Jahodové muffiny

Já jsem je prostě dělat nechtěla. Jahody jsem koupila, protože jsem na ně měla chuť a byly, na konci srpna kupodivu, dobré, Rozpustila jsem k nim čokoládu v mističce v mikrovlnce na „rychlo-fondue“. Jenže čoko se vyžrala nějak rychle, takže co se zbytkem jahod? Ha, jeden nápad by tu byl,  jenže jahody v muffinech, to mi prostě nějak neštymovalo. Bublanina jakože jó. Ta je provařená, ozkoušená, vždycky rychle sežraná. Ale v muffinech, to prostě né… Ale nakonec jsem podlehla okolnímu tlaku, přidala rozmajdaný banán a trochu čokolády a byly na světě – jahodové muffiny.

A, světe div se, vznikla skvostná kombinace, s níž je radost se pomazlit.

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

S odhadem množství jsem na to zase špatně, ale zkuste to takhle (6 kousků):
  • Základní recept na muffiny, do kterého budete ještě přidávat další ingredience; z poloviční dávky
  • 1 nevelký banán
  • třetinu čokolády nasekané
  • jahody podle oka, asi čtvrtlitrový hrneček v pokrájeném stavu, obalené v mouce
Jahody

Jahody

Jahůdky si nakrájejte na malé kousky, čokoládu taktéž, banán rozmačkejte. Promíchejte sypké přísady, v jiné míse tekuté s rozmačkaným banánem, sesypte směsi dohromady, přihoďte jahody a čokoládu a zlehka promíchejte. Naplňte košíčky, můžete ozdobit kouskem jahody a dejte péct na 180°C na cca 20-25  minut. Na omak musí být muffiny pevné.
Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

U nás atakovaly jahodové muffiny TOP 5, dostaly se hodně vysoko. A co u vás?

Doporučuju i další jahodové muffiny:

Jahodové muffiny s mátou

jahodové muffiny s mátou

Jahodové muffiny s krémemjahodové muffiny s krémem

Jahodové muffiny
5 (100%) 3 votes

13 komentářů on Jahodové muffiny

  1. Eva
    25/02/2014 at 21:14 (5 roky ago)

    Mno, tak ty se nepovedly vůbec.. 🙁 Absolutně je nemůžu dostat z papírového košíčku. Ty jahody „od oka“ budou asi problém. Chuťově jsou dobré, ale s papírem se mi tedy jíst nechcou… Možná by to chtělo ten recept trochu dotunit…

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      25/02/2014 at 21:21 (5 roky ago)

      To je mi líto. Jsou dvě možnosti, co bylo špatně – špatné košíčky. Někdy se mi taky stane, že nemůžu dostat papírek z muffinů. Už dlouho jsem ale na žádné špatné nenarazila. A nebo jste tam dala jahod víc než těsta. Stačí hrst pokrájených jahod. Dopíšu do receptu poznámku.

      Odpovědět
  2. Johmach
    28/06/2014 at 22:08 (4 roky ago)

    Souhlasím, chuťově jsou výborné, ale jediná možnost byla jíst je z košíčku lžičkou. Ze silikonu šly vytáhnout dobře. Asi v tom opravdu udělaly paseku ty jahody, stačilo by jich méně.

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      29/06/2014 at 19:45 (4 roky ago)

      Já ty jahodové po zkušenostech dělám do teflonové formy a tu vypazávám a vysypávám. Kolegové v práci si taky stěžovali, že jim půlka muffinu zůstane v košíčku. 🙂

      Odpovědět
  3. lenka
    24/08/2014 at 18:33 (4 roky ago)

    ajaja,akosi mi tiez nevysli,cesto bolo prilis hutne a nevyrasti velmi:o sla som podla receptu,a pouzila som teflonovu formu,i vela lasky som do nich pridala,ale holt dnes nebol muffinovy day:o budem ale skusat a mozno pridem na to,kde sa stala chyba:-

    Odpovědět
    • Muffinárium
      09/09/2014 at 16:55 (4 roky ago)

      To mě moc mrzí. Nebyla chyba třeba v málo vyhřáté troubě?

      Odpovědět
  4. Verča
    22/04/2015 at 16:45 (3 roky ago)

    Vynikající, povedly se a určitě nic nezbyde 😛 😉
    Děkujeme za recept 🙂

    Odpovědět
  5. Beata
    31/05/2015 at 16:09 (3 roky ago)

    Já si je trochu poupravila a namísto másla jsem dala na dvojitou dávku asi půl hrnku oleje a dala jsem 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky a jak s papírových tak z teflonových se to krásně vyklopilo…

    Odpovědět
  6. Kateřina
    25/06/2015 at 18:24 (3 roky ago)

    Super! 🙂 Teď jsem je akorát dopekla (trošku jsem si upravila recept – místo másla jsem dala olej, přidala jsem bílou i mléčnou čokoládu a nedávala jsem banán, protože jsem s banánem v muffinech neměla zatím nikdy dobrou zkušenost 🙁 ). Pekla jsem je asi 15 minut, stačilo to v pohodě, párátko bylo úplně suché! 🙂 připojuji odkaz na fotku – https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11060086_10203512321683385_202324413951055063_n.jpg?oh=0ffdef260b5bff478ef6b3f920b0347a&oe=563264A6

    Odpovědět
  7. Romana
    10/07/2015 at 13:22 (3 roky ago)

    mňamkáááá … ještě že mám ty silikonové košíčky – jeden mi do dvanácti chyběl, tak jsem tam dala papír a taky se přilepil … ale chuťově – labůůůůžo – super receeeeept!!!

    Odpovědět
  8. Naty
    28/02/2016 at 8:12 (3 roky ago)

    Tak tyhle muffiny se mi vůbec nechtějí dopéct :/ …nevím čím to je…poprvé jsem dělala muffiny z ovoce které není sušené a poprvé jsem pracovala s fruktózou. Fruktóza prý nasává vlhkost, tak jestli za to může ona? Za jakoukoliv radu budu úplně nejradši 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      29/02/2016 at 22:50 (3 roky ago)

      Naty, obávám se, že to bude tou fruktózou. 🙁

      Odpovědět
  9. Eva
    22/06/2017 at 20:29 (1 rokem ago)

    Tak mě se tedy nad očekávání povedly 😊 Dělala jsem dvojtou dávku na 12 muffinů, recept jsem v základě dodržela, banány v tom těstě dělají divy 🙂 Jahod klidně stačil jeden vrchovatý hrnek a jedna tabulka čokolády, určitě nechat péct těch 25 minut, aby to bylo krásně dozlatova. Papírové košíčky nepoužívám, tak mi to problém nedělalo a teflonovou formu proto radši trochu vymažu, pak jdou krásně vyndat…Ta jahoda nahoře je hezký detail 🙂 Vynikající recept, chutnalo nám všem 😊😊😊

    Odpovědět

Leave a Reply