Hruškové muffiny s kakaem v základu

Podzim. Kolegyně Míša dotáhla velkou igelitku hrušek ze zahrádky a pěkně mi naložila domů. Takže co s tím? A co se k tomu hodí? Představila jsem si velký (ale fakt velký) koláč s hruškama. A pak jsem zaplakala, že by to stejně neměl kdo jíst, tak jsem dvě hrušky mixla, třetí pokrájela a nasypala k nim kakao. A byly fakt dobrý a fakt voněly.

Hruškové muffiny v kakau

Hruškové muffiny v kakau

Na hruškové muffiny si přichystejte:

  • Základní nezbytnosti pro recept, do kterého budete ještě něco přidávat
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 velké hrušky, oloupat, rozmixovat tyčákem
  • 1 hruška, nakrájet na plátky (ale to nemusí být)

Jak už jsem řekla, 2 velké hrušky si oloupete, vyjmete jádřinec a rozmixujete. Třetí hrušku nakrájíte na tenké plátky a ty překrojíte na menší dílky. Pokud nechcete zdobit, tak nemusíte. Hrušku můžete i pokrájet na drobné kostičky.

Hruškový mix přidáte do tekuté směsi (vejce, tuk, mléko) a smícháte s promíchanými suchými přísadami (mouka, cukr, kypřící prášek, kakao). Pokud máte hrušku nakrájenou na kostičky, přidáte ji do rozmíchaného těsta. Pokud plátkujete, zatlačíte plátky do těsta v košíčcích aby byly nahoře vidět.

Naplněné formičky pečeme při 180°C cca 20 minut. Povrch muffinů musí být pevný na omak.

Hruškové muffiny v kakau

Hruškové muffiny v kakau

Hruškové muffiny v kakau
Hruškové muffiny v kakau
Hruškové muffiny v kakau
Hruškové muffiny v kakau

Dobrou chuť a užívejte podzim.

Hruškové muffiny s kakaem v základu
5 (100%) 2 votes

12 komentářů on Hruškové muffiny s kakaem v základu

  1. Margot
    24/11/2013 at 15:46 (4 roky ago)

    sice mam doma jenom hruskovy kompot, kazdopadne jdu testnout. jsem zvedava na vysledek 🙂

    Odpovědět
    • Margot
      26/11/2013 at 17:46 (4 roky ago)

      Tak hned zmizely- priste tam dam i kousky hrusek a bude to dokonaly 😀

      Odpovědět
    • Jana Moravcová
      01/12/2013 at 14:14 (4 roky ago)

      Jsem napnutá! Jak to dopadlo?

      Odpovědět
  2. Eviss
    30/07/2015 at 16:02 (3 roky ago)

    Vypadají úžasně, ale myslíš, že by to šlo i s jablkama? Místo hrušek…mám totiž jen jablka.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:54 (3 roky ago)

      Určitě by to šlo! Jen to jablíčko nebude tak výrazné, jako hruška. Řekla bych, že spíš zvláční těsto a nebude moc poznat na chuti.

      Odpovědět
  3. Helena
    20/11/2015 at 16:56 (2 roky ago)

    V základním receptu doporučuješ dát ovoce nebo čokoládu do sypké směsi, aby se ovoce obalilo v mouce a nekleslo tolik ke dnu. U hruškových je psáno dát na kostičky už do smíchané směsi. No uvidíme. už se na ně těším.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/11/2015 at 19:36 (2 roky ago)

      Heleno, někdy neklesne, záleží na těstu. Tohle hruškové těsto je trochu hutnější, díky kakau.

      Odpovědět
  4. Helena
    23/11/2015 at 10:37 (2 roky ago)

    Tak upečeno snědeno, byly luxusní, hned po upečení a mírném zchladnutí jsem jeden snědla a byl lehký jako sen, tak jsem snědla dva 🙂 druhý den šli krásně vyloupnout a byly správně muffi 🙂 a dnes ráno čtvrtý den ten poslední byl stále krásně vláčný a moc moc dobrý. Odpoledne asi udělám novou várku 🙂
    Děkuji za recept

    Odpovědět
    • Muffinárium
      25/11/2015 at 22:09 (2 roky ago)

      Já děkuji za milý komentář! 🙂

      Odpovědět
  5. Kamča
    29/01/2016 at 16:30 (2 roky ago)

    Recept úžasný, zkusila jsem to půl napůl s žitnou moukou a místo části mléka jsem použila bílý jogurt, takže pečení trvalo trochu déle, ale výsledek je výborný 🙂 Příště tam jen dám trochu víc cukru, dala jsem tam jen 80g moučky, a mohlo by tam být klidně těch 100g… 🙂

    Odpovědět
  6. Pavlí
    18/03/2016 at 15:13 (2 roky ago)

    Tak jsem si vymyslela, že dědovi k 80. narozeninám upeču 80 muffinů. Právě jsem na 60. Upečkla jsem Citrónové muffiny s lemon curd, základní s marmeládou (kakaové s meruňkovou a bílé s borůvkovou) a tyto hruškové – ještě nevím jak dopadnou. Jako poslední jsem si nechala čokoládové, aby mě to tolik nelákalo 🙂 Tak doufám, že to bude všem chutnat. Děkuji za super recepty.

    Odpovědět
  7. Lenka
    15/01/2018 at 10:14 (3 měsíci ago)

    Včera jsem tento recept zkusila, ale potřebovala bych poradit v jakém poměru dát rozmixované hrušky a tekuté ingredience. Měla jsem totiž dvě větší hrušky a rozmixovala jsem 1 a třičtvrtě, čtvrtku jsem nechala na ozdobení, ale těsta bylo docela více než obvykle a bylo tekutější i s kakaem. Takže se sice upekly, ale po vyjmutí z trouby nadýchané bochánky ihned klesly a když jsem je rozkrála, tak byly takové rosolovité a po ochutnání jsem tam ty hrušky moc necítila. Co s tím? Děkuji za odpověď

    Odpovědět

Leave a Reply