce.

15 komentářů Přidat své
    1. Jistě, podmáslí je taková „zdravější“ varianta. Klidně dejte mléko (i jakékoliv rostlinné nebo ořechové) nebo jenom vodu.

    1. Dášo, buď ho dejte, nebo nedávejte, je to na vaší preferenci. Pokud dáte, doporučuju prolisovaný.

  1. Dneska jsem dělala, tedy místo podmáslí -jogurt+mléko, místo choriza- klobásky + slaninka s troškou chedaru a jako koření vietnamský koriandr, pepřové listy, kari, chilli vločky a je to nebe. Jsem ráda, že většinou dělám všechny z poloviční dávky, protože jinak bych je spořádala vklidu i v 12 kouscích:) Ještě teda míchám mouku s celozrnnou žitnou+ mrkev. Muffiny peču často a vždy se tady inspiruji, předešlé jsem zkoušela kávové-supr. Děkuji za skvělé recepty a inspiraci:)

  2. Pořídila jsem si novou formu na muffiny a tyhle byly první, které měly tu čest. Jen jsem zvolila namísto salámu anglickou slaninu a pohádka byla na světě:-)

    Děkuji za tip.

    PS: Druhou příčku obsadily bramborové s pórkem a šunkou, vynikající

  3. Recept naprosto úžasný, výtvory prozatím sklízí všeobecnou chválu od různých návštěv, odkaz tak putuje dále a dále 🙂 Já dávám k základnímu těstu, co mi přijde pod ruku – nivu, slaninu apod., na přání svého pana bratra se chystám i na variantu z kysaného zelí a smažených hub, věřím, že ani ty se nevyhoví 😉 Každopádně děkuji za úžasné stránky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *