Domácí nanuky z jogurtu a třešní

Při pohledu do mrazáků v obchodech mě jímá hrůza. Hromady cukru, spousta ztužených rostlinných tuků, sušeného mléka a dalších, ehm, pardon, krávovin, které prostě do nanuků nepatří. Nejedla bych je sama, natož abych je dala dětem. A děti budou v létě po zmrzlině volat nekompromisním hlasem. Jistě mi dáte za pravdu.

U nás doma byl s příchodem jahodové sezóny vždycky mrazák našlapaný jahodovou dření. Stačilo to skoro na celý rok dopředu. Sice v ní byla taky hromada cukru, ale potom už jenom jahody a jahody a dál nic.

A jelikož jsou stále více trendy domácí nanuky a nanukové formy koupíte téměř v každé kuchyňce, nedalo mi to a vrhla jsem se na ně taky!

Nanukový pokus č. 1 této sezóny je z krásných třešní z farmářského trhu na Jiřáku, z řeckého jogurtu a javorového sirupu a najdete ho na blogu 4bambini.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *