Banánovo-kokosové muffiny

Co s půlkou plechovky kokosového mléka? No, táto, přece se to nevyhodí! A stejně tak přeci nebudu plácat jedno a to samé. Tak zkusíme drobnou obměnu kádru. Přímka mezi banánem a kokosem byla  totiž jasně vytyčena (sice až někde v Thajsku, ale budiž). Na každém konci té spojnice stojí osobité individuum, přičemž společně, jak už to tak v každé správné romanci bývá, tvoří dokonale harmonický pár. Ani banán s kokosem nejsou výjimkou a ladí spolu skvostně až do nekonečna. I v receptu na banánovo-kokosové muffiny z český trouby.

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Zkuste si nachystat (zase na šest kousků, nic se nesmí přehánět):

  • polovinu ingrediencí ze základního receptu, na muffiny, do kterých budete ještě něco přidávat; vynechte ovšem mléko
  • polovinu plechovky kokosového mléka (tj. 200 ml, nebojte se množství, je hodně husté; kdyby se vaše mléko oddělilo v plechovce na tekutinu a smetanu, prošlehejte je metličkou dohromady)
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • 1 zralý banán
  • kůru a šťávu z jednoho citronu

Postupujeme ortodoxně – jako ostatně vždycky – suché do kupy, tekuté do kupy, banán rozmačkat a přidat k tekutému. Oboje promíchat, sešoupnout dohromady, promíchat, ale jen tak polehoučku, nehněteme buchty! Naplníme košíčky a dáme péct do předehřáté trouby na 180°. Na dvacet minut se natáhneme, workoholici mezitím umyjou nádobí.

Kolektiv nezúčastněn výroby se těší a nemůže se dočkat. Proč? No to se dozvíte za těch zhruba 20 minut. Doporučuju, ale počkat delší dobu, abyste si nespálili ústa.

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Bánánovo-kokosové muffiny

Koko válí, že?!

Banánovo-kokosové muffiny
4.5 (90%) 2 votes

7 komentářů on Banánovo-kokosové muffiny

  1. Zuzana
    10/07/2014 at 11:11 (4 roky ago)

    Dobrý den, včera jsem pekla pro dceru k narozeninám. Chuťově jsou výborné ale nemám je tak hezké, po vyndání z trouby čepice spadla, čím to je?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/07/2014 at 22:47 (4 roky ago)

      Zuzko, tipuju to na studené ingredience a přemíchané těsto. Taky se tohle stává když se nakukuje v průběhu pečení do trouby (a trouba se otevře a trochu vyvětrá). Může to být něco z toho? Mě muffiny spadly po vyndání z trouby jen jednou a doteď je to pro mě záhada. 🙂

      Odpovědět
  2. Michaela
    11/07/2014 at 14:01 (4 roky ago)

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jestli počítáte s plechovkou 400 ml na muffinky. Předem Děkuji za odpověď. 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      14/07/2014 at 20:34 (4 roky ago)

      Dobrý den, ano počítám, Už jsem přidala konkrétní množství do receptu. Díky za připomínku!

      Odpovědět
  3. Gabriela
    13/04/2016 at 18:57 (2 roky ago)

    Dobrý den, tyto muffiny jsem dnes dělala, krásně vzhledově vypadají, pekla jsem je ještě déle a uvnitř jsou úplně vlhké, mokré… Jako kdyz se nepovede koláč:( Nevím zda to ma takto byt, v pečení nejsem žádný začátečník, pečuje, dorty, chlebíky…., ale tohle nikomu nejede. Tak nevím zda to ma takto chutnat nebo je někde zrada:)
    Děkuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      23/04/2016 at 10:14 (2 roky ago)

      Gabi, asi je někde zrada. 🙁 Možná v teplotě v troubě…

      Odpovědět
  4. Kergin
    30/06/2016 at 22:43 (2 roky ago)

    Zdravím
    Už prostá skutečnost, že podle receptů na této stránce peču už půl roku dokazuje, že jsem s nimi spokojený, i když třeba je občas něco lehce doladit. Přestože čerstvě po upečení vypadaly muffiny hodně vlhce, po zchladnutí dostalo těsto požadovanou konzistenci(dal jsem o trochu míň mléka, a vidím že příště dát ještě méně banánu).
    Upravil jsem v poměru dávku tak, aby vycházela na 18 muffinů. Nemůžu říct, že bych si stěžoval, když jsem jich nakonec udělal víc, ale byl jsem dosti překvapený, když jsem dával ve finále péct 27 muffinů…

    Odpovědět

Leave a Reply