Muffiny se sýrem a chorizem

Slané muffiny jsou hit a proto je tu první recept ze série slaných muffinů! Je chutný, efektní, jako dělaný na různé domácí párty nebo pikniky. Pokud máte trpělivost můžete plnit maličké košíčky a udělat tak jednohubky. Dobu pečení upravte na necelých 15 minut.

Recept je na 12 menších slaných muffinů:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • lžička sody
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 200 ml podmáslí
  • 80 g nahrubo strouhaného sýra (ementál, 40% Eidam)
  • 150 g choriza (nasekat)
  • 2 jarní cibulky

U slaných muffinů tolik neplatí dodržování postupu míchání sypké a tekuté směsi zvlášť. Připravte si těsto smícháním vajec, másla, podmáslí s moukou, sodou a kypřícím práškem. Okořeňte a následně zapracujte nahrubo nastrouhaný (pokrájený) sýr a chorizo pokrájené na kostičky a nasekanou nať z  jarní cibulky. Tentokrát se nemusíte bát, že směs přešleháte

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Já je pekla v remosce o chvíli déle. Na omak by měly být pevné. Počítejte s tím, že zapíchnutá špejle se vám spíše než těstem obalí rozpečeným sýrem.

 

 

Tyto muffiny jsem pekla v remosce.

Muffiny se sýrem a chorizem
3.4 (68%) 15 votes

14 komentářů on Muffiny se sýrem a chorizem

  1. Bára
    09/11/2014 at 16:37 (4 roky ago)

    Prosím, dá se něčím nahradit to podmáslí?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/11/2014 at 17:29 (4 roky ago)

      Jistě, podmáslí je taková „zdravější“ varianta. Klidně dejte mléko (i jakékoliv rostlinné nebo ořechové) nebo jenom vodu.

      Odpovědět
  2. lilly
    07/03/2015 at 22:56 (4 roky ago)

    Mohla bych použít syrovátku?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/03/2015 at 14:44 (4 roky ago)

      Stoprocentně ano!

      Odpovědět
  3. potatofish
    13/04/2015 at 19:40 (4 roky ago)

    Vypadají skvěle 🙂 Ještě jsem slané muffiny nepekla, tak se chci zeptat, jsou dobré i po vychladnutí?
    🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      14/04/2015 at 13:08 (4 roky ago)

      Jsou moc dobré i druhý den. Ale garantuju vám, že do druhého dne nevydrží! 🙂

      Odpovědět
  4. Stáňa
    23/01/2016 at 16:31 (3 roky ago)

    Díkyza recept, výborné. S podmáslím jemnější 😉 u nás mají radši studené, že vynikne chuť choriza a sýru.

    Odpovědět
  5. dáša
    17/03/2016 at 20:13 (3 roky ago)

    na fotce je česnek, v receptu není, je to matoucí

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/03/2016 at 16:43 (3 roky ago)

      Dášo, buď ho dejte, nebo nedávejte, je to na vaší preferenci. Pokud dáte, doporučuju prolisovaný.

      Odpovědět
  6. Iva
    19/03/2016 at 19:07 (3 roky ago)

    Dneska jsem dělala, tedy místo podmáslí -jogurt+mléko, místo choriza- klobásky + slaninka s troškou chedaru a jako koření vietnamský koriandr, pepřové listy, kari, chilli vločky a je to nebe. Jsem ráda, že většinou dělám všechny z poloviční dávky, protože jinak bych je spořádala vklidu i v 12 kouscích:) Ještě teda míchám mouku s celozrnnou žitnou+ mrkev. Muffiny peču často a vždy se tady inspiruji, předešlé jsem zkoušela kávové-supr. Děkuji za skvělé recepty a inspiraci:)

    Odpovědět
  7. Iveta
    23/03/2017 at 15:58 (2 roky ago)

    Dobrý den.Dnes jsem je pekla poprve a jsou super.Muzu se zeptat upecpu se mi takhle krasne kdyz bych tam dala vic syru?

    Odpovědět
  8. Petra
    10/08/2017 at 13:53 (1 rokem ago)

    Pořídila jsem si novou formu na muffiny a tyhle byly první, které měly tu čest. Jen jsem zvolila namísto salámu anglickou slaninu a pohádka byla na světě:-)

    Děkuji za tip.

    PS: Druhou příčku obsadily bramborové s pórkem a šunkou, vynikající

    Odpovědět

Leave a Reply