Nejlepší kokosové muffiny? Recept, který vás (skoro) dojme

Nejlepší recept na kokosové muffiny mi leží v žaludku už dlouho. Proč? Protože miluju kokos a tyhle mrchy se mi nevedou tak, jak bych chtěla! Poprvé jsem zapracovala do těsta jenom strouhaný kokos. Bylo ho málo a muffiny byly nevýrazné. Podruhé jsem ho dala podstatně víc a muffiny byly zase moc suché a chuťově to pořád nebylo ono.

Tyhle sice pro mě ještě pořád nejsou dostatečně ok, ale konzistence je super a příště jim bude stačit trocha kokosové esence a budou dokonalé. Nebo by taky stačilo přestat se honit za chutí a lá raffaelo.

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Na 6 velkých kousků si nachystáme:

  • 150 g hladké mouky
  • 5 poctivých lžic kokosu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 60g cukru
  • vanilkový cukr
  • půl plechovky kokosového mléka
  • 1 vejce
  • 50ml oleje

Můžete je potřít čokoládou (v mikrovlnce rozpuštěná čokoláda na vaření nebo bílá čokoláda) a posypat strouhaným kokosem.

Smícháme všechny suché přísady. Kokosové mléko si promícháme v plechovce a přidáme k prošlehanému vajíčku s olejem. Promícháme a přisypeme suché přísady. Pokud je těsto řídké, přidáme trochu mouky. Naplníme bohatě košíčky a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 20-25 minut při 180°C. Hotové a vychladlé muffiny můžete potřít rozpuštěnou čokoládou a posypat kokosem.

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Kokosovo-čokoládové muffiny

Dělala jsem jen šest, takže recept píšu na šest. Plánuju totiž otestovat i banán s kokosem, takže si nechávám půl kokosového mléka na ně.

Nejlepší kokosové muffiny? Recept, který vás (skoro) dojme
4.3 (86%) 10 votes

29 komentářů on Nejlepší kokosové muffiny? Recept, který vás (skoro) dojme

  1. Vašek
    19/04/2014 at 22:25 (4 roky ago)

    Ahoj. Nejdříve děkuji za recept, už se na něj těším. Chci se zeptat, kolik asi ml jsi dala toho kokosového mléka? Půlka plechovky je hodně obecný pojem, každý máme možná plechovku jinak velikou :). Děkuji

    Odpovědět
    • Jana Moravcová
      21/04/2014 at 17:36 (4 roky ago)

      Ahoj,
      cca 200 ml. Standardně jsou ty velké plechovky vždycky 400 ml. Malé vídám jen občas, takže mě ani nenapadlo s nimi počítat. 🙂 Díky za koment.

      Odpovědět
  2. Janka
    27/04/2014 at 19:08 (4 roky ago)

    Dne som ich skusila upiect z bezlepkovej muky. Dala som cukor z kokosovych kvetov a trochu melasoveho. Nemala som kokosove mlieko, tak som pouzila ryzove, ale dala som len 150ml tych 200 by bolo asi lepsie. Trochu sa mi zdaju suche, ale chutovo su dobre a kokos citim az az:) dakujem za recept, uz som stihla urobit aj makove.

    Odpovědět
  3. Markéta
    28/01/2015 at 13:07 (3 roky ago)

    Dobrý den.Myslíte,že by toto těsto z dvojitého množství šlo použít na dort? Hledám nějaký zajímavý recept na kokosový dort a tohle vypadá dobře a celkem snadně 🙂 Děkuji.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:40 (3 roky ago)

      Určutě to zkuste, jen bych se bála, že vám ta placka udělá uprostřed trochu hrbol… přeci jen je to takové nenáročné těsto na hrubé zacházení, které potom leze z formy jako zjednané. 🙂 Jestli mi rozumíte. Možná to nebude úplně vzhledný rovný dortík, ale případný hrbolek kdyžtak seříznete.

      Odpovědět
  4. Sona
    08/02/2015 at 14:53 (3 roky ago)

    Ja jsem kokos predtim oprazila s trochou cukru a muffiny byly super 😀

    Diky za tuhle stranku, je skvela :3

    Odpovědět
  5. Romana
    10/02/2015 at 11:04 (3 roky ago)

    Pekla jsem je už dvakrát a jsou naprosto famózní!!!! Děkuji za tento recept i mnohé další, muffiny teď u nás frčí. Ráda se přijdu zase inspirovat.
    nedivimse.cz

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:14 (3 roky ago)

      Díky moc! A ty vaše vypadají taky skvěle 🙂

      Odpovědět
  6. Kristýna
    16/06/2015 at 14:06 (3 roky ago)

    Dobrý den,mám dotaz.Vaše recepty jsou úžasné a já plánuji dělat nějaké z nich na své narozeniny 🙂 vadilo by dát místo kokosového mléka obyčejné?Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      16/06/2015 at 16:44 (3 roky ago)

      Kristýno, určitě by to nevadilo, jen nebudou ve výsledku tolik kokosové. 🙂 Ať se muffiny vydaří!

      Odpovědět
  7. tereza
    17/08/2015 at 15:59 (3 roky ago)

    Díky za recept/y a Vaše stránky, jsou parádní!
    Jen pro inspiraci třeba ?někomu?..:) místo cukru jsem použila sušený sladovit (makrobiotika) a taky se vyvedly!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      31/08/2015 at 21:24 (3 roky ago)

      Skvělé, Terko, díky za koment!

      Odpovědět
  8. Pavla
    30/09/2015 at 14:07 (3 roky ago)

    Vyzkoušela jsem tyto muffiny, jen místo kokosového mléka jsem vzala kravské mléko (bezlaktózové), do kterého jsem asi na půl hodiny namočila kokos. Použila jsem asi 2/3 jemně mleté žitné mouky a 1/3 hladké pšeničné. Ještě jsem to vyšperkovala, že do středu každého muffinu jsem dala kolečko banánu. Muffiny byly vláčné a manžel je označil za nejlepší, jaké jsem kdy pekla.

    PS. Vaši stránku mám moc ráda. Od počátku, co muffiny peču (cca 1 rok) beru recepty a inspiraci na tomto webu. Takže super a díky 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      03/10/2015 at 11:10 (3 roky ago)

      Pavlo, díky moc za pochvalu a za inspiraci. Ten váš zlepšovák s namočením kokosu musím vyzkoušet i do muffinů. Zatím si brousím zuby tady na ten koláč s kokosem: http://cukrfree.cz/bounty-kolac/. Jen tu stévii asi čuňácky vyměním za starý dobrý cukr. 🙂

      Odpovědět
  9. Martina
    05/03/2016 at 20:24 (2 roky ago)

    Naprosto fantastické muffiny, luxusní kokosová chuť, úplně jsem jim propadla. Děkuji za úžasné recepty postupně se vaší stránkou prokousávám a zkouším různé variace.

    Odpovědět
  10. Eva
    30/04/2016 at 18:29 (2 roky ago)

    Tak za mě velké zklamání, tolik jsem se těšila, že budou výborné, miluju kokos…s muffinama mám zkušenkst a vždy se mi povedou, ale tentokrát špatný..ač jsem postupovala přesně dle instrukcí, nepřemíchávala, ingredience o pokojové teplotě…pekla jsem, krásně vyskočily, ale ne a ne se dopéct, uvnitř syrové…:-( …skončily v koši…kde se stala chyba?

    Odpovědět
    • Eva
      30/04/2016 at 18:41 (2 roky ago)

      …vůbec nechytly barvu, snažila jsem se je dopéct, ale zespoda už začínaly být hnědé, ale uvnitř stále syrové…zřejmě se srazily…prosím, kde jsem udělala chybu? Děkuji..

      Odpovědět
      • Muffinárium
        30/04/2016 at 19:58 (2 roky ago)

        Evičko, to je mi líto. 🙁 Abych zjistila, kde jste udělala chybu, budete mi to muset popsat trochu detailněji.

        Odpovědět
        • Iva
          17/05/2016 at 21:49 (2 roky ago)

          Stal se mi stejný problém. Postup jsem dodržela, Muffinky vyskocili, ale zespodu jsem je spalila.. vevnitr jsou takove hodne vlacne – jenze nepoznam, jeslti nedodelane, nebo to tak melo byt 😀 😀 Rada bych to svedla na troubu (neznam ji, pro me uplne nova), ale obavam se, ze to bude rukama.. Nemela byste tip?

          Odpovědět
          • Muffinárium
            03/06/2016 at 19:49 (2 roky ago)

            Ivo, já se obávám, že to bude tou troubou! 🙂 Tedy tím, že ještě není zajetá a nemáte tu troubu v ruce. Elektrika? Vypnula bych spodní ohřev a hlídala je zvrchu. Kdyby klobouky rychle hnědly, stačí přes ně hodit kus alobalu.

  11. Hynek
    28/09/2016 at 15:51 (2 roky ago)

    Do muffinu jsem zkusil zabudovat kosticku cokolady a rozpadaji se v pulce, testo je okolo cokolady moc slabe, takze nedoporocuji. Nicmene druhou pulku jsem udelal s koleckem bananu navrchu a jsou luxusni.
    Díky

    Odpovědět
  12. Monika
    21/10/2016 at 19:29 (2 roky ago)

    Děkuji za skvělý recept. Muffiny jsou krásně vláčné a opravdu luxusní kokosová chuť! Dovolila jsem si je trochu vylepšit. Použila jsem kokosový olej a cukr jsem nahradila medem a kokosovým cukrem.

    Odpovědět
  13. Katarína
    14/02/2017 at 13:23 (1 rokem ago)

    Dobrý deň, taktiež sa musím pridať ku všetkým tým pozitívnym komentárom. Muffiny boli geniálne, ako milovníčka kokosu som si naozaj prišla na svoje 🙂 Obyčajnú múku som vymenila za ryžovú a cukor som zmiešala trstinový s kokosovým. Chuť kokosu bola v muffinoch naozaj intenzívna 🙂 Ešte raz ďakujem za super recept a váš web, neviem sa dočkať až vyskúšam aj ďalšie recepty!

    Odpovědět
  14. Ivana Horakova
    14/02/2017 at 20:43 (1 rokem ago)

    Vynikanici muffiny 🙂 hodne cerpam z Vasi stranky a zatim ma kazdy moje muffiny rad. Ted hodne na exprerimentuji se susenkami lotus 🙂 dodavaji takovy pernikovy smrnc.

    Odpovědět
  15. Iva
    05/07/2017 at 10:48 (10 měsíci ago)

    Zdravím. Co tam místo hladké mouky dát kokosovou mouku?

    Odpovědět
  16. Elis
    11/08/2017 at 14:01 (9 měsíci ago)

    Mě to vyšlo dokonce na 12 🙂 většina plněna do 3/4, pak už spíš do půlky 😀 ale dá se. Těšim se na ně!

    Odpovědět
  17. Padma
    28/01/2018 at 12:18 (3 měsíci ago)

    Zdravím! Tohle je můj oblíbený recept z vašich stránek. Jsou boží! chtěla bych se ale zeptat, jestli by bylo možné vynechat vejce? Případně čím nahradit? Ráda bych je připravila pro kamaráda vegana. Díky moc!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/03/2018 at 18:19 (1 měsícem ago)

      Jde vynechat vejce úplněa nic moc hrozného se nestane! Případně doporučuju třeba rzmačkat vidličkou půlku banánu nebo „lněné vejce” – lžíce pomletého lněného semínka, 3 lžíce vody, nechat chvíli stát –> udělá to sliz a funguje to jako pojič. Skvěle to drží třeba i bezlepkové směsi.

      Odpovědět

Leave a Reply