Picque-nicque a slané muffiny s mozzarellou

Ve studijně-pracovně-diplomkovém kolotoči není čas ani chuť na vyvařování/vypékání. A proto zanedbávám své miloučké děťátko.

Včera jsem po hodně dlouhé době pekla – Čokoládové muffiny a slané s mozzarellou a rajčátkem. Na piknik.

Bylo krásně. Snědlo se všechno.

Muffiny s mozzarelou a rajčátkem (7 Ks):

  • 170 g mouky (polovina hladké, polovina polohrubé)
  • lžička soli
  • lžička prášku do pečiva
  • 100 ml mléka (připadala jsem i trochu kefíru)
  • 1 vejce
  • 80 g másla (rozpuštěné, vychladlé)
  • 2 rajčata pokrájená nadrobno
  • 1 mozarella pokrájená nadrobno
  • nať z jarní cibulky
  • lžička sušené bazalky
  • čerstvě mletý pepř

Do mísy rozklepneme vejce, prošleháme s mlékem a přidáme vychladlé máslo, bazalku, sýr a zeleninu. V další míse si smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva. Přimícháme k tekuté směsi a promícháme. Pokud je směs hodně řídká, přidáme polohrubou mouku.
Pečeme při 180°cca 25-30 minut podle typu trouby. V remosce jsem je tentokrát nestopovala, počkala jsem si, až se rozvoní

Picque-nicque a slané muffiny s mozzarellou
4.4 (87.5%) 8 votes

12 komentářů on Picque-nicque a slané muffiny s mozzarellou

  1. Katka
    28/11/2014 at 17:25 (4 roky ago)

    Ahoj, jak asi velkou mozzarellu jsi použila?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      20/12/2014 at 22:20 (4 roky ago)

      Používám úplně standardní balení, na váhu to nějak nepřepočítávám. 🙂 Kupuju většinou v nějaké speciálce bůvoli mozzarellu.

      Odpovědět
  2. Johmach
    08/01/2015 at 12:49 (4 roky ago)

    Místo másla jsem použila olivový olej, aby to mělo takovou italskou jiskru, a nahoru posypala slunečnicovým semínkem, aby mi mezi zuby občas něco křuplo :-). A je to fakt dobrota! Díky za skvělé a přitom jednoduché recepty, opravdu úžasná stránka!

    Odpovědět
  3. Gabka
    15/04/2015 at 16:31 (3 roky ago)

    Dobrý den Jani,
    stránky máte moc fajn. Mám dotaz k těmto slaným mufinkům: Dělala jsem vše podle receptu a zdají se mi dost suché, zřejmě špatný čas pečení? A těsto bylo docela husté-tuhé, může to být i tím?děkuji, G.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/04/2015 at 12:07 (3 roky ago)

      Tyhle jsou z těch slaných takové hezky nadýchané. Je možné, že byly pečené dlouho a trochu vyschly. 🙁 Zkuste příště přidat trochu másla navíc a péct kratší dobu. Snad se povedou lépe. 🙂

      Odpovědět
  4. Jiřina
    10/10/2015 at 20:14 (3 roky ago)

    Jsou vynikající. Okamžitě byly pryč.

    Odpovědět
  5. Jana Grella
    07/02/2016 at 17:31 (3 roky ago)

    Dobrý den, klikla jsem na odkaz tady uvedených čokoládových muffinů a odepřelo mi to přístup na váš blog, mohla bych se nějak dostat k tomuto receptu? Předem moc děkuji za odpověď. Jana Grella

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:11 (3 roky ago)

      Jani, omlouvám se, při převádění blogu z bloggeru na worpress mi kdysi tenhle odkaz unikl a nevyměnila jsem ho! Opravila jsem ho ale teď a pro jistotu dávám odkaz i sem – http://www.muffinarium.cz/muffiny-s-cokoladou/. Hezké pečení a dobrou chuť!

      Odpovědět
      • Jana Grella
        08/03/2016 at 21:59 (3 roky ago)

        Děkuji moc, za ochotu a hlavně za skvělé recepty 🙂 Dnes jsem podle vás pekla ty bramborové, s porkem, já se většinou nikdy striktně nedržím žádného receptu, takže jsem i tady trošku improvizovala a upravovala 😀 dala jsem místo šunky opečenou slaninku, cibuli červenou, olej olivový, česnekovou himalájskou sůl, kurkumu, oregáno, trošku červené papriky, měla jsem zbytek eidamu, tak jsem trochu nastrouhala dovnitř a na pár i nahoru, jednu mozarelu jsem nakrájela půlku na kostičky do těsta a půlku na plátky, které jsem položila navrch muffinků, měla jsem 3 velké brambory, v receptu bylo 200g, já měla 320g, tak jsem přidala 1 vejce a i mouku, bylo psáno 100g hladké a 50g polohrubé, já dala 100g hladké a 100g žitné, pekla jsem podle receptu na 200 st. 25 minut, jsou vynikající, určitě je budu péct častěji 🙂

        Odpovědět
  6. Ivana
    23/03/2016 at 17:01 (2 roky ago)

    Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli vam jdou muffiny dobre vyloupnout z papírových košicku? Dekuji.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      24/03/2016 at 10:33 (2 roky ago)

      Ivano, v 99 % případů jo. Hned po upečení na košíčku zůstává hodně těsta. Když ale vychladnou, odloupne se jen čistě papírový košíček. Vyhýbám se hodně levným košíčkům a třeba polským značkám. Ty se mi neosvědčily. Ale snadná pomoc je nepřilnavá forma, kterou si vymažete máslem a vysypete moukou. Postup je v receptu na čokomufiny –> http://www.muffinarium.cz/zakladni-cokoladove-muffiny/

      Odpovědět
  7. Jitka
    04/01/2017 at 14:18 (2 roky ago)

    těsto se mi zdá trošku tuhé, mělo by více téct, dala jsem více mléka, uvidíme jaké budou.

    Odpovědět

Leave a Reply