Tiramisu

Na celém světě neexistuje jeden jediný správný recept na tiramisu. A ten můj taky není na tisíc procent ten jediný správný. Jedno ale vím jistě. Tohle tiramisu je tak dobré, že i kdyby na vás měl někde čekat ještě lepší recept, stejně vám doporučím neexperimentovat a vsadit na tuhle skvostnou jistotu.

A taky určitě a stoprocentně vím, že v něm nenajdete ani pomazánkové máslo, ani granko a dětské piškoty.

Na 4 porce (jedna menší nádoba) potřebujete:

  • 2 žloutky
  • 3 lžíce cukru
  • 100 m silné kávy (espresso, překapávaná, moka)
  • panák amaretta
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml smetany na šlehání
  • cukrářské piškory – Savoiardi
  • holandské kakao na finální posyp

Fáze 1 – piškoty

Pokud je máte koupené, ušetřili jste si pár starostí, ale přišli jste i o spoustu zábavy a bobříka pečení cukrářských piškotů. Příště si je zkuste upéct sami, budete na sebe pyšní!

Mrkněte na recept na cukrářské piškoty a upečte si je sami!

Fáze 2 – krém jako sen

Uvařte si kávu a nechte ji vychladnout. Ideálně samozřejmě kávu na způsob espressa, žádné „nesko“.

Vyšlehejte si žloutky s cukrem do pěny. Tedy šlehejte žloutky s cukrem tak dlouho, až zesvětlají a cca ztrojnásobé objem. Bude to trvat asi 5 minut.

Potom si ušlehejte tuhou šlehačku,

Do žloutkové pěny postupně a na střídačku vmíchejte metlou mascarpone a šlehačku. Jen makejte, ať si tu dobrotu zasloužíte!

DSC_0591DSC_0595DSC_0596

A potom už skládáme tirapuzzle – rozložte v nádobě piškoty vedle sebe, zakápněte je kávou s amarettem, rozetřete na ně první vrstvu krému a šup – skládejte druhou vrstvu piškotů. Krém, piškoty, krém. Posypte holandským kakaem a dejte chladit.

Pokuste se dezert připravit den dopředu, aby měl šanci se rozležet. Bude po tom o fous lepší.

DSC_0599DSC_0611

Tak dobrou chuť!

3 komentáře Přidat své
    1. No ale hlavní je, že byly chuťově skvělé a že všem chutnalo! 🙂 Hezké Velikonoce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *