Supersnídaně se supermuffiny!

Pracovaly jsme na tom dlouho a je konečně venku! Hurá?

Co?

Náš super ebook se supersnídaněmi.

Čí?

Bezhladoveni.cz a šikovných (ehm ehm) holek blogerek!

A jsou v něm taky muffiny?

Jsou! Z kokosové mouky, voňavé po banánu a snídaňově vydatné.

Ježíš, kde to můžu stáhnout?

Tady, tady stahujte, je to zadarmo (tedy, vlastně za e-mail).

Ať se vám líbí! Doufám, že si užijete letní zdravé a vydatné snídaně!

Kdybyste si čistě náhodou nechtěli stáhnout Supersnídaně, mám pro vás recept na moje bezlepkové banánové muffiny z kokosové mouky:

Banánové muffiny z kokosové mouky

Ingredience (na 6 muffinů):

Sypké ingredience

  • 1/2 (120 ml) hrnku kokosové mouky
  • špetka soli
  • lžička prášku do pečiva
  • ¼ (60 ml) hrnku třtinového cukru

Tekuté ingredience

  • 3 vejce od šťastných slepic
  • 40 ml řepkového oleje
  • 50 ml mléka
  • 1 menší zralý banán
  • kůru a šťávu z jednoho chemicky neošetřeného citronu

Postup

  1. Rozpálíme si troubu na 200 °C.
  2. Připravíme si nepřilnavou formu na muffiny a vyložíme ji papírovými košíčky.
  3. Banán si rozmačkáme vidličkou, nebo ho rozmixujeme spolu s mlékem (například tyčovým mixérem).
  4. Odměříme a odvážíme si zbylé ingredience.
  5. V jedné míse si dobře promícháme sypké ingredience, v druhé míse si prošleháme vidličkou tekuté ingredience. Potom obě směsi promícháme lžící dohromady.
  6. Nemusíme míchat jako zběsilí, stačí, aby se obě hmoty dobře spojily v hladké těsto.
  7. Kokosová mouka hodně saje, pokud je těsto opravdu hodně husté (tak, že by se dalo tvarovat rukou), přidáme ještě 1 vajíčko, nebo dalších 50 ml mléka. Chceme dosáhnout konzistence jakou má hodně husté těsto na lívance.
  8. Lžící naplníme formu vyloženou papírovými košíčky až po okraj.
  9. Vložíme do předehřáté trouby a na 200 °C pečeme muffiny asi 20–25 minut. Měly by vyrůst přes okraj formy,  na povrchu zezlátnout a na omak by měly být pevné. Než se mám muffiny upečou, stihneme hravě uvařit čaj, ranní sprchu, i prostřít stůl.
  10. Po upečení necháme muffiny vychladnout na mřížce nebo stačí i na talíři. Nenecháváme je chladnout ve formě.
  11. Jíst je můžeme ještě vlahé. Ale ve skvělé formě nám vydrží i do druhého dne, takže si je můžeme upéct večer předem.
  12. Já si je ráda rozdrobím do kvalitního bílého jogurtu spolu s domácím müsli a přidám si ještě čerstvé sezónní ovoce. No nezní to jako božská zdravá snídaně?
  13. Dobrou chuť.

12 komentářů Přidat své
  1. Tak nevím, asi nejsem typ na kokosovou mouku, ale jdou mi nejak spatne polykat… Chutove dobre, ale dusive, nekde jsem udelala chybu.

  2. To je jediná e-kniha, kteru stahuji proto, aby MĚLI můj mail.

    Jindy stahuji e-knihu a napíšu mail, který mám jen na reklamy. Tady stahuji knihu, kterou asi mockrát neotevřu (vytištěné recepty a recepty ve čtečce mě moc neberou), ale pokud přijde mail, bude to inspirace.

    1. Díky! <3 Věřím, že to inspirace fakt bude! A kdyby ne, ještě tu nějaké výtisky mám, tak můžu jeden poslat!

  3. Odkaz ke stažení knihy bohužel nefunguje. Po zadání emailu hodí chybu.
    Děkuji za tyto stránky, děti i manželka jsou z jídel nadšené :))

  4. Asi jdu s křížkem po funuse… stahování už asi nefunguje, že? Nebo alespoň mě to vždy hodí nějakou chybu. Zkusím alespoň tyhle banánové 🙂

  5. Tak nevím kde je chyba, ale po napsání emailu a kliknutí na tlačítko stáhnout mi vyskočila chyba a nestáhne se nic 🙁

    1. Už je to staršího data, nad tímhle moc nemám moc, ale zkusím někde v knihovně vyhrábnout tištěnou brožuru a ofotit vám ji!

  6. Tak se také přidávám s prosíkem o Supersnídaně. Ebook nejde stáhnout 🙁 A to je zrovna ta knížka, kterou bychom doma nejvíc využili a konečně začali plnohodnotně snídat.

  7. Muffiny jsou bohužel velmi sypké. Lepek chybí 🙁 spravilio by to mleté lněné seminko? + určitě potřebují víc mléka než je v receptu.
    Škoda, klasické recepty na této stránce fungují, na tenhle “ zdravý“ je podle mne škoda surovin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *