Boží nápad a ještě božejší kombinace. Včera jsem v Marks & Spencer ulovila citrónový krém. Otevřený vydrží jen měsíc, a jelikož jsem ho musela vyzkoušet hned ve vlaku, tak budu tyhle citrónové muffiny péct asi tak jednou denně.
Citronový krém hledejte v obchodech pod názvem Lemon curd, v Marks & Spencer mu říkají Lemon Dessert Sauce.
Dá se to dost dobře vyrobit i doma. Recept hledejte TADY nebo TADY.
Recept na 12 muffinů obsahuje:
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- kůra ze 2 citronů
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 85 g másla
- šťáva ze 2 citronů
- lžička lemon curd
Promíchejte všechny sypké ingedience, v jiné nádobě všechny tekuté a poté obě směsi zlehka promíchejte.
Hlavně nepřemíchat!
Naplňte košíčky a pečte podle zkušeností s vaší troubou, obvykle stačí 20 minut při 180°. Hotové a vychladlé muffiny ozdobte troškou citronového krému.
Fotil madhound
Zlepšovák:
místo jedné lžičky lemon curd jsem tam šoupla rovnou čtyři, přidala 10 g cukru a nasekanou bílou čokoládu.
a když jsem těsto dávala do formiček, tak jsem nalila vždy jen do poloviny, na to hodila ještě malý bobeček lemon curd, přikryla zbytkem těsta.
muffinky jsou pak naprosto luxusně vláčné 🙂
jinak úžasná stránka, díky za ni!
Příště, prosím, napište, co se jak má udělat, aby se to mlíko nesrazilo citrónovou šťávou. Děkuji.
Mlíko nesmí být horké. Ideálně přidávejte do tekuté směsi citronovou šťávu až úplně nakonec.