Základní recept na čokoládové muffiny

Jaký je ten jediný a nejlepší recept na čokoládové muffiny? Upřímně nevím, jestli takový existuje, ale nabídnu vám jeden, který vás nezklamě nikdy. A když říkám nikdy, tak nikdy. Až je upečete a vezmete někomu ochutnat, budete se blaženě usmívat, jak se ostatním dělají boule za ušima a neustále opakují pořád dokola, jak moc jsou tyhle muffiny skvělé, a opravdu čokoládové a ničím neošizené.

Šizení vám u tohoto receptu rozhodně nedoporučuju!


Na 12 muffinu si nachystejte:

Suché ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 tabulky nasekané čokolády
  • špetka soli

Tekuté ingredience – varianta s mlékem:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 150 ml mléka
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Tekuté ingredience – varianta s jogurtem nebo zakysankou:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 250 ml zakysané smetany/jogurtu (a k suchým ingrediencím pak přidejte 1 lžičku jedlé sody na pečení)
  • trochu mléka, pokud bude těsto moc hutné
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Připravte si dopředu všechny ingredience, hlavně kávu, aby vám trochu vychladla. Smíchejte si zvlášť suché a tekuté přísady (použijte variantu s mlékem nebo s jogurtem, podle zásob v lednici, obě jsou skvělé).

suché a tekuté ingredience

Teprve potom obě směsi spojte, naplňte formičky skoro do plna a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut. Zkoušet těsto špejlí nemá smysl, vyjde vám celá mokrá od čokolády. Těsto by po 25 minutách mělo být nahoře pevné na omak, tak poznáte, že jsou muffiny hotové, když se muffin ještě třepe, není uvnitř hotový.

Po vyjmutí z trouby vyndejte muffiny z plechu a nechte volně trochu vychladnout.

Podávejte je ještě teplé, dokud je čokoláda rozpuštěná. Ale ne moc teplé, horká čokoláda docela pálí (vyzkoušeno za vás). Sice se asi trochu zapatláte, ale tak jsou nejlepší.

Jakou dát do muffinů čokoládu?

Variant existuje spousta. Nejčastěji dávám obyčejnou hořkou čokoládu, nebo čokoládu na vaření. Lepší varianta je čokoláda s alespoň 70 % kakaového podílu. Nebo můžete čokolády nakombinovat a dát část mléčné, část hořké a část bílé. Jednou jsem do muffinů dala 3 tabulky čokolády, od každé. Všichni se oblizovali ještě za týden. 🙂

Proč dávát do čokoládových muffinů kávu?

Káva vám zvýrazní chuť čokolády. Nebude v muffinech díky kakau vůbec cítit, zato čokolády si užijete o to víc. Použijte, prosím, kvalitní kávu. Já si odměřuju 50 ml z filtrované kávy (drip coffee). Jestli doma nemáte kvalitní kávu, tak ji raději vynechte a dejte rovnou 200 ml mléka.

Zuzka v komentářích doporučuje i variantu bez kofeinu pro děti – Caro Original. Zuzko, děkujem za tip.

čokoládové muffinyčokoládové muffiny

Jak mám muffiny nejlépe péct?

Čokoládové muffiny peču v kovové nepřilnavé formě, kterou si vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Nedávám je do košíčků. Zbytečně moc těsta potom ulpí na papíru.

vymyzaná forma na muffinyIMG_1341IMG_1342IMG_1345IMG_1350

167 komentářů Přidat své
    1. Tyto muffiny jsem pekla nyni po druhe ale proste nejsou vubec takove jako clovek ocekava.cokolada staci bohate jedna a vevnitr jsou vysusene.proste takova tmava sucha buchta.priste dekam z babovkoveho testa ptz tento recept se proste neosvedcil

      1. Peču tyhle muffiny ráda. Mám je právě vláčné a čokolády dávám teda také malinko méně. Máslo ale nahrazuji olejem. Mizí nám doma před očima.

      2. Moje byly taky vysušené a spíše tuhé, ale to bylo nejspíš proto, že jsem je nechala v troubě moc dlouho. Příště na ně nesmím zapomenout 🙂

      3. To nevím, co jste s nimi dělala, protože podle receptu je mám vždy výborné a nadýchané.

      4. Naopak, při dodržení množství čokolády v receptu jsou výborné, ty tři tabulky tam nejsou pro legraci, protože v kvalitní čokoládě je další tuk (kakaové máslo), který je zvláční (počítám jako tabulku 100g). Dávala jste aspoň poprvé doporučené množství? Možná právě tam je zakopaný pes 🙂 Do tekuté části muffinů se snažím vždy použít něco kysaného, tentokrát jsem pekla verzi se zakysanou smetanou (18%, další tuk pro vláčnost 😉 ). Kyselé zneutralizuje pachuť po prášku do pečiva a se sodou pomůže větší nadýchanosti (chemie 🙂 ). Když jsem je pekla včera, měla jsem jen 250g čokolády, ale vyšly i tak výborné, vláčné. Muž na sladké moc není, ale zhodnotil je jako velmi dobré, vláčné a NEPŘESLAZENÉ, shodli jsme se 🙂 (čistá chuť cukru u nás obecně moc nevyhrává, ale když už sladké, tak ať to má šmrnc; z receptu jsem 20g cukru ještě ubrala). Dnes jsem je pekla znovu, ale zapomněla jsem přidat KAFE; rozdíl je, aspoň pro mě, velký! Příště bez kafe ani ránu, s ním je to teprve bomba 🙂

      5. No, ja je dělám často a vůbec nic takového mi z toho nevznikne, naopak, jsou skvělé hlavně a chutné. Jestli to spíš nebude rukama 😉

      6. To se mi přesně stalo, když jsem pekla variantu s mlékem… Rozhodne s jogurtem či kysanou smetanou jsou to ty nejlepší muffiny co jsem kdy ochutnala!

  1. Zdravím muffinarium! Dnes som piekla svoje prvé muffiny podľa tohto receptu a výsledok je tak trošku neuspokojivý. Čokoláda klesla na dno, cesto je prilepené na košíky, čo je myslím v poriadku, len v mojom prípade je toho cesta viac + nalepené kúsky Čokolády. Neviem, kde je chyba a netuším, či to môže byť spôsobené tým, že som ingrediencie merala od oka. Chuť cesta je chutná, ale rada by som, aby Čokoláda aj po obalení v múke neklesla na dno (cesto bolo pravdepodobne redšie). Môžete mi poradiť s mojím problémom?Vďaka

    1. Veveronik, zkuste příště ingredience opravdu správně odměřit! 🙂 Doporučila bych třeba 1/3 hladké mouky nahradit polohrubou, čokoládu dejte do suchých ingrediencí (trochu se obalí moukou a potom tolik neklesne) a až teprve potom míchejte suché s tekutým. Pokud je těsto tekutější, tak potom čokoláda klesne za všech okolností. Tohle těsto bývá trochu hutnější. Nebojte se na závěr přisypat trochu mouky, kdyby bylo zase hodně tekuté (což se může stát, každá mouka saje jinak). A jako poslední radu – tu používám já – čokoládové muffiny s kousky čokolády většinou nedávám do papírových košíčků, ale vymažu si teflonovou formu máslem a vysypu moukou. Jdou krásně vyndat a nemusíme se nikdo trápit s košíčkem a nalepeným těstem 🙂 Přeju hodně zdaru do dalších pokusů!

    2. Moc děkuji za fajn recept, muffinky se krásně povedly. Jsou nadýchané, vláčné a vůbec se nevysušily. Dělala jsem variantu se zakysanou smetanou do silikonových formiček, byly vymazané máslem a hrubou moukou a šly krásně vyklopit. Těsto jsem měla trošku hustější, aby právě čokoláda neklesla na dno.

  2. Ahojky, tak jsem zkoušela tyhle muffiny a jsou opravdu super. Máš to krásně popsané :). Jen jsem měla malinko problém s tím, že se muffiny v košíčkách hodně rozjely. Tak jsem dala dva košíky na sebe a bylo to lepší :). Myslíš, že to bylo způsobeno nekvalitními košíčky nebo jsem udělala někde chybu v těstě? Vše jsem vážila přesně a chuť byla dokonalá :). Díky za odpověď.

  3. Jsou úžasné!!! Těsto vevnitř mokré, nadýchané, mňam!! Čekala jsem dobrý výsledek, ale až tak?!! Akorát na tu dietu to teda moc není… :(( Teď budu muset péct muffiny pořád.. Vaše stránky jsou úplně super, už mám v plánu spoustu dalších receptů! Díky za ně!

    1. Jooo, s dietou na mě nechoďte. 🙂 Když přinesu do práce čokoládové, tak můj šéf vždycky křičí „no tak zase zhřešim, no“ 🙂

  4. Pečiem často muffins podľa receptov z muffinaria a vždy sú super. Mám teoreticky otázku. Prečo sa do čokoládových dáva jogurt alebo smotana namiesto mlieka?

    1. Jsou potom vláčnější, smetana je trochu tučnější, než mléko a když dáte hodně kakaa, mohlo by těsto třeba trochu drobit. Ale když nemáte smetanu, klidně dejte jenom mléko. Zase tolik to s jejich strukturou nehne. 🙂

    1. Stane se jenom to, že tam nebude. 🙂 Na funkci to nebude mít vliv, možná jen nebudou tak vláčné. Klidně tam dej cokoliv jinýho. A nebo nic a pak si je namaž marmeládou.

  5. Tak jsem se včera pustila i do tohoto receptu a jsem nadšená! 🙂 Použila jsem tedy jen hořkou 70% čokoládu a trochu bílé, ale naprostá dokonalost! 🙂 Moc díky! 🙂

  6. Pěkné odpoledne 🙂
    chtěla bych se zeptat, potřebuju se nutně zbavit všemožných čokolád, od mléčných po hořké.. mám čokoládu i s 90% kakaa, což nasekané v muffinech asi nebude vůbec dobré.. nemáte radu, jestli třeba nastrouhat a pak nějak promíchat s nějakou sladší čokoládou s menším obsahem kakaa? 🙂

    1. Namixujte je! Dejte třetinu mléčné, třetinu vysokoprocentní a třetinu bílé. Nebo třetinu vysokoprocentní a dvě třetiny nějaké mléčné, sladší. Nebo tu vysokoprocentní můžete rozpustit do těsta, budou mít pak takovou a lá brownies konzistenci. A nezapomeňte pak trochu přidat cukr (a raději i ochutnat syrové těsto), aby byly dost sladké.

      1. Děkuji za odpověď 🙂
        Jestli můžu ještě dotaz, myslíte, že muffiny s hořkou čokoládou s lískovými ořechy budou dobré? 🙂

        1. Já myslím, že jo. Sama bych si ořechy nasekala a nasypala je nahoru na těsto. Kdybych je dávala do těsta, tak je rozemelu v robotu.

  7. Dobry den, mam pouze silikonove (vetsi) single formicky. Nemam moc zkusenosti, ale muffinky se mi z nich moc nelibi. Mam je vymyzat a vysypat (cokoladove muffiny) ? Dekuji

    1. Hani, jestli se vám nelíbí, tak do silikonových dejte ještě papírové košíčky. Nikdy jsem silikonové formičky nezkoušela vymazat a vysypat, takže nemůžu říct, jestli budou muffinky vypadat lépe, než bez vysypávání.. Každopádně, jestli to zkusíte, určitě nám dejte vědět, jestli byl výsledek trochu lepší.

        1. Mně se papírový do silikonových neosvědčily… Možná je to konzistencí těsta, ale hrozně se to na ně lepilo 🙂 Ze samotných silikonových jdou vždycky krásně ven 🙂 Dejte prosím vědět, jak jste s papírovými dopadla 🙂

  8. Jak hodně musí být to kafe kvalitní??? Stačila by třeba Turecká káva??? Děkuji za odpověď. A moc hezké stránky 🙂 🙂 😀 😀 😛 😛

    1. Kačko, to myslíš standardního turka? 🙂 Jako nic proti turkovi, ale já třeba používám překapávaný kafe. Potřebuješ na to navíc jen trychtýř na překápávanou kávu a papírový filtr, nic extra. No a pak samozřejmě dobrý, nevyčuchlý, kvalitní kafe, namletý správně na tuhle přípravu kávy. Není to složitý, ani drahý, jen to chce vyhýbat se supermarketům. 🙂 Ale to by byla debata na dlouho.
      Takže abych odpověděla – turek stačí, jen bych ho přecedila přes jemné sítko, abych neměla v muffinech lógr. 🙂

  9. Pokud by se vám hodila alternativa bez kofeinu pro děti – stačí kávu nahradit cereálním Caro Original. Děti ho milují pro jeho přirozeně nasládlou chuť a není v něm kofein. 🙂

  10. Ahoj Muffinarium! 🙂 Piekla som niekoľko druhov Vaších muffinov a všetky sú úžasné, krásne vyrástli (ako hríbiky). Ďakujem a prajem Vám ešte veľa super receptov 🙂

  11. Dobrý den. Muffiny byly neskutečně výýýtečné. Už jsem to tušila dopředu, tak jsem udělala rovnou dvojitou dávku, vyšlo to asi na 27 kousků, a jen se po nich „zaprášilo“. Mňam…A ani nevadilo, že jsem je měla v košíčkách. Zase až tak moc těsta se na to nelepí a každý jsi svůj muffin může dokousat i z košíčku:)

  12. Dobrý den, je to asi měsíc, co jsem an vaše stránky narazila, od té doby vyzkoušela asi 5 věcí a všechno je prostě super! Moc děkuju za Vaše stránky a prosím pokračujte!:-) Moje nej jsou zatím právě tyto mufíny, pak vanilkové mufíny a jelikož jsem sladkomil, uchvátil mě sněhový krém na cupcakes:-) Teď bych ráda vyzkoušela něco s červeným krémem, ideálně jahodovým, ale bojím se do krému přidat jahodu, abych ten krém nezničila:-))

  13. Dobrý večer,
    chci vyzkoušet Váš recept na muffiny, ale nějak nemůžu pochopit poměry mouky. Chci použít celozrnnou špaldovou mouku a polohrubou mouku. Mám tedy dát 200g celozrnné špaldové mouky a 50 g polohrubé mouky? Četla jsem v úvodu, že když se dají celozrnné mouky, že těsto tolik nevyběhne.. Děkuji Novotná

    1. Iveto, je to přesně tak. Hodně celozrnné muffiny moc nevyběhnou a těsto je zbytečně hutné a taky drobí. Doporučuju z celkového množství mouky dát maximálně polovinu té celozrnné. Ideálně tedy dejte zhruba 100 g celozrnné špaldové.

  14. Tyto muffiny jsou velmi chutné. Nedožily se ani rána a všem chutnaly. Recept doporučuji a těším se na další várku muffinů.

  15. Sem uplný začátečník v kuchyni, tak jsem se muffinu bála, ale povedlo se. Hlavně i díky jendoduše a logicky napsanému receptu, který sem pochopila i já! 😀 .. určitě začnu na tyto stránky chodit pravidelně a čerpat nové recepty. Děkuji za skvělý recept, moc krásné stránky >3 🙂

  16. Moc pěkné stránky i recepty. Zítra se chystám na čokoládové muffiny, tak snad se povedou.Jen mě překvapilo, že do těsta příjdou celé dvě čokolády. Pochopila jsem správně? 🙂 A jak moc nasekat tu čokoládu? Nastrouhat asi ne že? To by byla celistvá hmota…. děkuji za radu

    1. Čokolády může být samozřejmě míň, ale potom nebudou tak dobré. Tolik čokolády z nich dělá echt čokoládové muffiny. 🙂 Já čokoládu sekám na trochu hrubší kousky (vychází to jeden čtvereček tak na 6 malých kousků), strouhat určitě ne, to by se vytratila ta radost z čokoládových kousků. 🙂

  17. Ja je delala v loni dnes se k nim vracim. Kosicky jsem vymenila ze silikonovou formu. Jen v loni jsem fo testa pridala jeste dve lzice nutely 😀 a musim rict tyhle muffiny jsou opravdu cokolafovy sok. 😀

  18. Dobrý den, vaše muffiny jsem pekla ji po několikáté. Jsou chutově opravdu skvělé, poprvé se mi povedly uplně suprově a jen se po nich zaprášilo. Další pokusy už tak dobré nebyly, chuť stále dobrá ale muffiny mi strašně ztvrdly, že by se s nimi dalo házet o zeď 😀 Nemáte nějaký typ co s tím? Děkuji 🙂

    1. Petro a ztvrdly hned, nebo třeba až na druhý den? To se mi stalo párkrát, ale viditelně se i srazily, takže to bylo špatným postupem.

  19. Ahoj všem 😀 dnes jsem dělala tyto čokoládové muffiny .. Všem chutnají jen mě přijdou málo sladké taky to někomu přijde? 😀 učím se cukrářkou.. Tak mi ta sladkost už asi moc nepřijde 😀 každopádně děkuji za recept !! Fakt boží rychlé a dobré 🙂

    1. Kájo, teda vy máte ale buňky! 😀 Zkuste cookies, ty přijdou všem přeslazené, tak by to u vás mohlo mít úspěch. 😉

  20. Zdravím, moc díky za famozni recept, pekla jsem včera a dnes jdu péct znovu., muffiny jsou delikátní, čokoláda je v celém „těle“ a ještě teplé jsou ….hmmmm no prostě bomba!!!! Takže díky,díky,díky a těšim se až vyzkouším další recepty.

    1. Deniso, díky moc. Já se těším na další spokojené komentáře. 🙂 Zdravím vás i vaše strávníky. PS. doufám, že se o tu dobrotu dělíte. 🙂

  21. Moc děkuju za ten recept. Je jednoduchý a výstižný, takže jsem o zvládla i já, 13-tiletá holka. zrovna ho u psaní tohoto komentáře jím 🙂

  22. Ďakujem nielen za tento recept, ale som nadšená z celého blogu,,, rada pečiem a rada vyhľadávam overené recepty na blogoch/nete no a dnes som 1x narazila na váš blog a je to nádhera,,, nielen krásny čistý dizajn ale vyskúšala som hneď prvý recept *konkrétne tento* a muffiny sú bez jedinej chybičky! Krásne,, chutné,,, už sa teším na ďalšie… Obávam sa že do vianoc vyplníme všetky rezervy v oblečení 🙂

    1. Eriko, díky moc za pochvalu! 🙂 A nebojte, když se občas proběhnete na čerstvém vzduchu, tak vám rezervy v oblečení vydrží i po Vánocích. 🙂 Mějte se krásně!

  23. Dobrý den, jde péct muffiny pouze v papírových kosiccich na obyčejném plechu a nevkládat je do speciálního plechu s dirami na muffiny? Bojím se, že se papír rozpadne anebo že těsto vyteče.
    Předem děkuji za odpověď Karlička

    1. Těsto na čokomuffiny je poměrně hutné, takže by nemělo vytéct, ale určitě neudrží tvar. Budou z toho takové placky. Leda byste sehnala trochu tužší papírové košíčky, které by vydržely (jsou na kus dražší, než ty obyč, vroubkované).

  24. Nejsem kafový tip a u nás doma kafe nevedeme a nechce se mi „jen“ kvůli jednomu pečení kupovat. Čím ho mám nahradit? Stačí pouze voda nebo je kafe nezbytností? Díky za odpověď

    1. Není! Jen to trošku pozvedne chuť čokolády. Dala bych o trošičku víc mléka a o trošku víc kakaa. 😉

  25. Dobrý den 🙂 Chtěla bych znát Váš názor na zamražování muffinů – konkrétně těchto. Příští léto se budu vdávat a veškeré sladké kromě dortu bych si ráda napekla sama a protože moc nefandím klasickému cukroví, napadlo mě, že bych krom jiného mohla udělat právě muffiny. Hostů bude cca 80, budu proto péct alespoň 14 dní dopředu a některé kousky zamrazím. Jak tedy myslíte, že je to s muffinama? Bude možné je zmrazit a vytáhnout řekněmě 2 dny před svatbou, nebo je potřeba udělat je vyloženě čerstvé?

    1. Zuzko, osobně muffiny nemrazím, protože se u nás hned snědí, ale řekla bych, že s tím nebude problém. Moje máma je zvyklá buchty mrazit, hlavně přebytky vánočního cukroví, ale i další. A nikdy s tím není problém. A muffinové těsto mrazák storpocentně přežije. Akorát bychje vyndala max. den předem. A jelikož je svatba ještě daleko, tak si to prostě jednoduše vyzkoušejte! 🙂

    1. Štěpánko, potřebujete ho tak v teplotě okolo 40 °C. Takhle teplé máslo už vám nesrazí vajíčka. Já si do rozpuštěného másla vždycky naliju studené mléko a až potom naliju vlažnou směs vo rozšlehaných vajíček.

    1. Simono, nestane se nic, jen nebudou muffiny vonět po vanilce. Já ji do základu dávám, nejčastěji v podobě extraktu. Můžete ji klidně vynechat. Dobrý extrakt prodává třeba Kitchenette na svém eshopu, nebo Marks & Spencer.

  26. Zkoušela jsem péct už třikrát- poprvé na Silvestra a málem nevydržely do druhého dne ( dělala jsem trojitou várku). Výsledek byl mňamózní a pokaždé se skvěle povedl. Já osobně používán silikonové formičky, protože mě nebaví vymazávání a že silikonu to krásně vypadne aniž by to ztratilo tvar. Mimochodem je to krásně popsáno a díky fotkám zhruba vím, jak by to mělo vypadat, což oceňuju. Vždycky se povedlo a je super, že je zvládnutí sama i když je mi jen 13.☺

    1. Renčo, to je skvělý! V kuchyni věk nehraje roli, tam hraje roli nadšení a chuť vařit, péct a experimentovat! Díky za krásný komentář, ať se daří nejen v kuchyni!

  27. Ahoj, dnes jsem pekla své první muffiny. Zprvu jsem měla strach, protože to těsto bylo dost husté, ale právě jsem je vyndala z trouby a jsou báječné! Ani mi na košíčkách nezbylo těsto, jak jsem tu mnohokrát četla, takže jsem na sebe pyšná 🙂
    Doporučuji všem, chutnají výborně! 🙂

  28. Díky moc za recept. Před dvěma týdny jsem je zkoušela jako své první muffiny v životě a všem moc chutnaly, takže určitě nebyly naposled. Těsto je fakt vyladěné, už při míchaní sypké a mokré části se mi začaly sbíhat sliny, a jak to díky kávě a vanilce voní už z trouby… (mm) Už se těším až bude letní sezóna a pořádná porce zahrádkového ovoce na další experimenty! 🙂

  29. Nevím jestli už otázka nebyla řečena , protože je tu spousta komentářů ale je mi 12 a ještě jsem nic nepekla tak bych chtěla trošku víc zapadnout mezi holky ve třídě . Také plánuji sestře upéct muffiny k narozeninám a chci si to zkusit ale teď už k otázce 😀 Bude hodně vadit kdybych čokoládu rozpustila ?

    1. Magdi, vadit to rozhodně nebude, ale přijde mi to škoda, já mám radši v těstě kousky čokolády! 🙂 Jinak moc ráda slyším, že dneska holky ve 12 pečou, to je fakt paráda! Až se někdy sejdete s upečenýma dobrota, tak mi postněte fotku na Facebook! Jana

  30. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou mají mít muffiny konzistenci uvnitř. Už 2x jsem je pekla – jednou citronové a jednou čokoládové. Zdají se mi uvnitř gumové. Na povrchu v pohodě. Má to tak být? Zkouším špejlí a ta se nelepí. A to je peču déle. Děkuji Helena

    1. Helenko, gumové by asi být neměly, nicméně, jestli jsou dopečené, tak bych se nestrachovala. Jaký používáte prášek do pečiva? Zkuste ho přidat trochu víc.

  31. Ahoj, děkuji za recept na čokoládové muffiny, dovolila jsem si ho ještě trochu pozměnit 😉 dovnitř jsem dala domácí višňovou marmeládu a naloženou višeň ve vodce a cukru a jsou prostě báječné 🙂

    1. No ježiš, višně s čokoládou strašně dobře hrajou! To jste si pochutnali, závidím! 🙂

  32. Zdravím:)Dnes jsem se rozhodla zkusit recept na Vaše čokoládové muffiny a jsou jednoduše bezkonkurenční.Takže díky bohu za konečně pořádné,přehledné,VÝBORNÉ recepty.

  33. Taky ráda okomentuji. Muffiny jsem pekla teprve podruhé a tento recept vyšel opravdu na výbornou s hvězdičkou. Naprosto dokonalé, jen se po nich zaprášilo. Moc díky za inspiraci, určitě tu nejsem naposledy 🙂

  34. Uzasne muffinky, pecu je uz po nekolikate, jen se po nich zaprasi. Narazila jsem na Vase skvele stranky teprve nedavno, recepty mate jednoduse a srozumitelne vysvetlene, k tomu jeste spoustu rad, co vic si prat! Doporucuji Vase stranky vsem znamym a kamaradum, jste bajecna:) Diky moc.

  35. Děkuji za báječný recept, dělala jsem muffiny poprvé přesně podle receptu, akorát jsem místo čokolády dala hoblinky kokosu. Dopadlo to nad mé očekávání skvěle hned na poprvé. Moc děkuji za tyhle skvělé stránky, už vybírám co vyzkouším příště 🙂

  36. Také děkuji za skvělý recept! Muffiny se moc povedly! Také vybírám recepty, do jakých se co nejdřív pustím 🙂

  37. Dobrý deň,
    muffiny som dnes robila a sú super! 😛
    Len by som potrebovala radu, čo pridať alebo ako ich urobiť alebo čo pozmeniť, aby som ich mohla piecť v košíčkoch a neprilepili sa tak na košíčky. Je to možné?
    Ďakujem za radu! 🙂

  38. Dobrý den,
    dělaly jsme s dcerkami Vaše čoko muffiny na místní dětskou olympiádu z 5ti várek! 60 muffinů celkem – a povedly se báječně 🙂 děkujeme za skvělý a vyvážený recept.

  39. Konečně jsem si koupila formu na mufiny a zkusila upéct jako těsto na bábovku,zatím nic jiného ale budu zkoušet.Vymastila jsem jen olejem a vůbec se nepřichytly a pěkně jsem je vyklopila všechny najednou .

  40. Zdravím! Stránky, recepty, postupy, fotky super. Dokonce i výsledky, které vy nemůžete ovlivnit ;-). Tyto muffiny jsem pekla snad 100x a vždy se povedly. Po 101. jsem, jako správný rutiner, který přestane být ostražitý, zapomněla dát cukr. K mému překvapení byly dobré i tak. Jinak dávám místo bílého cukru tmavý muskovado.

  41. Ahoj teprve budu zkoušet tento recept a chtěla bych se zeptat jestli můžu čokoládu rozpustit a pak jí zamíchat do těsta nebo jestli ji mám radši nalámat na malé kousky?:)

  42. Dobrý den, čokoládové maffinky jdou famózní, když vychladnou a jsou v nich chřupající kusy dobré čokolády. Nemají chybu.

  43. Dobrý den, muffiny jsem dělala poprvé a jsou VÝBORNÉ!!! Chtěla jsem se jen zeptat jestli toto testo muzu pouzit i do větší formy (ale ne do velke dortove)?
    Děkuji Vávrová

  44. Dneska sem pekla a takhle pekna „cepice“ mi snad nikdy nevybehla! Ze sou vyborny snad nemusim dodavat. Mela sem doma jen obycejnou coko, moc procent asi nemela a i tak skvely! Priste koupim lepsi a zkusim pridat bilou..

  45. Právě jsem je dopekla a musím řict, že nemají chybu. Dala jsem hladkou špaldovou mouku, nalámané vánoční hořké figurky a vše dopadlo moc dobře. Čokoláda je uorostřed rozteklá a celkově jsou muffiny moc chutné. Děkuji za recept.

  46. Pekla jsem poprvé přesně dle receptu a byli opravdu úžasný. Hned se po nich zaprášilo 🙂 super! děkuji a doporučuji 😉

  47. Dělala jsem muffiny poprvé a úžasné – opravdu moc se povedly, skvělý recept!! Moc doporučuji 🙂 Já teda dala ještě na vrch muffinů nastrouhané oříšky a doprostřed formy jak jsem dávala těsto jsem dala ještě rozpuštěnou lučinu s nutellou 🙂

  48. Voni krasne a pry jsou vyborne, jen moc krupave, ale to asi bude moje chyba. Zapomnela jsem na kafe, takze tam asi bylo malo tekutin. Uz jsem z toho zblbla. Obcas delam bezlepkove, obcas lepkove a pak poradne nevim, co jakou by melo mit strukturu. A mozna jsem je trochu i prepekla 😀 nojono. Priste chci zkusit pul napul mleko a podmasli a na tretiny maslo, sadlo a olej a nezapomenout na to kafe! 🙂 a taky bezlepkove, uz to mam promysleny. 🙂

  49. Hezky den, tyto muffinky jsem pekla v kornoutcich na zmzlinu (s plochym dnem) a zdobila vanilkovym maslovym kremem jako zmzlinu (pro deti ze tridy,kdyz mela dcera narozeniny). Vysledek nejen skvele vypadal, ale i bajecne chutnal. Dekuju za bezva recept!

  50. Dobrý den,
    proč je mám po vytažení vždycky křivé, trochu by nevadilo, ale vypadají jak opilí trpaslíci… děkuji za radu, Tom

    1. Pájo, nejde, Granko je kakao s cukrem a báhvíčím ještě. Dobrou čokoládovou chuť udělá jen pravé kakao holandského typu.

  51. Dobrý den,dnes jsem podle Vašeho receptu dělala své první muffiny a musím řict,že se mi povedly výborně a všem velmi chutnaly. Děkuji za výborný recept.

  52. Dobrý den, výborné, všichni u nás se oblizovali. Zvolil jsem variantu s jogurtem a půlku hladké pšeničné mouky jsem nahradil špaldovou pro ještě lepší pocit mé ženy :-). Snad jen množství těsto mi vyšlo na více než 12 muffinů, spíše na 15. Brzy vyzkoušíme další recepty…

  53. Zdravím 🙂
    dnes jsem podle Muffinária pekla poprvé, tyto čokoládové krasavce. Ujela mi ruka s kakaem, ale ničemu to neva. Zkusila jsem je ze špaldové mouky a doprostřed každého muffinku jsem ještě dala kolečko banánu – vynikající!! Celá rodinka si pochutnala, děkuji a budu zkoušet další recepty 😉

    1. Tyhle muffiny jsou nejlepší! Ale je to můj subjektivní názor. Udělejte si poloviční dávku a zkuste sama. 😉

  54. Ahoj, jaký je rozdíl mezi variantou s mlékem a s jogurtem? 🙂 Psala jsi tam, že záleží na aktuálních zásobách, ale určitě to má i nějaký rozdíl v chuti/struktuře ne? 🙂 Díky

  55. Ahoj 🙂 chci se zeptat… troubu předehřeji na 180 a muffiny peču 25 minut také na 180 nebo musím troubu stáhnout? Moc díky! 🙂
    Tereza

  56. Zdravím, bylo by možné upéct těsto v normální formě (třeba na bábovku)? Muffiny jsem ještě nepekla a moc si nevěřím. Děkuju za odpověď

    1. Viki, peču třeba v chlebíčkové formě, takže bábovku to zvládne taky! Ale je třeba péct to mnohem déle, třeba 40 minut. Muffiny nejsou žádná věda! Hodně štěstí!

  57. Hezký den,
    musím tyhle Muffinky zkusit :O 😀 pekla jsem jen jednou, nějaké jen „obyčejné bílé“ 😀 a syn chce pořád muffiny… no mě se do toho moc nechce 😛 ale bude mít teď narozeniny a chtěla bych mu udělat radost a udělat mu muffinky do školky pro děti, ale furt jako přemýšlím, že když mám jen jednu formu (a teď se mi teda nechce ani se nikam nedostanu koupit další..) na 12ks.. a já těch mufů potřebuju cca 30ks, může to těsto tak dlouho stát, těch cca 25min., než se uvaří první várka? No vlastně mě teď došlo, že jsem nikde nepostřehla, kolik kusů vyjde z té dávky? 😀 😀 Omlouvám se, jestli se tu psalo, zatím jsem nečetla všechny komentáře 😉 Mooc děkuju za odpověď ♥

  58. Musela jsem je vyndavat trochu dřív, ale jsou dokonalé… Poprvé co dělám muffiny a nelituji, moc děkuji za tento recept <3

  59. Dobrý den, hledám nějaké dobré čokoládové těsto, ale na cake pops. Myslíte, že by šlo použít? ptám se hlavně, jak moc při pečení nabude, kolik ho mám do formy dát. Recept vypadá skvěle a moc ráda bych ho použila. Předem děkuji za odpověď.

    1. Právě jsem dopekla a pro vás změřila. 😊 Čepice je v nejvyšším bodě 2 cm od okraje košíčku, košíčky jsem plnila téměř po okraj.

  60. Dělám je často, děti je milují a s přípravou pomáhají (tady určitě vyhovuje, že muffiny stačí lehce promíchat a není nutné dbát na perfektní vymíchání). Zítra je jdu dělat znovu. Děkuji za super stránky a vřele doporučuji.

  61. Musím pochválit. Muffiny jsem pekla poprvé a výborné, rovnou z dvojité dávky. Jedny jsem udělala čokoládové s borůvkami a druhé klasické bílé (bez čoko a kakaa) s malinami. Po upečení (i když vychladly), tak mi šel papír špatně dolu a půlka těsta tam zůstala přilepená, ale druhý den ráno už šly krásně dolů a na košíčku zůstávalo minimálně těsta (příště nesmíme být tak nedočkaví). Půlku jsem odebrala a ještě zdobila s krémem z mascarpone a ovocem. Za mě palec nahoru a krásně vyšly i když jsem tam úplně zapomněla dát máslo ( do obou dávek 😀 ). Je to můj nový nejoblíbenější recept.

  62. dneska jsem upekla a jsou super, vláčné, čokoláda uvnitř se pěkně roztékala, tisknu si a určitě zase upeču, příště zkusím dva druhy čokolády 🙂

  63. Super recept, všichni se mě ptají na zdroj, tak předávám. Poprvé jsem dělala muffiny opravdu ze dvou čokolád, no a byla to bomba, po všech stránkách. Poté mě přepadli trochu výčitky a dala jsem jen jednu, s dojmem, že si toho nikdo nevšimne. Všiml. Takže nyní pokaždé, když se jde péct, tak prošení na kolenou o dvě Milky :D.

  64. Peču už po několikáté, teď už vlastně jen tyto. Čokolády dávám podle toho, kolik zrovna doma mám, ale čokoláda na vaření nebo kaštánky se najdou vždycky. Díky moc za recept. J.

  65. Vynikající. Dnes jsem je dělala v remosce. Akorát si musím koupit více silikonových košíčků :-). Dělala jsem se zakysanou smetanou a místo kávy jsem dala caro kvůli dětem. Určitě je budu zase brzy dělat. Děkuji za super recept 🙂

  66. Nejlepší muffiny jaké jsem kdy pekla a i vlastně jedla. Dělala jsem je už opakovaně, protože všem, kdo je ochutná, tak mu moc chutnají. Při dodržení poměru surovin nejsou vůbec suché, čokolády je tam akorát 😉 a dělala jsem je teda ve variantě se zákyskou. prostě jedním slovem ŇAM

  67. Mili muffinaaari 🙂
    Velmi dlho som hladala dokonaly recept na muffiny. A tento sa nim rozhodne stal! Stavnate, vlacne, nedrobive, kusky cokolady…No jedna famozna chut! Ja som spravila jednu zmenu v recepte. Mlieko som nahradila 33% smotanou na slahanie.
    Dakujem! 🙂

    Dana

  68. ahojky ,dnes jsem pekla poprve ty muffiny,jsou super.Vše se povedlo dala jsem 3 tabulky čololady opravdu vynikajici ,nadychane křehké.Hned za tepla jsem snědla tři.
    Jen doma nemam mouku hrubou na vysypáni použila jsem kokos.

  69. Zkoušela jsem včera dnes svoje první muffiny a udělala jsem je přesně podle tohoto receptu a byly tak vynikající, že jsem je dnes udělala znovu a ještě k tomu borůvkové, obojí se povedly na jedničku!
    Čokoládu jsem dala napoprvé půl hořkou asi 52 % kakaa a půl mléčnou 36 %, napodruhé jsem přidala i bílou a chutnají výborně oboje. Moc děkuji za tuto stránku, za skvělé recepty a hlavně za cenné rady, které se rozhodně vyplatilo číst a dodržet 🙂
    Ukládám si do oblíbených a budu zkoušet dělat i podle dalších receptů tady!

  70. Dík za skvělé recepty. Vyzkoušela jsem už tři různé a vždy vynikající výsledek. Používám jednotlivé silikonové košíčky, nevymazávám a vždy se krásně vyloupnou. Peču v horkovzdušné troubě s automatickým vařením, tak nemusím řešit čas a teplotu. Doporučuji.

  71. pekla jsem podruhé v životě; poprvé to byly vaše základní muffiny, do kterých jsem zamíchala jablka se skořicí (kamaradčino doporučení :))
    a dneska tyhlety… jsou dokonalé a ultra jednoduché!
    i nepekař vykouzlí něco skvělého.
    moc děkuji za recept <3

  72. Zdravím! Nejsem žádný pekař a nikdy jsem nic sladkého nepekl, ale díky jednoduchému receptu jsem už několikrát upekl parádní čokoládové muffiny. Dnes jsem je poprvé upgradoval sladkým krémem z žervé. Uvidíme, jaké budou reakce v rodině, až si je dáme ke kafi 🙂 Díky za recepty!

  73. Zdravím, zrovna jsem muffiny dopekla a jeden hned za tepla spořádala a musím říct, že mi moc chutnají 😋 Jen pro děti mi to těsto přijde míň sladké, ale to podle mě dělá to kakao. Dětem pár muffinků poleju čokoládou a úspěch bude zajištěn 🙂
    Příště zkusím přidat tabulku bílé čokolády.

  74. Úžasné! Dneska jsem je dělala a chutnají vskutku výborně! Přidala jsem i 100 g strouhaného kokosu a na vrh každého muffinu jsem dala kus vlašského ořechu ;). Doporučuju!
    Díky za skvělí recept, Muffinarium!

  75. Pekla jsem v papírovích formičkách a sice se mi to rozjelo, ale ta chuť? Jsou vláčné a držela jsem se přesně podle receptu. Teda kromě Aroma jsem dala třtinový cukr 🙂 Nejlepší co jsem kdy jedla…..

  76. Místo „skvělých muffinů“ jak zde píšete,mi vznikly,i když jsem postupovala přesně podle receptu,divně splasklé muffiny…Byl to první recept,který jsem odtud vyzkoušela a už ani žádný nevyzkouším,nedá se to jíst

    1. To mě mrzí, máte pevnou formu na muffiny? Nepekla jste jen v papírovém košíčku? Ten se neudrží a rozlije se do stran.

  77. Dobry den chtela jsem se zeptat jak pect muffiny aby mely „cepicku“ vzdy mi cepicka klesne po vyndani z trouby? Dekuji za odpoved. Marketa

    1. Markéto, přesně tak, jak píšu v popisu. Je to divný, čepice by rozhodně neměla padat. Nenakukujete třeba v průběhu pečení do trouby? Máte dost rozpáleno, než dáte těsto do trouby?

  78. Ahojky, dělala jsem už základní muffiny a moc se povedly. Dneska jsem dělala extra čokoládové a bylo to fiasko.
    Myslím, že chyba byla v tom, že jsem pekla na 180st. na horkovzduch – spálily se :))) Přesný postup jsem nedodržela, teprve až byly v košíčkách jsem do těsta zapichala rozinky a pak nahoru dala kousky čokolády – samozřejmě vrch při 20 min. na 180 horkovzduch na uhel. Těsto jsem měla v silikonových košíčkách a pak jsem toto vložila do dražších papírových – mají pod papírem po obvodu drátek, jsou voskované. Tvar udržely, čepičky jim vyskočily, ovšem hrozně šišatě a nestejnoměrně. Vyklopit šly. Píšu proto, abyste neudělaly stejnou chybu jako já :))). Takže shrnu: U mě trouba určitě bez horkovzduchu a všechny ingredience přímo do těsta. Navrch jen ty, co jsou mokré (zavařenina….). Ještě jendou vyzkouším, než odsoudím recept :)))

  79. Nejsem zkušená kuchtička. Jela jsem přesně podle instrukcí, doslova a do písmene, a povedly se na jedničku! Vevnitř byly krásně vláčný, nepropadly se, prostě paráda 🙂 Moje trouba je trochu líná, takže jsem jí musela nabít na 220° aby se udělaly, za 25 minut jsem je vytáhla a pak už jsme měli boule za ušima 😀
    Moc děkuju za super recept, určitě vyzkouším další! :)))

  80. Dříve jsem pekla podle této stránky často, byla přehledná a recepty se povedly. Ale opravdu je nutné tolik reklam? Než si najdu recept,na dvě omylem kliknu,stránka nepřehledná,reklamy protivné.Vrátím se k papírové kuchařce.

  81. Ahoj, toto těsto dělám už pár let (variantu s mlékem) tam ale přidávám cca o 70g polohrubé mouky navíc, jinak je těsto hodně tekuté. Těsto na muffiny když obrátite varecku ma jít dolů tim způsobem, že lehce a celkem pomalu padá.

  82. Muffiny super – jen nevím proč mi v silikonových formičkách vylezly do strany 😀 Musel jsem je seříznout a pak dát krém 😀 ale i tak chutově skvěle :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *