Základní recept na čokoládové muffiny

Jaký je ten jediný a nejlepší recept na čokoládové muffiny? Upřímně nevím, jestli takový existuje, ale nabídnu vám jeden, který vás nezklamě nikdy. A když říkám nikdy, tak nikdy. Až je upečete a vezmete někomu ochutnat, budete se blaženě usmívat, jak se ostatním dělají boule za ušima a neustále opakují pořád dokola, jak moc jsou tyhle muffiny skvělé, a opravdu čokoládové a ničím neošizené.

Šizení vám u tohoto receptu rozhodně nedoporučuju!


Na 12 muffinu si nachystejte:

Suché ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 tabulky nasekané čokolády
  • špetka soli

Tekuté ingredience – varianta s mlékem:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 150 ml mléka
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Tekuté ingredience – varianta s jogurtem nebo zakysankou:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 250 ml zakysané smetany/jogurtu (a k suchým ingrediencím pak přidejte 1 lžičku jedlé sody na pečení)
  • trochu mléka, pokud bude těsto moc hutné
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Připravte si dopředu všechny ingredience, hlavně kávu, aby vám trochu vychladla. Smíchejte si zvlášť suché a tekuté přísady (použijte variantu s mlékem nebo s jogurtem, podle zásob v lednici, obě jsou skvělé).

suché a tekuté ingredience

Teprve potom obě směsi spojte, naplňte formičky skoro do plna a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut. Zkoušet těsto špejlí nemá smysl, vyjde vám celá mokrá od čokolády. Těsto by po 25 minutách mělo být nahoře pevné na omak, tak poznáte, že jsou muffiny hotové, když se muffin ještě třepe, není uvnitř hotový.

Po vyjmutí z trouby vyndejte muffiny z plechu a nechte volně trochu vychladnout.

Podávejte je ještě teplé, dokud je čokoláda rozpuštěná. Ale ne moc teplé, horká čokoláda docela pálí (vyzkoušeno za vás). Sice se asi trochu zapatláte, ale tak jsou nejlepší.

Jakou dát do muffinů čokoládu?

Variant existuje spousta. Nejčastěji dávám obyčejnou hořkou čokoládu, nebo čokoládu na vaření. Lepší varianta je čokoláda s alespoň 70 % kakaového podílu. Nebo můžete čokolády nakombinovat a dát část mléčné, část hořké a část bílé. Jednou jsem do muffinů dala 3 tabulky čokolády, od každé. Všichni se oblizovali ještě za týden. 🙂

Proč dávát do čokoládových muffinů kávu?

Káva vám zvýrazní chuť čokolády. Nebude v muffinech díky kakau vůbec cítit, zato čokolády si užijete o to víc. Použijte, prosím, kvalitní kávu. Já si odměřuju 50 ml z filtrované kávy (drip coffee). Jestli doma nemáte kvalitní kávu, tak ji raději vynechte a dejte rovnou 200 ml mléka.

Zuzka v komentářích doporučuje i variantu bez kofeinu pro děti – Caro Original. Zuzko, děkujem za tip.

čokoládové muffinyčokoládové muffiny

Jak mám muffiny nejlépe péct?

Čokoládové muffiny peču v kovové nepřilnavé formě, kterou si vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Nedávám je do košíčků. Zbytečně moc těsta potom ulpí na papíru.

vymyzaná forma na muffinyIMG_1341IMG_1342IMG_1345IMG_1350

Základní recept na čokoládové muffiny
4.5 (89.23%) 91 vote[s]
128 komentářů Přidat své
    1. Tyto muffiny jsem pekla nyni po druhe ale proste nejsou vubec takove jako clovek ocekava.cokolada staci bohate jedna a vevnitr jsou vysusene.proste takova tmava sucha buchta.priste dekam z babovkoveho testa ptz tento recept se proste neosvedcil

  1. Zdravím muffinarium! Dnes som piekla svoje prvé muffiny podľa tohto receptu a výsledok je tak trošku neuspokojivý. Čokoláda klesla na dno, cesto je prilepené na košíky, čo je myslím v poriadku, len v mojom prípade je toho cesta viac + nalepené kúsky Čokolády. Neviem, kde je chyba a netuším, či to môže byť spôsobené tým, že som ingrediencie merala od oka. Chuť cesta je chutná, ale rada by som, aby Čokoláda aj po obalení v múke neklesla na dno (cesto bolo pravdepodobne redšie). Môžete mi poradiť s mojím problémom?Vďaka

    1. Veveronik, zkuste příště ingredience opravdu správně odměřit! 🙂 Doporučila bych třeba 1/3 hladké mouky nahradit polohrubou, čokoládu dejte do suchých ingrediencí (trochu se obalí moukou a potom tolik neklesne) a až teprve potom míchejte suché s tekutým. Pokud je těsto tekutější, tak potom čokoláda klesne za všech okolností. Tohle těsto bývá trochu hutnější. Nebojte se na závěr přisypat trochu mouky, kdyby bylo zase hodně tekuté (což se může stát, každá mouka saje jinak). A jako poslední radu – tu používám já – čokoládové muffiny s kousky čokolády většinou nedávám do papírových košíčků, ale vymažu si teflonovou formu máslem a vysypu moukou. Jdou krásně vyndat a nemusíme se nikdo trápit s košíčkem a nalepeným těstem 🙂 Přeju hodně zdaru do dalších pokusů!

  2. Ahojky, tak jsem zkoušela tyhle muffiny a jsou opravdu super. Máš to krásně popsané :). Jen jsem měla malinko problém s tím, že se muffiny v košíčkách hodně rozjely. Tak jsem dala dva košíky na sebe a bylo to lepší :). Myslíš, že to bylo způsobeno nekvalitními košíčky nebo jsem udělala někde chybu v těstě? Vše jsem vážila přesně a chuť byla dokonalá :). Díky za odpověď.

  3. Jsou úžasné!!! Těsto vevnitř mokré, nadýchané, mňam!! Čekala jsem dobrý výsledek, ale až tak?!! Akorát na tu dietu to teda moc není… :(( Teď budu muset péct muffiny pořád.. Vaše stránky jsou úplně super, už mám v plánu spoustu dalších receptů! Díky za ně!

    1. Jooo, s dietou na mě nechoďte. 🙂 Když přinesu do práce čokoládové, tak můj šéf vždycky křičí „no tak zase zhřešim, no“ 🙂

  4. Pečiem často muffins podľa receptov z muffinaria a vždy sú super. Mám teoreticky otázku. Prečo sa do čokoládových dáva jogurt alebo smotana namiesto mlieka?

    1. Jsou potom vláčnější, smetana je trochu tučnější, než mléko a když dáte hodně kakaa, mohlo by těsto třeba trochu drobit. Ale když nemáte smetanu, klidně dejte jenom mléko. Zase tolik to s jejich strukturou nehne. 🙂

    1. Stane se jenom to, že tam nebude. 🙂 Na funkci to nebude mít vliv, možná jen nebudou tak vláčné. Klidně tam dej cokoliv jinýho. A nebo nic a pak si je namaž marmeládou.

  5. Tak jsem se včera pustila i do tohoto receptu a jsem nadšená! 🙂 Použila jsem tedy jen hořkou 70% čokoládu a trochu bílé, ale naprostá dokonalost! 🙂 Moc díky! 🙂

  6. Pěkné odpoledne 🙂
    chtěla bych se zeptat, potřebuju se nutně zbavit všemožných čokolád, od mléčných po hořké.. mám čokoládu i s 90% kakaa, což nasekané v muffinech asi nebude vůbec dobré.. nemáte radu, jestli třeba nastrouhat a pak nějak promíchat s nějakou sladší čokoládou s menším obsahem kakaa? 🙂

    1. Namixujte je! Dejte třetinu mléčné, třetinu vysokoprocentní a třetinu bílé. Nebo třetinu vysokoprocentní a dvě třetiny nějaké mléčné, sladší. Nebo tu vysokoprocentní můžete rozpustit do těsta, budou mít pak takovou a lá brownies konzistenci. A nezapomeňte pak trochu přidat cukr (a raději i ochutnat syrové těsto), aby byly dost sladké.

        1. Já myslím, že jo. Sama bych si ořechy nasekala a nasypala je nahoru na těsto. Kdybych je dávala do těsta, tak je rozemelu v robotu.

  7. Dobry den, mam pouze silikonove (vetsi) single formicky. Nemam moc zkusenosti, ale muffinky se mi z nich moc nelibi. Mam je vymyzat a vysypat (cokoladove muffiny) ? Dekuji

    1. Hani, jestli se vám nelíbí, tak do silikonových dejte ještě papírové košíčky. Nikdy jsem silikonové formičky nezkoušela vymazat a vysypat, takže nemůžu říct, jestli budou muffinky vypadat lépe, než bez vysypávání.. Každopádně, jestli to zkusíte, určitě nám dejte vědět, jestli byl výsledek trochu lepší.

        1. Mně se papírový do silikonových neosvědčily… Možná je to konzistencí těsta, ale hrozně se to na ně lepilo 🙂 Ze samotných silikonových jdou vždycky krásně ven 🙂 Dejte prosím vědět, jak jste s papírovými dopadla 🙂

  8. Jak hodně musí být to kafe kvalitní??? Stačila by třeba Turecká káva??? Děkuji za odpověď. A moc hezké stránky 🙂 🙂 😀 😀 😛 😛

    1. Kačko, to myslíš standardního turka? 🙂 Jako nic proti turkovi, ale já třeba používám překapávaný kafe. Potřebuješ na to navíc jen trychtýř na překápávanou kávu a papírový filtr, nic extra. No a pak samozřejmě dobrý, nevyčuchlý, kvalitní kafe, namletý správně na tuhle přípravu kávy. Není to složitý, ani drahý, jen to chce vyhýbat se supermarketům. 🙂 Ale to by byla debata na dlouho.
      Takže abych odpověděla – turek stačí, jen bych ho přecedila přes jemné sítko, abych neměla v muffinech lógr. 🙂

  9. Pokud by se vám hodila alternativa bez kofeinu pro děti – stačí kávu nahradit cereálním Caro Original. Děti ho milují pro jeho přirozeně nasládlou chuť a není v něm kofein. 🙂

  10. Ahoj Muffinarium! 🙂 Piekla som niekoľko druhov Vaších muffinov a všetky sú úžasné, krásne vyrástli (ako hríbiky). Ďakujem a prajem Vám ešte veľa super receptov 🙂

  11. Dobrý den. Muffiny byly neskutečně výýýtečné. Už jsem to tušila dopředu, tak jsem udělala rovnou dvojitou dávku, vyšlo to asi na 27 kousků, a jen se po nich „zaprášilo“. Mňam…A ani nevadilo, že jsem je měla v košíčkách. Zase až tak moc těsta se na to nelepí a každý jsi svůj muffin může dokousat i z košíčku:)

  12. Dobrý den, je to asi měsíc, co jsem an vaše stránky narazila, od té doby vyzkoušela asi 5 věcí a všechno je prostě super! Moc děkuju za Vaše stránky a prosím pokračujte!:-) Moje nej jsou zatím právě tyto mufíny, pak vanilkové mufíny a jelikož jsem sladkomil, uchvátil mě sněhový krém na cupcakes:-) Teď bych ráda vyzkoušela něco s červeným krémem, ideálně jahodovým, ale bojím se do krému přidat jahodu, abych ten krém nezničila:-))

  13. Dobrý večer,
    chci vyzkoušet Váš recept na muffiny, ale nějak nemůžu pochopit poměry mouky. Chci použít celozrnnou špaldovou mouku a polohrubou mouku. Mám tedy dát 200g celozrnné špaldové mouky a 50 g polohrubé mouky? Četla jsem v úvodu, že když se dají celozrnné mouky, že těsto tolik nevyběhne.. Děkuji Novotná

    1. Iveto, je to přesně tak. Hodně celozrnné muffiny moc nevyběhnou a těsto je zbytečně hutné a taky drobí. Doporučuju z celkového množství mouky dát maximálně polovinu té celozrnné. Ideálně tedy dejte zhruba 100 g celozrnné špaldové.

  14. Tyto muffiny jsou velmi chutné. Nedožily se ani rána a všem chutnaly. Recept doporučuji a těším se na další várku muffinů.

  15. Sem uplný začátečník v kuchyni, tak jsem se muffinu bála, ale povedlo se. Hlavně i díky jendoduše a logicky napsanému receptu, který sem pochopila i já! 😀 .. určitě začnu na tyto stránky chodit pravidelně a čerpat nové recepty. Děkuji za skvělý recept, moc krásné stránky >3 🙂

  16. Moc pěkné stránky i recepty. Zítra se chystám na čokoládové muffiny, tak snad se povedou.Jen mě překvapilo, že do těsta příjdou celé dvě čokolády. Pochopila jsem správně? 🙂 A jak moc nasekat tu čokoládu? Nastrouhat asi ne že? To by byla celistvá hmota…. děkuji za radu

    1. Čokolády může být samozřejmě míň, ale potom nebudou tak dobré. Tolik čokolády z nich dělá echt čokoládové muffiny. 🙂 Já čokoládu sekám na trochu hrubší kousky (vychází to jeden čtvereček tak na 6 malých kousků), strouhat určitě ne, to by se vytratila ta radost z čokoládových kousků. 🙂

  17. Ja je delala v loni dnes se k nim vracim. Kosicky jsem vymenila ze silikonovou formu. Jen v loni jsem fo testa pridala jeste dve lzice nutely 😀 a musim rict tyhle muffiny jsou opravdu cokolafovy sok. 😀

  18. Dobrý den, vaše muffiny jsem pekla ji po několikáté. Jsou chutově opravdu skvělé, poprvé se mi povedly uplně suprově a jen se po nich zaprášilo. Další pokusy už tak dobré nebyly, chuť stále dobrá ale muffiny mi strašně ztvrdly, že by se s nimi dalo házet o zeď 😀 Nemáte nějaký typ co s tím? Děkuji 🙂

    1. Petro a ztvrdly hned, nebo třeba až na druhý den? To se mi stalo párkrát, ale viditelně se i srazily, takže to bylo špatným postupem.

  19. Ahoj všem 😀 dnes jsem dělala tyto čokoládové muffiny .. Všem chutnají jen mě přijdou málo sladké taky to někomu přijde? 😀 učím se cukrářkou.. Tak mi ta sladkost už asi moc nepřijde 😀 každopádně děkuji za recept !! Fakt boží rychlé a dobré 🙂

    1. Kájo, teda vy máte ale buňky! 😀 Zkuste cookies, ty přijdou všem přeslazené, tak by to u vás mohlo mít úspěch. 😉

  20. Zdravím, moc díky za famozni recept, pekla jsem včera a dnes jdu péct znovu., muffiny jsou delikátní, čokoláda je v celém „těle“ a ještě teplé jsou ….hmmmm no prostě bomba!!!! Takže díky,díky,díky a těšim se až vyzkouším další recepty.

    1. Deniso, díky moc. Já se těším na další spokojené komentáře. 🙂 Zdravím vás i vaše strávníky. PS. doufám, že se o tu dobrotu dělíte. 🙂

  21. Moc děkuju za ten recept. Je jednoduchý a výstižný, takže jsem o zvládla i já, 13-tiletá holka. zrovna ho u psaní tohoto komentáře jím 🙂

  22. Ďakujem nielen za tento recept, ale som nadšená z celého blogu,,, rada pečiem a rada vyhľadávam overené recepty na blogoch/nete no a dnes som 1x narazila na váš blog a je to nádhera,,, nielen krásny čistý dizajn ale vyskúšala som hneď prvý recept *konkrétne tento* a muffiny sú bez jedinej chybičky! Krásne,, chutné,,, už sa teším na ďalšie… Obávam sa že do vianoc vyplníme všetky rezervy v oblečení 🙂

    1. Eriko, díky moc za pochvalu! 🙂 A nebojte, když se občas proběhnete na čerstvém vzduchu, tak vám rezervy v oblečení vydrží i po Vánocích. 🙂 Mějte se krásně!

  23. Dobrý den, jde péct muffiny pouze v papírových kosiccich na obyčejném plechu a nevkládat je do speciálního plechu s dirami na muffiny? Bojím se, že se papír rozpadne anebo že těsto vyteče.
    Předem děkuji za odpověď Karlička

    1. Těsto na čokomuffiny je poměrně hutné, takže by nemělo vytéct, ale určitě neudrží tvar. Budou z toho takové placky. Leda byste sehnala trochu tužší papírové košíčky, které by vydržely (jsou na kus dražší, než ty obyč, vroubkované).

  24. Nejsem kafový tip a u nás doma kafe nevedeme a nechce se mi „jen“ kvůli jednomu pečení kupovat. Čím ho mám nahradit? Stačí pouze voda nebo je kafe nezbytností? Díky za odpověď

    1. Není! Jen to trošku pozvedne chuť čokolády. Dala bych o trošičku víc mléka a o trošku víc kakaa. 😉

  25. Dobrý den 🙂 Chtěla bych znát Váš názor na zamražování muffinů – konkrétně těchto. Příští léto se budu vdávat a veškeré sladké kromě dortu bych si ráda napekla sama a protože moc nefandím klasickému cukroví, napadlo mě, že bych krom jiného mohla udělat právě muffiny. Hostů bude cca 80, budu proto péct alespoň 14 dní dopředu a některé kousky zamrazím. Jak tedy myslíte, že je to s muffinama? Bude možné je zmrazit a vytáhnout řekněmě 2 dny před svatbou, nebo je potřeba udělat je vyloženě čerstvé?

    1. Zuzko, osobně muffiny nemrazím, protože se u nás hned snědí, ale řekla bych, že s tím nebude problém. Moje máma je zvyklá buchty mrazit, hlavně přebytky vánočního cukroví, ale i další. A nikdy s tím není problém. A muffinové těsto mrazák storpocentně přežije. Akorát bychje vyndala max. den předem. A jelikož je svatba ještě daleko, tak si to prostě jednoduše vyzkoušejte! 🙂

    1. Štěpánko, potřebujete ho tak v teplotě okolo 40 °C. Takhle teplé máslo už vám nesrazí vajíčka. Já si do rozpuštěného másla vždycky naliju studené mléko a až potom naliju vlažnou směs vo rozšlehaných vajíček.

    1. Simono, nestane se nic, jen nebudou muffiny vonět po vanilce. Já ji do základu dávám, nejčastěji v podobě extraktu. Můžete ji klidně vynechat. Dobrý extrakt prodává třeba Kitchenette na svém eshopu, nebo Marks & Spencer.

  26. Zkoušela jsem péct už třikrát- poprvé na Silvestra a málem nevydržely do druhého dne ( dělala jsem trojitou várku). Výsledek byl mňamózní a pokaždé se skvěle povedl. Já osobně používán silikonové formičky, protože mě nebaví vymazávání a že silikonu to krásně vypadne aniž by to ztratilo tvar. Mimochodem je to krásně popsáno a díky fotkám zhruba vím, jak by to mělo vypadat, což oceňuju. Vždycky se povedlo a je super, že je zvládnutí sama i když je mi jen 13.☺

    1. Renčo, to je skvělý! V kuchyni věk nehraje roli, tam hraje roli nadšení a chuť vařit, péct a experimentovat! Díky za krásný komentář, ať se daří nejen v kuchyni!

  27. Ahoj, dnes jsem pekla své první muffiny. Zprvu jsem měla strach, protože to těsto bylo dost husté, ale právě jsem je vyndala z trouby a jsou báječné! Ani mi na košíčkách nezbylo těsto, jak jsem tu mnohokrát četla, takže jsem na sebe pyšná 🙂
    Doporučuji všem, chutnají výborně! 🙂

  28. Díky moc za recept. Před dvěma týdny jsem je zkoušela jako své první muffiny v životě a všem moc chutnaly, takže určitě nebyly naposled. Těsto je fakt vyladěné, už při míchaní sypké a mokré části se mi začaly sbíhat sliny, a jak to díky kávě a vanilce voní už z trouby… (mm) Už se těším až bude letní sezóna a pořádná porce zahrádkového ovoce na další experimenty! 🙂

  29. Nevím jestli už otázka nebyla řečena , protože je tu spousta komentářů ale je mi 12 a ještě jsem nic nepekla tak bych chtěla trošku víc zapadnout mezi holky ve třídě . Také plánuji sestře upéct muffiny k narozeninám a chci si to zkusit ale teď už k otázce 😀 Bude hodně vadit kdybych čokoládu rozpustila ?

    1. Magdi, vadit to rozhodně nebude, ale přijde mi to škoda, já mám radši v těstě kousky čokolády! 🙂 Jinak moc ráda slyším, že dneska holky ve 12 pečou, to je fakt paráda! Až se někdy sejdete s upečenýma dobrota, tak mi postněte fotku na Facebook! Jana

  30. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou mají mít muffiny konzistenci uvnitř. Už 2x jsem je pekla – jednou citronové a jednou čokoládové. Zdají se mi uvnitř gumové. Na povrchu v pohodě. Má to tak být? Zkouším špejlí a ta se nelepí. A to je peču déle. Děkuji Helena

    1. Helenko, gumové by asi být neměly, nicméně, jestli jsou dopečené, tak bych se nestrachovala. Jaký používáte prášek do pečiva? Zkuste ho přidat trochu víc.

  31. Ahoj, děkuji za recept na čokoládové muffiny, dovolila jsem si ho ještě trochu pozměnit 😉 dovnitř jsem dala domácí višňovou marmeládu a naloženou višeň ve vodce a cukru a jsou prostě báječné 🙂

  32. Zdravím:)Dnes jsem se rozhodla zkusit recept na Vaše čokoládové muffiny a jsou jednoduše bezkonkurenční.Takže díky bohu za konečně pořádné,přehledné,VÝBORNÉ recepty.

  33. Taky ráda okomentuji. Muffiny jsem pekla teprve podruhé a tento recept vyšel opravdu na výbornou s hvězdičkou. Naprosto dokonalé, jen se po nich zaprášilo. Moc díky za inspiraci, určitě tu nejsem naposledy 🙂

  34. Uzasne muffinky, pecu je uz po nekolikate, jen se po nich zaprasi. Narazila jsem na Vase skvele stranky teprve nedavno, recepty mate jednoduse a srozumitelne vysvetlene, k tomu jeste spoustu rad, co vic si prat! Doporucuji Vase stranky vsem znamym a kamaradum, jste bajecna:) Diky moc.

  35. Děkuji za báječný recept, dělala jsem muffiny poprvé přesně podle receptu, akorát jsem místo čokolády dala hoblinky kokosu. Dopadlo to nad mé očekávání skvěle hned na poprvé. Moc děkuji za tyhle skvělé stránky, už vybírám co vyzkouším příště 🙂

  36. Dobrý deň,
    muffiny som dnes robila a sú super! 😛
    Len by som potrebovala radu, čo pridať alebo ako ich urobiť alebo čo pozmeniť, aby som ich mohla piecť v košíčkoch a neprilepili sa tak na košíčky. Je to možné?
    Ďakujem za radu! 🙂

  37. Dobrý den,
    dělaly jsme s dcerkami Vaše čoko muffiny na místní dětskou olympiádu z 5ti várek! 60 muffinů celkem – a povedly se báječně 🙂 děkujeme za skvělý a vyvážený recept.

  38. Konečně jsem si koupila formu na mufiny a zkusila upéct jako těsto na bábovku,zatím nic jiného ale budu zkoušet.Vymastila jsem jen olejem a vůbec se nepřichytly a pěkně jsem je vyklopila všechny najednou .

  39. Zdravím! Stránky, recepty, postupy, fotky super. Dokonce i výsledky, které vy nemůžete ovlivnit ;-). Tyto muffiny jsem pekla snad 100x a vždy se povedly. Po 101. jsem, jako správný rutiner, který přestane být ostražitý, zapomněla dát cukr. K mému překvapení byly dobré i tak. Jinak dávám místo bílého cukru tmavý muskovado.

  40. Ahoj teprve budu zkoušet tento recept a chtěla bych se zeptat jestli můžu čokoládu rozpustit a pak jí zamíchat do těsta nebo jestli ji mám radši nalámat na malé kousky?:)

  41. Dobrý den, muffiny jsem dělala poprvé a jsou VÝBORNÉ!!! Chtěla jsem se jen zeptat jestli toto testo muzu pouzit i do větší formy (ale ne do velke dortove)?
    Děkuji Vávrová

  42. Dneska sem pekla a takhle pekna „cepice“ mi snad nikdy nevybehla! Ze sou vyborny snad nemusim dodavat. Mela sem doma jen obycejnou coko, moc procent asi nemela a i tak skvely! Priste koupim lepsi a zkusim pridat bilou..

  43. Právě jsem je dopekla a musím řict, že nemají chybu. Dala jsem hladkou špaldovou mouku, nalámané vánoční hořké figurky a vše dopadlo moc dobře. Čokoláda je uorostřed rozteklá a celkově jsou muffiny moc chutné. Děkuji za recept.

  44. Pekla jsem poprvé přesně dle receptu a byli opravdu úžasný. Hned se po nich zaprášilo 🙂 super! děkuji a doporučuji 😉

  45. Dělala jsem muffiny poprvé a úžasné – opravdu moc se povedly, skvělý recept!! Moc doporučuji 🙂 Já teda dala ještě na vrch muffinů nastrouhané oříšky a doprostřed formy jak jsem dávala těsto jsem dala ještě rozpuštěnou lučinu s nutellou 🙂

  46. Voni krasne a pry jsou vyborne, jen moc krupave, ale to asi bude moje chyba. Zapomnela jsem na kafe, takze tam asi bylo malo tekutin. Uz jsem z toho zblbla. Obcas delam bezlepkove, obcas lepkove a pak poradne nevim, co jakou by melo mit strukturu. A mozna jsem je trochu i prepekla 😀 nojono. Priste chci zkusit pul napul mleko a podmasli a na tretiny maslo, sadlo a olej a nezapomenout na to kafe! 🙂 a taky bezlepkove, uz to mam promysleny. 🙂

  47. Hezky den, tyto muffinky jsem pekla v kornoutcich na zmzlinu (s plochym dnem) a zdobila vanilkovym maslovym kremem jako zmzlinu (pro deti ze tridy,kdyz mela dcera narozeniny). Vysledek nejen skvele vypadal, ale i bajecne chutnal. Dekuju za bezva recept!

  48. Dobrý den,
    proč je mám po vytažení vždycky křivé, trochu by nevadilo, ale vypadají jak opilí trpaslíci… děkuji za radu, Tom

    1. Pájo, nejde, Granko je kakao s cukrem a báhvíčím ještě. Dobrou čokoládovou chuť udělá jen pravé kakao holandského typu.

  49. Dobrý den,dnes jsem podle Vašeho receptu dělala své první muffiny a musím řict,že se mi povedly výborně a všem velmi chutnaly. Děkuji za výborný recept.

  50. Dobrý den, výborné, všichni u nás se oblizovali. Zvolil jsem variantu s jogurtem a půlku hladké pšeničné mouky jsem nahradil špaldovou pro ještě lepší pocit mé ženy :-). Snad jen množství těsto mi vyšlo na více než 12 muffinů, spíše na 15. Brzy vyzkoušíme další recepty…

  51. Zdravím 🙂
    dnes jsem podle Muffinária pekla poprvé, tyto čokoládové krasavce. Ujela mi ruka s kakaem, ale ničemu to neva. Zkusila jsem je ze špaldové mouky a doprostřed každého muffinku jsem ještě dala kolečko banánu – vynikající!! Celá rodinka si pochutnala, děkuji a budu zkoušet další recepty 😉

    1. Tyhle muffiny jsou nejlepší! Ale je to můj subjektivní názor. Udělejte si poloviční dávku a zkuste sama. 😉

  52. Ahoj, jaký je rozdíl mezi variantou s mlékem a s jogurtem? 🙂 Psala jsi tam, že záleží na aktuálních zásobách, ale určitě to má i nějaký rozdíl v chuti/struktuře ne? 🙂 Díky

  53. Ahoj 🙂 chci se zeptat… troubu předehřeji na 180 a muffiny peču 25 minut také na 180 nebo musím troubu stáhnout? Moc díky! 🙂
    Tereza

  54. Zdravím, bylo by možné upéct těsto v normální formě (třeba na bábovku)? Muffiny jsem ještě nepekla a moc si nevěřím. Děkuju za odpověď

    1. Viki, peču třeba v chlebíčkové formě, takže bábovku to zvládne taky! Ale je třeba péct to mnohem déle, třeba 40 minut. Muffiny nejsou žádná věda! Hodně štěstí!

  55. Dobrý den, hledám nějaké dobré čokoládové těsto, ale na cake pops. Myslíte, že by šlo použít? ptám se hlavně, jak moc při pečení nabude, kolik ho mám do formy dát. Recept vypadá skvěle a moc ráda bych ho použila. Předem děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *