Je zima, je hnusně, je třeba si to pošmourno nějak prosvětlit. Tak si napečeme vitamíny, abychom alespoň nebyli nemocní a mohli se v té posteli vált jen tak, v závislosti na náladě. Třeba s talířem pečené zeleniny.
Inspirováno receptem na pečenou zeleninu s dýní z kuchařky Hanky Michopulu Recepty z farmářského trhu.
Nachystáme si:
- Česnek
- Červenou cibuli
- Bramboru
- Mrkev
- Červenou řepu
- Bílou papriku
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Záměrně neuvádím množství. Nachystejte si zeleniny podle počtu strávníků. Na dvě porce dávám 2 větší brambory, 2 mrkve, 2 malé řepy, jednu papriku, jednu cibuli, 4-5 stroužků česneku. Skvělé jsou v tom i žampiony. Experimentálně jsem přidala řapík celeru. Ten příště s radostí oželím.
Dáme péct (horkovzduch asi při 180° na 35 minut, občas prohodíme), v remosce peču odhadem také 35-40 minut. Řiďte se podle stavu brambor.
PŘED
PO
Pokud budou strávníci pindat, že řepa a mrkev jsou moc tvrdé, tak ať použijí zuby.
A BAŠTÍME!
Jezte klidně jen tak, samotné. Pokud ale trváte na „příloze“, přiložte třeba karbanátek z mleté vepřové kotlety ochucený jen solí, pepřem a majoránkou nebo vinnou klobásu.
mňam. klasika chudého a líného studenta, která vždycky přijde k chuti 🙂
Tak tak! Dnešní várka už je na půl cesty 🙂