Kokosky

Víkendové pečení nebylo čistě předvánoční. Pekla jsem původně jenom cookiesky. Ale nějak mě při tom chytla vánoční nálada.

Soutěžní otázka – co zabere málo času, nadělá se přitom minimum bordelu a efekt je miliónovej?

Odpověď už znáte – kokosky!

Táákže, na kokosky to bude chtít:

  • 4 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • špetku soli
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 2 lžíce měkkého tvarohu
  • 2 plechy a papír na pečení

Bílky si vyšleháme na polotuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme krásně hebký, lepivý a sladký sníh (už to netrvá moc dlouho). Teď se budeme kapku držet a nevyžereme si to jen tak (nechte si na olíznutí trochu na metlách).

Přisypeme kokos a tvaroh a něžně mícháme, abychom si nerozbili sníh a zapracovali hezky kokos s tvarohem.

Na plech vyložený papír si vrstvěte kopečky jak chcete, kulaté, šišaté. Pokud možno ale stejně velké.

Troubu vyhřejte na 150°C a pečte asi 20 minut., dokud na povrchu nezezlátnou. Není nutné je dlouze sušit jako pusinky.

Na povrchu byly krásně zlaté, křupavé a uvnitř vláčné.

A jak voněly!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *