Jablkové muffiny se skořicovou drobenkou

Muffiny, které voní jako štrůdl? No, je to vcelku babicárna, proč si ten štrůdl neudělat rovnou, žeáno. Ale, jablkové muffiny k odpolední kávičce nakonec oceníte (sic!). A jak! Se skořicovou drobenkou navrchu budete chtít ještě a ještě a ještě… A bude je chtít i ta kolegyně, která na první kousnutí odspodu řekne „hm, bez čokolády, to je nějaký zdravý“. Jakmile narazí na tu nádheru nahoře, rozsvítí se jí očička jako dítěti pod vánočním stromečkem. Tak mazejte strouhat jablka navíc. Kus do štrůdlu a kus na muffiny ke sváče.

Jablečné muffiny se skořicovou drobenkou

Jablečné muffiny se skořicovou drobenkou

Na jablečné muffiny se s kořicí a drobenkou potřebujete:
  • Základní recept na muffiny, do kterého budete přidávat ještě jablka
  • 4 nevelká jablka, nastrouhaná nahrubo
  • 2 lžičky mleté skořice
  • drobenku (cukr, mouka, máslo, skořice)

Nastrouhejte si jablíčka na hrubo. Smíchejte tekuté ingredience a zvlášť suché. Jablko přidejte do tekuté. Dobře do mouky vmíchejte skořici. Spojte obě směsi a plňte košíčky.
Drobenku dělám anarchisticky od oka – máslo, cukr a trochu mouky, dokud není ok. Pokud se vám množství vymkne z ruky, dejte přebytky do mrazáku. Posypte muffiny drobenkou a šup s tím do trouby předehřáté na 180°C na 20-25 minutek. Mělo by to tak být ok. 

Jablečné muffiny se skořicovou drobenkou

Jablečné muffiny se skořicovou drobenkou

A nemlaskejte moc nahlas, někoho by to mohlo pohoršovat.

Jablkové muffiny se skořicovou drobenkou
4.3 (86.94%) 49 votes

53 komentářů on Jablkové muffiny se skořicovou drobenkou

  1. Kam
    27/10/2013 at 21:14 (4 roky ago)

    Dneska jsem je dělala a jsou božské – vláčné, voňavé… Díky za super recept! 😉

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      28/10/2013 at 10:06 (4 roky ago)

      To ráda slyším! Dobrou chuť! 🙂

      Odpovědět
  2. mracicek
    10/01/2014 at 15:08 (4 roky ago)

    vynikajici! Misto skoricove drobenky jsem zkusila ze strouhaneho perniku a uz zbyla jen vonava vzpominka:-).

    Odpovědět
  3. Alex
    21/05/2014 at 19:16 (4 roky ago)

    Muffiny jsou opravdu výborné, ale nechápu proč mám tu drobenku po upečení tak tvrdou, je vláčná až druhý den…. 🙂

    Odpovědět
  4. Kata SJ
    02/06/2014 at 16:10 (4 roky ago)

    Včera jsme je pekli, a dnes děláme nášup, všichni jsou nadšení!

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      08/06/2014 at 20:20 (4 roky ago)

      To mám velkou radost! 🙂

      Odpovědět
  5. Zeena
    18/06/2014 at 18:51 (4 roky ago)

    Jsou výborné, díky za inspiraci a vůbec celý web! Zaprášilo se po nich, málem jsme je slupli i s papírovými košíčky! Další na řadě budou čokoládové s řepou 🙂

    Odpovědět
  6. Anna
    16/08/2014 at 10:00 (4 roky ago)

    Jsou výborné a i se mi povedli. Díky tomuto webu už konečně nepeču jenom ty balený od d. oetkra. 😀 díky moc

    Odpovědět
    • Muffinárium
      19/08/2014 at 13:50 (4 roky ago)

      Přesně kvůli tomu jsem s blogem začala! A jsem moc ráda, že o tom dokážu přesvědčit i ostatní. Díky moc za chválu, je mi ctí. 🙂

      Odpovědět
  7. Patricie
    24/11/2014 at 21:50 (3 roky ago)

    Díky moc za inspiraci. Měla jsem doma kyselejší jogurt z farmářských trhů a nakombinovala jej se sladkými jablíčky ze zahrady. Byla to nádhera a velká dobrota. Perfektní recept !! Děkuji 🙂

    Odpovědět
  8. Natalia
    17/12/2014 at 19:54 (3 roky ago)

    Neverila som ake genialne muffiny mozu byt. Vyborny recept! Zozala som ovacie! Dakujem. 🙂

    Odpovědět
  9. tereza
    08/01/2015 at 13:55 (3 roky ago)

    Dobrý den, chystám se tady na tu jablečnou dobrotu a můžu se, prosím, zeptat? Vymačkáváte šťávu z jablek, nebo to do těsta přimícháváte se vším všudy? Děkuju 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/01/2015 at 10:16 (3 roky ago)

      Se vším všudy! Kdybyste měla pocit, že je té šťávy moc, uberte trochu mléka.

      Odpovědět
  10. Monika
    17/01/2015 at 20:05 (3 roky ago)

    Právě jsem po zhlídnutí Julia+Julie… a jdu do nich! Drobenky jsem udělala dost, ale do mrazáku ji nešoupnu.. natajno se s ní tady láduju. 😉

    Odpovědět
  11. Andy
    18/01/2015 at 11:04 (3 roky ago)

    Dobrý den, těsto se mi pocedlo, ale po naplnění papírových košíčků vložených do teflonových vůbec nešly odloupnout z papíru a uvnitř vypadaly nedopečené. Dělala jsen je teda bez drobenky ale to snad nevadí. Nevíte proč se to tak nepovedlo? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:52 (3 roky ago)

      To netuším, možná špatná teplota v troubě a příliš krátké pečení? Taky to mohly být nekvalitní papírové košíčky. V minulosti e mi stávalo, že se taky některé nechtěly pustit. Záměrně se vyhýbám třeba těm úplně laciným, nebo z Polska.

      Odpovědět
  12. hyenka
    30/01/2015 at 14:19 (3 roky ago)

    Moc děkuji za recept, dělala jsem muffinky dnes neteřím, a byly vynikající, celá rodina se shodla, že lepší jsme ještě neměli.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:47 (3 roky ago)

      Oooo, to je velká pochvala (pro vás i pro mě), moc děkuju.

      Odpovědět
  13. Eva
    01/02/2015 at 19:50 (3 roky ago)

    Vôňa v mojej kuchyni mi hovorí, že toto nemôže byť zlé … Ďakujem za recept!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:32 (3 roky ago)

      🙂 To mám radost. Tyhle jsou tak skvělé, že někdy překonají i čokoládové a zmizí dřív. Holt češi milují skořici. 🙂

      Odpovědět
  14. Jana
    10/02/2015 at 21:10 (3 roky ago)

    Sú úžasné, chrumkavá drobenička navrchu nemá chybu. Veľká vďaka za receptík i za všetky dobré rady na tomto webe. P.S. Aj my slováci milujeme škoricu 🙂

    Odpovědět
  15. Olga
    16/02/2015 at 1:41 (3 roky ago)

    Tyto jablečné jsou už naše oblíbená stálice. Peču je i právě teďpro manžela do práce na narozeninovou oslavu…

    Odpovědět
  16. lilly
    21/02/2015 at 15:30 (3 roky ago)

    Máte zkušenost? Co kdybych místo drobenky (skořici dám do těsta) použila na posypání třtinový cukr? Nepřipálí se to?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      23/02/2015 at 9:52 (3 roky ago)

      Uf, myslím, že se by se to nepřipálilo. Spíš bych se bála, aby se mi ve větším množství nespekl a neudělal tvrdší krustu. To bych radši upekla bez a pak je pocukrovala moučkovým cukrem. Každopádně drobenka je drobenka. 🙂

      Odpovědět
      • lilly
        23/02/2015 at 10:41 (3 roky ago)

        Tak jsem to včera zkusila a dopadlo to na 1. Vznikla jemná krustička s lahodnou chutí. Mimochodem – děti ji okousaly z muffinu nejdřív :-).

        Odpovědět
        • Muffinárium
          24/02/2015 at 21:29 (3 roky ago)

          Tak to je bezva! Zase máme o inspiraci navíc.:)

          Odpovědět
  17. siskey
    10/07/2015 at 10:46 (3 roky ago)

    Dobrý deň, dnes som tieto muffiny piekla a musím povedať, že 4 jablka sú priveľa do cesta, ja som dala 3 a 1/3, cesto bolo samé jablko a ostalo po 30 min v trúbe dosť vlhké a nie osm si istá či je dopečené.
    Piekla som v 2 košíčkoch (bez formy) od DM, sú kvalitné, tak neviem čím iným by to mohlo byť.
    Inak sú chuťovo úžastné 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/07/2015 at 13:39 (3 roky ago)

      Určitě taky záleží na velikosti jablek. Někdy stačí dvě, jindy 4 drobné… Jestli jsou vlhké, možná byla nízká teplota v troubě, klidně jste je mohla ještě nechat dopéct. 🙂 Ale spíš o zvlhčila ta jablka, než že by těsto bylo nedopečené…

      Odpovědět
  18. Sonick
    28/07/2015 at 17:07 (3 roky ago)

    Nezkoušel někdo dát místo drobenky sníh z bílků? 🙂 Přemýšlím, že bych muffiny předpekla bez drobenky, dala bych na ně „bílkovou čepici“ a nechala dopéct…

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:55 (3 roky ago)

      Já myslím, že by to dopadlo naprosto skvěle. 😉

      Odpovědět
  19. Terez K.
    04/09/2015 at 17:26 (3 roky ago)

    Před pár hoďkama dopečeny a už jich moc nezbývá, parádní! Akorát jsem teda musela péct trochu déle, nejspíš jsem sáhla po moc velkých jablkách 🙂
    Jsem nadšená, ještě se mi nestalo, že by nějaký recept odtud nevyšel, díky!

    Odpovědět
  20. kleopat
    28/09/2015 at 11:03 (3 roky ago)

    Dobrý den, pekla jsem o víkendu a musím říct, že byly skvělé, málem jsem si ani nestačila sama dát, jak se po nich zaprášilo 🙂 Přidala jsem brusinky (ne snad proto, že bych chtěla recept nějak upravovat, ale proto že je dávám v podstatě všude) a bylo to výýýborný. Příště akorát nebudu dávat do formiček papírové košíčky a jen je vymažu a vysypu protože těsto se na papír hodně lepilo (košíčky od Tescomy) ale na chuti to neubralo 🙂

    Odpovědět
  21. Zuzulka
    01/10/2015 at 20:47 (3 roky ago)

    Ahoj Jani, posíláme s Honzíkem pozdrav z Předhradí 🙂 Dnes jsem poprvé zkusila muffiny, konkrétně tenhle recept, a super! Mimochodem Honzík dodává, že mizí, jako kdyby se jednalo o jednohubky (některé byly ještě docela horké a stejně je spořádal…). Jinak gratulujeme k malému!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      03/10/2015 at 11:07 (3 roky ago)

      Zuzanko, ty jsi zlatá, moc děkuju! Moc vás zdravim a přeju dobrou chuť. A že Honzíkovi vzkazuju, ať tam pošle taky nějakou vlákninu, aby si neuhnal cukrovku 😀

      Odpovědět
  22. snousne
    28/10/2015 at 14:47 (2 roky ago)

    No tak přítel se mohl utlouct, takže bude zítra repete 🙂 Moc výborné a snadné, doporučuji 🙂

    Odpovědět
  23. Lenka
    27/11/2015 at 15:17 (2 roky ago)

    Poradíte mi, proč mi po dopečení muffiny „spadly“? Když jsem vypínala troubu, byly krásně vyběhlé nahoru. Po vypnutí jsem je chviličku nechala a potom jsem pootevřela troubu- a takhle jsem je nechala až do schladnutí. Na chuti to teda nic nemění, pořád jsou perfektní! (místo drobenky jsem dala mandlové lupínky)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/11/2015 at 20:12 (2 roky ago)

      Leni, mě většinou spadnou, když se pečou při špatné teplotě. Každopádně, příště dobře předehřát troubu, nechat péct 20-25 minut (zkuste spíš 25) a po upečení hned vyndat a vyjmout z formiček/formy. Já je vždycky vyndám holýma rukama, když se pracuje rychle a opatrně, tak to ještě docela jde. 🙂 Kdyby ne, vemte si na ruce takové ty chirurgické gumové rukavice. V chňapkách nemáte tak hbité prsty.

      Odpovědět
  24. Simona
    28/01/2016 at 19:25 (2 roky ago)

    Dobry den, pokazde, co upecu vase muffiny na ovocne bazi, vzdy jsou pekne zlatave do 25 min, ale uvnitr my vzdy testo pripada syrove a nedopecene. Kdyz pecu dele, tak uz pak ztraceji tu venkovni barvu a vlacnost. V cem je chyba??

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:28 (2 roky ago)

      Simono, to zní jako záhada… Zkuste namíchat polohrubou s hladkou moukou (víc polohrubé). A teplota je 180 °C?

      Odpovědět
  25. Žofie
    06/02/2016 at 13:24 (2 roky ago)

    Pravidelně od Vás dělám různé druhy receptů a vždy jsou naprosto výtečné, jsou skvěle napsané a prostě to podle nich vždycky jde 🙂 Děkuji za tuto stránku, tady vždy najdu ověřenou inspiraci 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:12 (2 roky ago)

      Žofi, díky moc za chválu, moc mě to těší!

      Odpovědět
  26. Jarčátko
    07/02/2016 at 18:05 (2 roky ago)

    Dnes jsme vyzkoušeli tyto, a prostě LUXUSNÍ záležitost! Určitě je budeme dělat často, jablka a skořici milujeme 🙂

    Odpovědět
  27. Zuzana
    08/02/2016 at 9:55 (2 roky ago)

    Tak tyhle jablíčkové jsou luxusní 🙂 upekla jsem si je k snídani, jsou perfektne vlacne a vlhke, drobenka voní jako trdelník 😀 jen jsou trochu sladší, to závisí asi dost na jablickach a taky na tom ze jsem mela dost sladkou drobenku.. priste trosku cukru uberu 😉 ja jsem nikdy tenhle blog neměla najít, porad zkouším, porad peču a pořád to jim, za chvíli se neunesu 😀

    Odpovědět
  28. jana
    06/03/2016 at 22:35 (2 roky ago)

    Jsou úžasné, už jsem je během jednoho podruhé…báječné jsou i bez drobenky. Určitě budou stálicí v mém repertoáru 😉 děkuji za recept

    Odpovědět
  29. Patricia
    02/08/2016 at 14:21 (2 roky ago)

    Prosim vas, ak mi ostalo cesto a mafiny chcem robit neskor, mozem dat cesto do chladnicky? Dakujem 😉 inak zboznujem vase recepty :-* vzdy sa vsetko podari a chuti neskutocne dobre

    Odpovědět
  30. klára
    28/10/2016 at 20:18 (1 rokem ago)

    nevím co jsem udělala špatně, ale vubec mi nejdou vyndat z košíčkůů..jinak jsou dobré,ale 🙁 chjo a to měly jít zrovna na výstavu mezi recepty z jablek 🙁

    Odpovědět
  31. JanaM
    04/11/2016 at 22:05 (1 rokem ago)

    Moje první muffiny, zlákala mě ta skořice a jablka. Napíši, jak dopadly. 🙂

    Odpovědět
  32. Daniela
    06/11/2016 at 15:21 (1 rokem ago)

    Dobrý deň, tak ich pečiem a pečiem a po hodine sú vo vnútry stále mokré.Teraz som pridala múku, tak uvidím, či to pomože. Teplota je správna, celý postup som dodržala, tak jedine, že by boli jablká moc vľké.. Ale aj tak, za hodinu aby neboli hotové?

    Odpovědět
  33. Jana
    13/11/2016 at 17:19 (1 rokem ago)

    Synek se vzbudil po odpolední siestě a povídá mi: „Mami, co to tady voní?“ Klasickou hladkou mouku jsem vyměnila za pšeničnou celozrnnou, polohrubou za ovesné vločky ve stejném množství jako v receptu. Do drobenky jsem přidala ořechy a je mňamka. Děkuji za super recept a inspiraci.

    Odpovědět
  34. Veronika
    26/11/2016 at 20:43 (1 rokem ago)

    Vyborny recept! Dnes jsem je upekla a pulka uz je pryc 😁 Muffiny jsou krasne vlacne 🙂 Uz je to nekolikaty recept, ktery jsem zkousela z tohoto webu,a vzdy byly muffiny vynikajici ☺

    Odpovědět
  35. Lili
    29/06/2017 at 16:56 (10 měsíci ago)

    Práve som dopiekla, voňajú nádherne a ešte lepšie chutia, len ja som vrch posypala len vločkami, orechami a škoricou. 🙂

    Odpovědět
  36. Džouhý
    14/10/2017 at 12:16 (6 měsíci ago)

    https://www.instagram.com/p/BZ-4yNogmYD/ skvělé – podařily se 🙂 měla jsem velkou radost, všem chutnaly,., příště jen maličko někde uberu cukr,., bylo to tak na hraně,., ale konečně jsem neměla suché dusivé drobivé muffiny 🙂 velká radost a chvála autorům receptu! Mouku jsem volila celozrnnou a jablka z naší jabloně na Šumavě 🙂 ono se to nezdá, ale jistě to udělalo svoje, vybírám další recept na pokusy z tohoto webu 🙂

    Odpovědět
  37. Zuzana
    02/11/2017 at 20:24 (6 měsíci ago)

    Dnešní první pokus a jsou výborné. Ještě jsem je vylepšila nasekanými vlašskými ořechy. Určitě budu zkoušet i další 😉.
    Ať se Vám daří 🍀.

    Odpovědět

Leave a Reply