Víkendové pečení nebylo čistě předvánoční. Pekla jsem původně jenom cookiesky. Ale nějak mě při tom chytla vánoční nálada.
Soutěžní otázka – co zabere málo času, nadělá se přitom minimum bordelu a efekt je miliónovej?
Odpověď už znáte – kokosky!
Táákže, na kokosky to bude chtít:
- 4 bílky
- 100 g cukru krupice
- špetku soli
- 200 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce měkkého tvarohu
- 2 plechy a papír na pečení
Bílky si vyšleháme na polotuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme krásně hebký, lepivý a sladký sníh (už to netrvá moc dlouho). Teď se budeme kapku držet a nevyžereme si to jen tak (nechte si na olíznutí trochu na metlách).
Přisypeme kokos a tvaroh a něžně mícháme, abychom si nerozbili sníh a zapracovali hezky kokos s tvarohem.
Na plech vyložený papír si vrstvěte kopečky jak chcete, kulaté, šišaté. Pokud možno ale stejně velké.
Troubu vyhřejte na 150°C a pečte asi 20 minut., dokud na povrchu nezezlátnou. Není nutné je dlouze sušit jako pusinky.
Na povrchu byly krásně zlaté, křupavé a uvnitř vláčné.
A jak voněly!