Picque-nicque a slané muffiny s mozzarellou

Ve studijně-pracovně-diplomkovém kolotoči není čas ani chuť na vyvařování/vypékání. A proto zanedbávám své miloučké děťátko.

Včera jsem po hodně dlouhé době pekla – Čokoládové muffiny a slané s mozzarellou a rajčátkem. Na piknik.

Bylo krásně. Snědlo se všechno.

Muffiny s mozzarelou a rajčátkem (7 Ks):

  • 170 g mouky (polovina hladké, polovina polohrubé)
  • lžička soli
  • lžička prášku do pečiva
  • 100 ml mléka (připadala jsem i trochu kefíru)
  • 1 vejce
  • 80 g másla (rozpuštěné, vychladlé)
  • 2 rajčata pokrájená nadrobno
  • 1 mozarella pokrájená nadrobno
  • nať z jarní cibulky
  • lžička sušené bazalky
  • čerstvě mletý pepř

Do mísy rozklepneme vejce, prošleháme s mlékem a přidáme vychladlé máslo, bazalku, sýr a zeleninu. V další míse si smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva. Přimícháme k tekuté směsi a promícháme. Pokud je směs hodně řídká, přidáme polohrubou mouku.
Pečeme při 180°cca 25-30 minut podle typu trouby. V remosce jsem je tentokrát nestopovala, počkala jsem si, až se rozvoní

12 komentářů Přidat své
    1. Používám úplně standardní balení, na váhu to nějak nepřepočítávám. 🙂 Kupuju většinou v nějaké speciálce bůvoli mozzarellu.

  1. Místo másla jsem použila olivový olej, aby to mělo takovou italskou jiskru, a nahoru posypala slunečnicovým semínkem, aby mi mezi zuby občas něco křuplo :-). A je to fakt dobrota! Díky za skvělé a přitom jednoduché recepty, opravdu úžasná stránka!

  2. Dobrý den Jani,
    stránky máte moc fajn. Mám dotaz k těmto slaným mufinkům: Dělala jsem vše podle receptu a zdají se mi dost suché, zřejmě špatný čas pečení? A těsto bylo docela husté-tuhé, může to být i tím?děkuji, G.

    1. Tyhle jsou z těch slaných takové hezky nadýchané. Je možné, že byly pečené dlouho a trochu vyschly. 🙁 Zkuste příště přidat trochu másla navíc a péct kratší dobu. Snad se povedou lépe. 🙂

  3. Dobrý den, klikla jsem na odkaz tady uvedených čokoládových muffinů a odepřelo mi to přístup na váš blog, mohla bych se nějak dostat k tomuto receptu? Předem moc děkuji za odpověď. Jana Grella

      1. Děkuji moc, za ochotu a hlavně za skvělé recepty 🙂 Dnes jsem podle vás pekla ty bramborové, s porkem, já se většinou nikdy striktně nedržím žádného receptu, takže jsem i tady trošku improvizovala a upravovala 😀 dala jsem místo šunky opečenou slaninku, cibuli červenou, olej olivový, česnekovou himalájskou sůl, kurkumu, oregáno, trošku červené papriky, měla jsem zbytek eidamu, tak jsem trochu nastrouhala dovnitř a na pár i nahoru, jednu mozarelu jsem nakrájela půlku na kostičky do těsta a půlku na plátky, které jsem položila navrch muffinků, měla jsem 3 velké brambory, v receptu bylo 200g, já měla 320g, tak jsem přidala 1 vejce a i mouku, bylo psáno 100g hladké a 50g polohrubé, já dala 100g hladké a 100g žitné, pekla jsem podle receptu na 200 st. 25 minut, jsou vynikající, určitě je budu péct častěji 🙂

    1. Ivano, v 99 % případů jo. Hned po upečení na košíčku zůstává hodně těsta. Když ale vychladnou, odloupne se jen čistě papírový košíček. Vyhýbám se hodně levným košíčkům a třeba polským značkám. Ty se mi neosvědčily. Ale snadná pomoc je nepřilnavá forma, kterou si vymažete máslem a vysypete moukou. Postup je v receptu na čokomufiny –> http://www.muffinarium.cz/zakladni-cokoladove-muffiny/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *