Slané muffiny jsou hit a proto je tu první recept ze série slaných muffinů! Je chutný, efektní, jako dělaný na různé domácí párty nebo pikniky. Pokud máte trpělivost můžete plnit maličké košíčky a udělat tak jednohubky. Dobu pečení upravte na necelých 15 minut.
Recept je na 12 menších slaných muffinů:
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- lžička sody
- sůl a pepř
- 2 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 200 ml podmáslí
- 80 g nahrubo strouhaného sýra (ementál, 40% Eidam)
- 150 g choriza (nasekat)
- 2 jarní cibulky
U slaných muffinů tolik neplatí dodržování postupu míchání sypké a tekuté směsi zvlášť. Připravte si těsto smícháním vajec, másla, podmáslí s moukou, sodou a kypřícím práškem. Okořeňte a následně zapracujte nahrubo nastrouhaný (pokrájený) sýr a chorizo pokrájené na kostičky a nasekanou nať z jarní cibulky. Tentokrát se nemusíte bát, že směs přešleháte
Vypadá to moc dobře 🙂
Prosím, dá se něčím nahradit to podmáslí?
Jistě, podmáslí je taková „zdravější“ varianta. Klidně dejte mléko (i jakékoliv rostlinné nebo ořechové) nebo jenom vodu.
Mohla bych použít syrovátku?
Stoprocentně ano!
Vypadají skvěle 🙂 Ještě jsem slané muffiny nepekla, tak se chci zeptat, jsou dobré i po vychladnutí?
🙂
Jsou moc dobré i druhý den. Ale garantuju vám, že do druhého dne nevydrží! 🙂
výborné
Díkyza recept, výborné. S podmáslím jemnější 😉 u nás mají radši studené, že vynikne chuť choriza a sýru.
na fotce je česnek, v receptu není, je to matoucí
Dášo, buď ho dejte, nebo nedávejte, je to na vaší preferenci. Pokud dáte, doporučuju prolisovaný.
Dneska jsem dělala, tedy místo podmáslí -jogurt+mléko, místo choriza- klobásky + slaninka s troškou chedaru a jako koření vietnamský koriandr, pepřové listy, kari, chilli vločky a je to nebe. Jsem ráda, že většinou dělám všechny z poloviční dávky, protože jinak bych je spořádala vklidu i v 12 kouscích:) Ještě teda míchám mouku s celozrnnou žitnou+ mrkev. Muffiny peču často a vždy se tady inspiruji, předešlé jsem zkoušela kávové-supr. Děkuji za skvělé recepty a inspiraci:)
Dobrý den.Dnes jsem je pekla poprve a jsou super.Muzu se zeptat upecpu se mi takhle krasne kdyz bych tam dala vic syru?
Pořídila jsem si novou formu na muffiny a tyhle byly první, které měly tu čest. Jen jsem zvolila namísto salámu anglickou slaninu a pohádka byla na světě:-)
Děkuji za tip.
PS: Druhou příčku obsadily bramborové s pórkem a šunkou, vynikající
Recept naprosto úžasný, výtvory prozatím sklízí všeobecnou chválu od různých návštěv, odkaz tak putuje dále a dále 🙂 Já dávám k základnímu těstu, co mi přijde pod ruku – nivu, slaninu apod., na přání svého pana bratra se chystám i na variantu z kysaného zelí a smažených hub, věřím, že ani ty se nevyhoví 😉 Každopádně děkuji za úžasné stránky!