Essensia aneb poprvé v rondonu

Navlékli mě do rondonu. Do klučíčího, velikostně asi tak o milión světelných let od mé reálné velikosti Ale ustála jsem „test osobnosti“ na jedničku a pustili mě i s foťákem do kuchyně. Dali mi ochutnat ledacos, byli na mě moc milí, ukázali mi všechna zákoutí jejich skvěle fungující kuchyně…

Pokud ještě nevíte, kam vyrazíte v rámci Grand restaurant festivalu, skvělé menu restaurace Essencia hotelu Mandarin Oriental v Nebovidské doporučuju nejen já všema deseti.

Fotky ze zákulisí jsou jen takovou malou ochutnávkou. Pokud toužíte po receptech, spoustu z nich najdete na FB stránce zdejšího šéfkuchaře Jiřího ŠtiftaComplimentary cake (místní cukrářský freestyle)

Chicken tikka masala na špízu
Chicken tikka masala
Chicken tikka masala na talíři
Chicken tikka masala
Pošírovaný mořský vlk přelitý omáčkou z dashi, citrónové trávy a másla, bok choi restovaný se shi take, cuketové rolky s dýňovým pyré
Pošírovaný mořský vlk přelitý omáčkou z dashi, citrónové trávy a másla, bok choi restovaný se shi take, cuketové rolky s dýňovým pyré
Pošírovaný mořský vlk přelitý omáčkou z dashi, citrónové trávy a másla, bok choi restovaný se shi take, cuketové rolky s dýňovým pyré
Pošírovaný mořský vlk přelitý omáčkou z dashi, citrónové trávy a másla, bok choi restovaný se shi take, cuketové rolky s dýňovým pyré
Steak z hovězího pupku marinovaný v omáčce hoisin (patří k němu ještě salát s mangem a papájou)
Steak z hovězího pupku marinovaný v omáčce hoisin (patří k němu ještě salát s mangem a papájou)
California roll
California roll
Krevetová tikka s čočkovým salátem, čočkovým dhallem, mátová omáčka a květákový chléb kulcha
Krevetová tikka s čočkovým salátem, čočkovým dhallem, mátová omáčka a květákový chléb kulcha
Complimentary cake (místní cukrářský freestyle)
Complimentary cake (místní cukrářský freestyle)
Syrové krevety, chilli papričky
Syrové krevety, chilli papričky
Syrové krevety, chilli papričky
Syrové krevety, chilli papričky
Pad thai (v procesu)
Pad thai (v procesu)
Pad thai (v procesu)
Pad thai (v procesu)
Pad thai (v procesu)
Pad thai (v procesu)
Pad thai
Pad thai
Lososový pstruh s dýňovým pyré a restovanými hříbky (denní fresh market)
Lososový pstruh s dýňovým pyré a restovanými hříbky (denní fresh market)
Telecí jazyk s křenovou pěnou a konfitovanou červenou řepou
Telecí jazyk s křenovou pěnou a konfitovanou červenou řepou

Caesar salát s pošírovaným vejcem
Caesar salát s pošírovaným vejcem
Jarní závitky s kachnou a omáčkou hoisin, salát ze zeleného manga a papáji
Jarní závitky s kachnou a omáčkou hoisin, salát ze zeleného manga a papáji

Velké díky kuchařům restaurace Essensia, zvláště věčně usměvavému Láďovi Dvořákovi, šéfovi asijské sekce, za pozvání, vřelé přijetí a přátelské seznámení s tamní kuchyní.

Láďa v rondonu
Láďa
Essensia aneb poprvé v rondonu
5 (100%) 1 vote[s]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *