Švestkový krambl

Na švestkový krambl není potřeba žádný recept. Jsou to jen švestky a drobenka. I když to chutná jako nebe v puse.

Vezmeme malý pekáček. Velikostně asi tak velký, kolik jste schopní doma sníst horkých švestek najednou.

Dno pekáčku si lehce vymažte máslem, švestky omyjte, rozpulte, vyjměte pecku a poklaďte na pekáček. Já tam ty švestky tak nějak vyklopila bez ladu a skladu. Trochu jsem je pocukrovala, promíchala a zasypala drobenkou.

Předem jsem si udělala dvojnásobné množství skořicové drobenky na švestkový koláč, takže jsem takřka polovičku použila na malý pekáček kramblu. Udělejte si ale klidně drobenky více. Co nespotřebujete, můžete zamrazit na příště.

Poměr ingrediencí na drobenku:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 50 g másla
  • půl lžičky skořice

Ingredience nasypte do misky a promíchávejte a žmolte prsty tak dlouho, dokud vám nevzniknou akurátní žmolky drobenky, nebo chcete-li žmolenky. Můžete podle libosti přidat třeba i plátky mandlí.

Krambl dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte zhruba 35 minut. Potom si nespalte pusu, až začnete nedočkavě ochutnávat.

Můžete podávat se zmrzlinou, nebo dlabat jen tak.

P.S. Pardon, víc fotek jsem nepořídila, neb jsem se musela poprat o svůj díl kramblu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *