Základní recept na čokoládové muffiny

Jaký je ten jediný a nejlepší recept na čokoládové muffiny? Upřímně nevím, jestli takový existuje, ale nabídnu vám jeden, který vás nezklamě nikdy. A když říkám nikdy, tak nikdy. Až je upečete a vezmete někomu ochutnat, budete se blaženě usmívat, jak se ostatním dělají boule za ušima a neustále opakují pořád dokola, jak moc jsou tyhle muffiny skvělé, a opravdu čokoládové a ničím neošizené.

Šizení vám u tohoto receptu rozhodně nedoporučuju!

čokoládové muffiny

Na 12 muffinu si nachystejte:

Suché ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 tabulky nasekané čokolády
  • špetka soli

Tekuté ingredience – varianta s mlékem:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 150 ml mléka
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Tekuté ingredience – varianta s jogurtem nebo zakysankou:

  • 2 vejce, prošlehaná
  • 250 ml zakysané smetany/jogurtu (a k suchým ingrediencím pak přidejte 1 lžičku jedlé sody na pečení)
  • trochu mléka, pokud bude těsto moc hutné
  • 50 ml kávy
  • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
  • lžičku vanilkového extraktu

Připravte si dopředu všechny ingredience, hlavně kávu, aby vám trochu vychladla. Smíchejte si zvlášť suché a tekuté přísady (použijte variantu s mlékem nebo s jogurtem, podle zásob v lednici, obě jsou skvělé).

suché a tekuté ingredience

Teprve potom obě směsi spojte, naplňte formičky skoro do plna a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut. Zkoušet těsto špejlí nemá smysl, vyjde vám celá mokrá od čokolády. Těsto by po 25 minutách mělo být nahoře pevné na omak, tak poznáte, že jsou muffiny hotové, když se muffin ještě třepe, není uvnitř hotový.

Po vyjmutí z trouby vyndejte muffiny z plechu a nechte volně trochu vychladnout.

Podávejte je ještě teplé, dokud je čokoláda rozpuštěná. Ale ne moc teplé, horká čokoláda docela pálí (vyzkoušeno za vás). Sice se asi trochu zapatláte, ale tak jsou nejlepší.

Jakou dát do muffinů čokoládu?

Variant existuje spousta. Nejčastěji dávám obyčejnou hořkou čokoládu, nebo čokoládu na vaření. Lepší varianta je čokoláda s alespoň 70 % kakaového podílu. Nebo můžete čokolády nakombinovat a dát část mléčné, část hořké a část bílé. Jednou jsem do muffinů dala 3 tabulky čokolády, od každé. Všichni se oblizovali ještě za týden. 🙂

Proč dávát do čokoládových muffinů kávu?

Káva vám zvýrazní chuť čokolády. Nebude v muffinech díky kakau vůbec cítit, zato čokolády si užijete o to víc. Použijte, prosím, kvalitní kávu. Já si odměřuju 50 ml z filtrované kávy (drip coffee). Jestli doma nemáte kvalitní kávu, tak ji raději vynechte a dejte rovnou 200 ml mléka.

Zuzka v komentářích doporučuje i variantu bez kofeinu pro děti – Caro Original. Zuzko, děkujem za tip.

čokoládové muffinyčokoládové muffiny

Jak mám muffiny nejlépe péct?

Čokoládové muffiny peču v kovové nepřilnavé formě, kterou si vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Nedávám je do košíčků. Zbytečně moc těsta potom ulpí na papíru.

vymyzaná forma na muffinyIMG_1341IMG_1342IMG_1345IMG_1350

Základní recept na čokoládové muffiny
4.4 (88.78%) 82 votes

126 komentářů on Základní recept na čokoládové muffiny

  1. kata
    05/11/2014 at 19:29 (4 roky ago)

    Ahoj muzu misto masla pouzit heru?:)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/11/2014 at 17:32 (4 roky ago)

      Ano, určitě můžete použít stejné množství Hery nebo dobrého rostlinného oleje.

      Odpovědět
  2. Nika
    11/01/2015 at 17:53 (4 roky ago)

    Zdravím muffinarium! Dnes som piekla svoje prvé muffiny podľa tohto receptu a výsledok je tak trošku neuspokojivý. Čokoláda klesla na dno, cesto je prilepené na košíky, čo je myslím v poriadku, len v mojom prípade je toho cesta viac + nalepené kúsky Čokolády. Neviem, kde je chyba a netuším, či to môže byť spôsobené tým, že som ingrediencie merala od oka. Chuť cesta je chutná, ale rada by som, aby Čokoláda aj po obalení v múke neklesla na dno (cesto bolo pravdepodobne redšie). Môžete mi poradiť s mojím problémom?Vďaka

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/01/2015 at 10:14 (4 roky ago)

      Veveronik, zkuste příště ingredience opravdu správně odměřit! 🙂 Doporučila bych třeba 1/3 hladké mouky nahradit polohrubou, čokoládu dejte do suchých ingrediencí (trochu se obalí moukou a potom tolik neklesne) a až teprve potom míchejte suché s tekutým. Pokud je těsto tekutější, tak potom čokoláda klesne za všech okolností. Tohle těsto bývá trochu hutnější. Nebojte se na závěr přisypat trochu mouky, kdyby bylo zase hodně tekuté (což se může stát, každá mouka saje jinak). A jako poslední radu – tu používám já – čokoládové muffiny s kousky čokolády většinou nedávám do papírových košíčků, ale vymažu si teflonovou formu máslem a vysypu moukou. Jdou krásně vyndat a nemusíme se nikdo trápit s košíčkem a nalepeným těstem 🙂 Přeju hodně zdaru do dalších pokusů!

      Odpovědět
  3. Zuzana
    19/01/2015 at 18:10 (4 roky ago)

    Ahojky, tak jsem zkoušela tyhle muffiny a jsou opravdu super. Máš to krásně popsané :). Jen jsem měla malinko problém s tím, že se muffiny v košíčkách hodně rozjely. Tak jsem dala dva košíky na sebe a bylo to lepší :). Myslíš, že to bylo způsobeno nekvalitními košíčky nebo jsem udělala někde chybu v těstě? Vše jsem vážila přesně a chuť byla dokonalá :). Díky za odpověď.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:50 (4 roky ago)

      Ne-e, všechno je v pořádku, jen ten papír to těsto prostě neudrží. Doporučuju koupit za pár korun silikonové formičky nebo teflonovou formu. A bude to pecka. Mrkni do článku o formičkách, třeba tě to inspiruje. http://www.muffinarium.cz/forma-na-muffiny/

      Odpovědět
  4. Sylvie
    29/01/2015 at 11:51 (4 roky ago)

    Jsou úžasné!!! Těsto vevnitř mokré, nadýchané, mňam!! Čekala jsem dobrý výsledek, ale až tak?!! Akorát na tu dietu to teda moc není… :(( Teď budu muset péct muffiny pořád.. Vaše stránky jsou úplně super, už mám v plánu spoustu dalších receptů! Díky za ně!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:44 (4 roky ago)

      Jooo, s dietou na mě nechoďte. 🙂 Když přinesu do práce čokoládové, tak můj šéf vždycky křičí „no tak zase zhřešim, no“ 🙂

      Odpovědět
  5. Ringcoriel
    14/02/2015 at 10:18 (4 roky ago)

    Pečiem často muffins podľa receptov z muffinaria a vždy sú super. Mám teoreticky otázku. Prečo sa do čokoládových dáva jogurt alebo smotana namiesto mlieka?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      16/02/2015 at 14:48 (4 roky ago)

      Jsou potom vláčnější, smetana je trochu tučnější, než mléko a když dáte hodně kakaa, mohlo by těsto třeba trochu drobit. Ale když nemáte smetanu, klidně dejte jenom mléko. Zase tolik to s jejich strukturou nehne. 🙂

      Odpovědět
  6. Anet
    21/02/2015 at 10:58 (4 roky ago)

    Ahoj, chci se zeptat:stane se něco když tam nedám čokoládu? 🙂

    Anet

    Odpovědět
    • Muffinárium
      21/02/2015 at 11:13 (4 roky ago)

      Stane se jenom to, že tam nebude. 🙂 Na funkci to nebude mít vliv, možná jen nebudou tak vláčné. Klidně tam dej cokoliv jinýho. A nebo nic a pak si je namaž marmeládou.

      Odpovědět
  7. Lenka H.
    03/03/2015 at 10:10 (4 roky ago)

    Tak jsem se včera pustila i do tohoto receptu a jsem nadšená! 🙂 Použila jsem tedy jen hořkou 70% čokoládu a trochu bílé, ale naprostá dokonalost! 🙂 Moc díky! 🙂

    Odpovědět
  8. Kristy :)
    09/03/2015 at 16:36 (4 roky ago)

    Pěkné odpoledne 🙂
    chtěla bych se zeptat, potřebuju se nutně zbavit všemožných čokolád, od mléčných po hořké.. mám čokoládu i s 90% kakaa, což nasekané v muffinech asi nebude vůbec dobré.. nemáte radu, jestli třeba nastrouhat a pak nějak promíchat s nějakou sladší čokoládou s menším obsahem kakaa? 🙂

    Odpovědět
    • Kristy :)
      09/03/2015 at 16:59 (4 roky ago)

      nebo třeba s hořkou čokoládou s lískovými oříšky nebo pralinkami (bílá, mléčná i hořká čokoláda)? 😀

      Odpovědět
    • Muffinárium
      13/03/2015 at 14:44 (4 roky ago)

      Namixujte je! Dejte třetinu mléčné, třetinu vysokoprocentní a třetinu bílé. Nebo třetinu vysokoprocentní a dvě třetiny nějaké mléčné, sladší. Nebo tu vysokoprocentní můžete rozpustit do těsta, budou mít pak takovou a lá brownies konzistenci. A nezapomeňte pak trochu přidat cukr (a raději i ochutnat syrové těsto), aby byly dost sladké.

      Odpovědět
      • Kristy :)
        13/03/2015 at 18:11 (4 roky ago)

        Děkuji za odpověď 🙂
        Jestli můžu ještě dotaz, myslíte, že muffiny s hořkou čokoládou s lískovými ořechy budou dobré? 🙂

        Odpovědět
        • Muffinárium
          13/03/2015 at 18:24 (4 roky ago)

          Já myslím, že jo. Sama bych si ořechy nasekala a nasypala je nahoru na těsto. Kdybych je dávala do těsta, tak je rozemelu v robotu.

          Odpovědět
          • Kristy :)
            13/03/2015 at 18:43 (4 roky ago)

            ještě jednou moc děkuji, pěkný den 🙂

          • Muffinárium
            13/03/2015 at 18:47 (4 roky ago)

            Rádo se stalo! Hezký večer. 😉

  9. petra
    14/03/2015 at 17:08 (4 roky ago)

    Jednoduché a hlavně výborné jsou!

    Odpovědět
  10. Hana
    16/04/2015 at 12:46 (4 roky ago)

    Dobry den, mam pouze silikonove (vetsi) single formicky. Nemam moc zkusenosti, ale muffinky se mi z nich moc nelibi. Mam je vymyzat a vysypat (cokoladove muffiny) ? Dekuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/04/2015 at 12:08 (4 roky ago)

      Hani, jestli se vám nelíbí, tak do silikonových dejte ještě papírové košíčky. Nikdy jsem silikonové formičky nezkoušela vymazat a vysypat, takže nemůžu říct, jestli budou muffinky vypadat lépe, než bez vysypávání.. Každopádně, jestli to zkusíte, určitě nám dejte vědět, jestli byl výsledek trochu lepší.

      Odpovědět
      • Hana
        20/04/2015 at 11:37 (4 roky ago)

        Dekuji za odpoved. Dam do nich kosicky, snad budou hezci 🙂

        Odpovědět
        • kacinecka
          30/08/2015 at 20:49 (3 roky ago)

          Mně se papírový do silikonových neosvědčily… Možná je to konzistencí těsta, ale hrozně se to na ně lepilo 🙂 Ze samotných silikonových jdou vždycky krásně ven 🙂 Dejte prosím vědět, jak jste s papírovými dopadla 🙂

          Odpovědět
  11. Kačka
    09/05/2015 at 19:58 (4 roky ago)

    Jak hodně musí být to kafe kvalitní??? Stačila by třeba Turecká káva??? Děkuji za odpověď. A moc hezké stránky 🙂 🙂 😀 😀 😛 😛

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/05/2015 at 9:36 (4 roky ago)

      Kačko, to myslíš standardního turka? 🙂 Jako nic proti turkovi, ale já třeba používám překapávaný kafe. Potřebuješ na to navíc jen trychtýř na překápávanou kávu a papírový filtr, nic extra. No a pak samozřejmě dobrý, nevyčuchlý, kvalitní kafe, namletý správně na tuhle přípravu kávy. Není to složitý, ani drahý, jen to chce vyhýbat se supermarketům. 🙂 Ale to by byla debata na dlouho.
      Takže abych odpověděla – turek stačí, jen bych ho přecedila přes jemné sítko, abych neměla v muffinech lógr. 🙂

      Odpovědět
  12. ZuzkaK
    12/05/2015 at 12:39 (4 roky ago)

    Pokud by se vám hodila alternativa bez kofeinu pro děti – stačí kávu nahradit cereálním Caro Original. Děti ho milují pro jeho přirozeně nasládlou chuť a není v něm kofein. 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/05/2015 at 13:56 (4 roky ago)

      Super Zuzko, díky za tip!

      Odpovědět
  13. maestra
    30/05/2015 at 11:19 (3 roky ago)

    Ahoj Muffinarium! 🙂 Piekla som niekoľko druhov Vaších muffinov a všetky sú úžasné, krásne vyrástli (ako hríbiky). Ďakujem a prajem Vám ešte veľa super receptov 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      30/05/2015 at 11:53 (3 roky ago)

      Moc děkuju a přeju hodně povedených muffinů 🙂

      Odpovědět
  14. Andrea Kučerová
    07/06/2015 at 22:05 (3 roky ago)

    Dobrý den. Muffiny byly neskutečně výýýtečné. Už jsem to tušila dopředu, tak jsem udělala rovnou dvojitou dávku, vyšlo to asi na 27 kousků, a jen se po nich „zaprášilo“. Mňam…A ani nevadilo, že jsem je měla v košíčkách. Zase až tak moc těsta se na to nelepí a každý jsi svůj muffin může dokousat i z košíčku:)

    Odpovědět
  15. Katka
    25/06/2015 at 9:43 (3 roky ago)

    Dobrý den, je to asi měsíc, co jsem an vaše stránky narazila, od té doby vyzkoušela asi 5 věcí a všechno je prostě super! Moc děkuju za Vaše stránky a prosím pokračujte!:-) Moje nej jsou zatím právě tyto mufíny, pak vanilkové mufíny a jelikož jsem sladkomil, uchvátil mě sněhový krém na cupcakes:-) Teď bych ráda vyzkoušela něco s červeným krémem, ideálně jahodovým, ale bojím se do krému přidat jahodu, abych ten krém nezničila:-))

    Odpovědět
    • Muffinárium
      29/06/2015 at 15:31 (3 roky ago)

      Katko, tak ty jahody nakrájejte navrch 🙂 To bude taky pecka. 🙂

      Odpovědět
  16. Iveta
    11/07/2015 at 23:05 (3 roky ago)

    Dobrý večer,
    chci vyzkoušet Váš recept na muffiny, ale nějak nemůžu pochopit poměry mouky. Chci použít celozrnnou špaldovou mouku a polohrubou mouku. Mám tedy dát 200g celozrnné špaldové mouky a 50 g polohrubé mouky? Četla jsem v úvodu, že když se dají celozrnné mouky, že těsto tolik nevyběhne.. Děkuji Novotná

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/07/2015 at 13:32 (3 roky ago)

      Iveto, je to přesně tak. Hodně celozrnné muffiny moc nevyběhnou a těsto je zbytečně hutné a taky drobí. Doporučuju z celkového množství mouky dát maximálně polovinu té celozrnné. Ideálně tedy dejte zhruba 100 g celozrnné špaldové.

      Odpovědět
  17. Dan
    14/07/2015 at 11:25 (3 roky ago)

    Tyto muffiny jsou velmi chutné. Nedožily se ani rána a všem chutnaly. Recept doporučuji a těším se na další várku muffinů.

    Odpovědět
  18. Lumia
    23/07/2015 at 13:59 (3 roky ago)

    Sem uplný začátečník v kuchyni, tak jsem se muffinu bála, ale povedlo se. Hlavně i díky jendoduše a logicky napsanému receptu, který sem pochopila i já! 😀 .. určitě začnu na tyto stránky chodit pravidelně a čerpat nové recepty. Děkuji za skvělý recept, moc krásné stránky >3 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 17:00 (3 roky ago)

      A já děkuju za krásný komentář! Jsem moc ráda, že se dílo povedlo. 🙂

      Odpovědět
  19. Alena
    06/08/2015 at 22:54 (3 roky ago)

    Moc pěkné stránky i recepty. Zítra se chystám na čokoládové muffiny, tak snad se povedou.Jen mě překvapilo, že do těsta příjdou celé dvě čokolády. Pochopila jsem správně? 🙂 A jak moc nasekat tu čokoládu? Nastrouhat asi ne že? To by byla celistvá hmota…. děkuji za radu

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/08/2015 at 11:40 (3 roky ago)

      Čokolády může být samozřejmě míň, ale potom nebudou tak dobré. Tolik čokolády z nich dělá echt čokoládové muffiny. 🙂 Já čokoládu sekám na trochu hrubší kousky (vychází to jeden čtvereček tak na 6 malých kousků), strouhat určitě ne, to by se vytratila ta radost z čokoládových kousků. 🙂

      Odpovědět
  20. Valky
    07/09/2015 at 15:03 (3 roky ago)

    Ja je delala v loni dnes se k nim vracim. Kosicky jsem vymenila ze silikonovou formu. Jen v loni jsem fo testa pridala jeste dve lzice nutely 😀 a musim rict tyhle muffiny jsou opravdu cokolafovy sok. 😀

    Odpovědět
  21. Petra
    19/09/2015 at 9:29 (3 roky ago)

    Dobrý den, vaše muffiny jsem pekla ji po několikáté. Jsou chutově opravdu skvělé, poprvé se mi povedly uplně suprově a jen se po nich zaprášilo. Další pokusy už tak dobré nebyly, chuť stále dobrá ale muffiny mi strašně ztvrdly, že by se s nimi dalo házet o zeď 😀 Nemáte nějaký typ co s tím? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/09/2015 at 18:06 (3 roky ago)

      Petro a ztvrdly hned, nebo třeba až na druhý den? To se mi stalo párkrát, ale viditelně se i srazily, takže to bylo špatným postupem.

      Odpovědět
  22. Kája
    27/09/2015 at 0:23 (3 roky ago)

    Ahoj všem 😀 dnes jsem dělala tyto čokoládové muffiny .. Všem chutnají jen mě přijdou málo sladké taky to někomu přijde? 😀 učím se cukrářkou.. Tak mi ta sladkost už asi moc nepřijde 😀 každopádně děkuji za recept !! Fakt boží rychlé a dobré 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/09/2015 at 18:03 (3 roky ago)

      Kájo, teda vy máte ale buňky! 😀 Zkuste cookies, ty přijdou všem přeslazené, tak by to u vás mohlo mít úspěch. 😉

      Odpovědět
  23. Denisa
    29/09/2015 at 8:33 (3 roky ago)

    Zdravím, moc díky za famozni recept, pekla jsem včera a dnes jdu péct znovu., muffiny jsou delikátní, čokoláda je v celém „těle“ a ještě teplé jsou ….hmmmm no prostě bomba!!!! Takže díky,díky,díky a těšim se až vyzkouším další recepty.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      03/10/2015 at 11:10 (3 roky ago)

      Deniso, díky moc. Já se těším na další spokojené komentáře. 🙂 Zdravím vás i vaše strávníky. PS. doufám, že se o tu dobrotu dělíte. 🙂

      Odpovědět
  24. Agáta
    09/10/2015 at 19:54 (3 roky ago)

    Moc děkuju za ten recept. Je jednoduchý a výstižný, takže jsem o zvládla i já, 13-tiletá holka. zrovna ho u psaní tohoto komentáře jím 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/10/2015 at 20:55 (3 roky ago)

      Agáto, to ráda slyším! 🙂 Dobrou chuť!

      Odpovědět
  25. Erika
    12/10/2015 at 23:45 (3 roky ago)

    Ďakujem nielen za tento recept, ale som nadšená z celého blogu,,, rada pečiem a rada vyhľadávam overené recepty na blogoch/nete no a dnes som 1x narazila na váš blog a je to nádhera,,, nielen krásny čistý dizajn ale vyskúšala som hneď prvý recept *konkrétne tento* a muffiny sú bez jedinej chybičky! Krásne,, chutné,,, už sa teším na ďalšie… Obávam sa že do vianoc vyplníme všetky rezervy v oblečení 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/10/2015 at 9:53 (3 roky ago)

      Eriko, díky moc za pochvalu! 🙂 A nebojte, když se občas proběhnete na čerstvém vzduchu, tak vám rezervy v oblečení vydrží i po Vánocích. 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  26. Jane89
    28/10/2015 at 19:17 (3 roky ago)

    Díky za recept! Opravdu nemají chybu 🙂

    Odpovědět
  27. Karlička
    30/10/2015 at 10:40 (3 roky ago)

    Dobrý den, jde péct muffiny pouze v papírových kosiccich na obyčejném plechu a nevkládat je do speciálního plechu s dirami na muffiny? Bojím se, že se papír rozpadne anebo že těsto vyteče.
    Předem děkuji za odpověď Karlička

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/11/2015 at 19:17 (3 roky ago)

      Těsto na čokomuffiny je poměrně hutné, takže by nemělo vytéct, ale určitě neudrží tvar. Budou z toho takové placky. Leda byste sehnala trochu tužší papírové košíčky, které by vydržely (jsou na kus dražší, než ty obyč, vroubkované).

      Odpovědět
  28. K8
    09/11/2015 at 10:49 (3 roky ago)

    Nejsem kafový tip a u nás doma kafe nevedeme a nechce se mi „jen“ kvůli jednomu pečení kupovat. Čím ho mám nahradit? Stačí pouze voda nebo je kafe nezbytností? Díky za odpověď

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/11/2015 at 22:26 (3 roky ago)

      Není! Jen to trošku pozvedne chuť čokolády. Dala bych o trošičku víc mléka a o trošku víc kakaa. 😉

      Odpovědět
  29. K8
    09/11/2015 at 10:49 (3 roky ago)

    Samozřejmě typ 😉

    Odpovědět
  30. Zuz-Anka
    18/11/2015 at 20:52 (3 roky ago)

    Dobrý den 🙂 Chtěla bych znát Váš názor na zamražování muffinů – konkrétně těchto. Příští léto se budu vdávat a veškeré sladké kromě dortu bych si ráda napekla sama a protože moc nefandím klasickému cukroví, napadlo mě, že bych krom jiného mohla udělat právě muffiny. Hostů bude cca 80, budu proto péct alespoň 14 dní dopředu a některé kousky zamrazím. Jak tedy myslíte, že je to s muffinama? Bude možné je zmrazit a vytáhnout řekněmě 2 dny před svatbou, nebo je potřeba udělat je vyloženě čerstvé?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      19/11/2015 at 17:34 (3 roky ago)

      Zuzko, osobně muffiny nemrazím, protože se u nás hned snědí, ale řekla bych, že s tím nebude problém. Moje máma je zvyklá buchty mrazit, hlavně přebytky vánočního cukroví, ale i další. A nikdy s tím není problém. A muffinové těsto mrazák storpocentně přežije. Akorát bychje vyndala max. den předem. A jelikož je svatba ještě daleko, tak si to prostě jednoduše vyzkoušejte! 🙂

      Odpovědět
  31. Štěpánka
    05/12/2015 at 12:24 (3 roky ago)

    Dobr den, jak přibližně mám dlouho nechat máslo vychladnout, aby se mi nesrazilo ? děkuju:)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/12/2015 at 20:02 (3 roky ago)

      Štěpánko, potřebujete ho tak v teplotě okolo 40 °C. Takhle teplé máslo už vám nesrazí vajíčka. Já si do rozpuštěného másla vždycky naliju studené mléko a až potom naliju vlažnou směs vo rozšlehaných vajíček.

      Odpovědět
  32. Simona
    08/01/2016 at 13:56 (3 roky ago)

    Čo sa stane ak tam nepridám vanilkový extrakt? A kde sa dá kúpiť?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      09/01/2016 at 18:15 (3 roky ago)

      Simono, nestane se nic, jen nebudou muffiny vonět po vanilce. Já ji do základu dávám, nejčastěji v podobě extraktu. Můžete ji klidně vynechat. Dobrý extrakt prodává třeba Kitchenette na svém eshopu, nebo Marks & Spencer.

      Odpovědět
  33. Renata
    10/01/2016 at 2:18 (3 roky ago)

    Zkoušela jsem péct už třikrát- poprvé na Silvestra a málem nevydržely do druhého dne ( dělala jsem trojitou várku). Výsledek byl mňamózní a pokaždé se skvěle povedl. Já osobně používán silikonové formičky, protože mě nebaví vymazávání a že silikonu to krásně vypadne aniž by to ztratilo tvar. Mimochodem je to krásně popsáno a díky fotkám zhruba vím, jak by to mělo vypadat, což oceňuju. Vždycky se povedlo a je super, že je zvládnutí sama i když je mi jen 13.☺

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/01/2016 at 18:33 (3 roky ago)

      Renčo, to je skvělý! V kuchyni věk nehraje roli, tam hraje roli nadšení a chuť vařit, péct a experimentovat! Díky za krásný komentář, ať se daří nejen v kuchyni!

      Odpovědět
  34. Nikita
    23/01/2016 at 14:52 (3 roky ago)

    Ahoj, dnes jsem pekla své první muffiny. Zprvu jsem měla strach, protože to těsto bylo dost husté, ale právě jsem je vyndala z trouby a jsou báječné! Ani mi na košíčkách nezbylo těsto, jak jsem tu mnohokrát četla, takže jsem na sebe pyšná 🙂
    Doporučuji všem, chutnají výborně! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:34 (3 roky ago)

      Niki, tak to jsem taky moc pyšná! Dobrouc chuť!

      Odpovědět
  35. Jane
    04/03/2016 at 11:28 (3 roky ago)

    Díky moc za recept. Před dvěma týdny jsem je zkoušela jako své první muffiny v životě a všem moc chutnaly, takže určitě nebyly naposled. Těsto je fakt vyladěné, už při míchaní sypké a mokré části se mi začaly sbíhat sliny, a jak to díky kávě a vanilce voní už z trouby… (mm) Už se těším až bude letní sezóna a pořádná porce zahrádkového ovoce na další experimenty! 🙂

    Odpovědět
  36. Magda
    16/03/2016 at 18:07 (3 roky ago)

    Nevím jestli už otázka nebyla řečena , protože je tu spousta komentářů ale je mi 12 a ještě jsem nic nepekla tak bych chtěla trošku víc zapadnout mezi holky ve třídě . Také plánuji sestře upéct muffiny k narozeninám a chci si to zkusit ale teď už k otázce 😀 Bude hodně vadit kdybych čokoládu rozpustila ?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/03/2016 at 16:45 (3 roky ago)

      Magdi, vadit to rozhodně nebude, ale přijde mi to škoda, já mám radši v těstě kousky čokolády! 🙂 Jinak moc ráda slyším, že dneska holky ve 12 pečou, to je fakt paráda! Až se někdy sejdete s upečenýma dobrota, tak mi postněte fotku na Facebook! Jana

      Odpovědět
  37. Karolína
    19/03/2016 at 12:51 (3 roky ago)

    Ahojky, akorát sem dopekla muffinky s čokoládou a jsou báječné. Jiny recept už nedělám! Moc děkuji Kaja

    Odpovědět
  38. Name*
    25/03/2016 at 12:31 (3 roky ago)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou mají mít muffiny konzistenci uvnitř. Už 2x jsem je pekla – jednou citronové a jednou čokoládové. Zdají se mi uvnitř gumové. Na povrchu v pohodě. Má to tak být? Zkouším špejlí a ta se nelepí. A to je peču déle. Děkuji Helena

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/03/2016 at 22:34 (3 roky ago)

      Helenko, gumové by asi být neměly, nicméně, jestli jsou dopečené, tak bych se nestrachovala. Jaký používáte prášek do pečiva? Zkuste ho přidat trochu víc.

      Odpovědět
  39. Zdenka
    25/03/2016 at 20:41 (3 roky ago)

    Ahoj, děkuji za recept na čokoládové muffiny, dovolila jsem si ho ještě trochu pozměnit 😉 dovnitř jsem dala domácí višňovou marmeládu a naloženou višeň ve vodce a cukru a jsou prostě báječné 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/03/2016 at 22:33 (3 roky ago)

      No ježiš, višně s čokoládou strašně dobře hrajou! To jste si pochutnali, závidím! 🙂

      Odpovědět
  40. Žaneta
    27/03/2016 at 16:40 (3 roky ago)

    Zdravím:)Dnes jsem se rozhodla zkusit recept na Vaše čokoládové muffiny a jsou jednoduše bezkonkurenční.Takže díky bohu za konečně pořádné,přehledné,VÝBORNÉ recepty.

    Odpovědět
  41. Jana
    08/04/2016 at 10:57 (3 roky ago)

    Taky ráda okomentuji. Muffiny jsem pekla teprve podruhé a tento recept vyšel opravdu na výbornou s hvězdičkou. Naprosto dokonalé, jen se po nich zaprášilo. Moc díky za inspiraci, určitě tu nejsem naposledy 🙂

    Odpovědět
  42. Marcela
    21/04/2016 at 20:58 (3 roky ago)

    Uzasne muffinky, pecu je uz po nekolikate, jen se po nich zaprasi. Narazila jsem na Vase skvele stranky teprve nedavno, recepty mate jednoduse a srozumitelne vysvetlene, k tomu jeste spoustu rad, co vic si prat! Doporucuji Vase stranky vsem znamym a kamaradum, jste bajecna:) Diky moc.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      23/04/2016 at 10:11 (3 roky ago)

      Marcelko, díky moc, vy jste taky báječná! 🙂

      Odpovědět
  43. Alice
    03/05/2016 at 20:48 (3 roky ago)

    Děkuji za báječný recept, dělala jsem muffiny poprvé přesně podle receptu, akorát jsem místo čokolády dala hoblinky kokosu. Dopadlo to nad mé očekávání skvěle hned na poprvé. Moc děkuji za tyhle skvělé stránky, už vybírám co vyzkouším příště 🙂

    Odpovědět
  44. Nina
    13/05/2016 at 13:19 (3 roky ago)

    Také děkuji za skvělý recept! Muffiny se moc povedly! Také vybírám recepty, do jakých se co nejdřív pustím 🙂

    Odpovědět
  45. Lívia
    08/06/2016 at 19:04 (2 roky ago)

    Dobrý deň,
    muffiny som dnes robila a sú super! 😛
    Len by som potrebovala radu, čo pridať alebo ako ich urobiť alebo čo pozmeniť, aby som ich mohla piecť v košíčkoch a neprilepili sa tak na košíčky. Je to možné?
    Ďakujem za radu! 🙂

    Odpovědět
  46. Majka
    22/08/2016 at 19:58 (2 roky ago)

    Právě jsem je dopekla vychladila ochutnala a jsou supeeeer

    Odpovědět
  47. Terezie
    02/09/2016 at 17:21 (2 roky ago)

    Dobrý den,
    dělaly jsme s dcerkami Vaše čoko muffiny na místní dětskou olympiádu z 5ti várek! 60 muffinů celkem – a povedly se báječně 🙂 děkujeme za skvělý a vyvážený recept.

    Odpovědět
  48. anna
    18/09/2016 at 13:44 (2 roky ago)

    Konečně jsem si koupila formu na mufiny a zkusila upéct jako těsto na bábovku,zatím nic jiného ale budu zkoušet.Vymastila jsem jen olejem a vůbec se nepřichytly a pěkně jsem je vyklopila všechny najednou .

    Odpovědět
  49. Jana
    15/10/2016 at 11:15 (2 roky ago)

    Dnes jsem poprvé dělala a jsou moooooc dobré,doporučuji tento recept.

    Odpovědět
  50. veronika
    26/10/2016 at 20:21 (2 roky ago)

    Dobrý den, chci se vás zeptat jestli musím použít vanilkový extrakt? Předem děkuji

    Odpovědět
  51. jinina
    27/10/2016 at 19:12 (2 roky ago)

    Dobrý den, mohu dát do muffinů karamelovou kávu?

    Odpovědět
  52. Kateřina
    05/11/2016 at 11:34 (2 roky ago)

    Zdravím! Stránky, recepty, postupy, fotky super. Dokonce i výsledky, které vy nemůžete ovlivnit ;-). Tyto muffiny jsem pekla snad 100x a vždy se povedly. Po 101. jsem, jako správný rutiner, který přestane být ostražitý, zapomněla dát cukr. K mému překvapení byly dobré i tak. Jinak dávám místo bílého cukru tmavý muskovado.

    Odpovědět
  53. Denisa
    15/11/2016 at 22:44 (2 roky ago)

    Ahoj teprve budu zkoušet tento recept a chtěla bych se zeptat jestli můžu čokoládu rozpustit a pak jí zamíchat do těsta nebo jestli ji mám radši nalámat na malé kousky?:)

    Odpovědět
  54. Heleenn
    20/11/2016 at 16:06 (2 roky ago)

    Dobrý den, čokoládové maffinky jdou famózní, když vychladnou a jsou v nich chřupající kusy dobré čokolády. Nemají chybu.

    Odpovědět
  55. Petra
    24/11/2016 at 11:38 (2 roky ago)

    Ahoj chci se zeptat jestli jde něčím jiným nahradit kafe? 🙂

    Odpovědět
    • Diana
      08/01/2018 at 12:24 (10 měsíci ago)

      Píše tam, že pokud chceš vynechat kávu, tak dej o to víc mléka 🙂 Tzn místo 150 ml mléka dáš 200 ml.

      Odpovědět
  56. Anna
    31/12/2016 at 9:00 (2 roky ago)

    Dobrý den, muffiny jsem dělala poprvé a jsou VÝBORNÉ!!! Chtěla jsem se jen zeptat jestli toto testo muzu pouzit i do větší formy (ale ne do velke dortove)?
    Děkuji Vávrová

    Odpovědět
  57. Maki
    06/01/2017 at 13:44 (2 roky ago)

    Ty muffiny jsou prostě úžasné…..:-)

    Odpovědět
  58. Merillyn
    24/01/2017 at 14:00 (2 roky ago)

    Dneska sem pekla a takhle pekna „cepice“ mi snad nikdy nevybehla! Ze sou vyborny snad nemusim dodavat. Mela sem doma jen obycejnou coko, moc procent asi nemela a i tak skvely! Priste koupim lepsi a zkusim pridat bilou..

    Odpovědět
  59. Pája
    25/01/2017 at 11:28 (2 roky ago)

    Právě jsem je dopekla a musím řict, že nemají chybu. Dala jsem hladkou špaldovou mouku, nalámané vánoční hořké figurky a vše dopadlo moc dobře. Čokoláda je uorostřed rozteklá a celkově jsou muffiny moc chutné. Děkuji za recept.

    Odpovědět
  60. Petra
    05/02/2017 at 9:15 (2 roky ago)

    Pekla jsem poprvé přesně dle receptu a byli opravdu úžasný. Hned se po nich zaprášilo 🙂 super! děkuji a doporučuji 😉

    Odpovědět
  61. R.
    14/02/2017 at 18:54 (2 roky ago)

    Dělala jsem muffiny poprvé a úžasné – opravdu moc se povedly, skvělý recept!! Moc doporučuji 🙂 Já teda dala ještě na vrch muffinů nastrouhané oříšky a doprostřed formy jak jsem dávala těsto jsem dala ještě rozpuštěnou lučinu s nutellou 🙂

    Odpovědět
  62. Agnes
    25/02/2017 at 17:55 (2 roky ago)

    Muffiny jsou bombastické !! Přidala jsem ještě světlou polevu, takže jsou megabombaultračokoládové 😀

    Odpovědět
  63. Karol
    07/03/2017 at 14:05 (2 roky ago)

    Voni krasne a pry jsou vyborne, jen moc krupave, ale to asi bude moje chyba. Zapomnela jsem na kafe, takze tam asi bylo malo tekutin. Uz jsem z toho zblbla. Obcas delam bezlepkove, obcas lepkove a pak poradne nevim, co jakou by melo mit strukturu. A mozna jsem je trochu i prepekla 😀 nojono. Priste chci zkusit pul napul mleko a podmasli a na tretiny maslo, sadlo a olej a nezapomenout na to kafe! 🙂 a taky bezlepkove, uz to mam promysleny. 🙂

    Odpovědět
  64. Ola Celisova
    08/03/2017 at 12:38 (2 roky ago)

    Hezky den, tyto muffinky jsem pekla v kornoutcich na zmzlinu (s plochym dnem) a zdobila vanilkovym maslovym kremem jako zmzlinu (pro deti ze tridy,kdyz mela dcera narozeniny). Vysledek nejen skvele vypadal, ale i bajecne chutnal. Dekuju za bezva recept!

    Odpovědět
  65. Tom
    26/03/2017 at 12:59 (2 roky ago)

    Dobrý den,
    proč je mám po vytažení vždycky křivé, trochu by nevadilo, ale vypadají jak opilí trpaslíci… děkuji za radu, Tom

    Odpovědět
  66. Dominika
    13/04/2017 at 20:14 (2 roky ago)

    Ted jsem dopekla a jsou úžasne!Dala jsem jen jednu tabulku čokolady a jsou bombasticke!

    Odpovědět
  67. Pája
    18/04/2017 at 16:51 (2 roky ago)

    Zdravím,
    chtěla bych se zeptat, zda jde kakao při pečení muffinů nahradit Grankem?
    Děkuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 13:55 (1 rokem ago)

      Pájo, nejde, Granko je kakao s cukrem a báhvíčím ještě. Dobrou čokoládovou chuť udělá jen pravé kakao holandského typu.

      Odpovědět
  68. Lenka
    27/04/2017 at 20:38 (2 roky ago)

    Dobrý den,dnes jsem podle Vašeho receptu dělala své první muffiny a musím řict,že se mi povedly výborně a všem velmi chutnaly. Děkuji za výborný recept.

    Odpovědět
  69. Dušan Kluny
    10/05/2017 at 9:47 (2 roky ago)

    Dobrý den, výborné, všichni u nás se oblizovali. Zvolil jsem variantu s jogurtem a půlku hladké pšeničné mouky jsem nahradil špaldovou pro ještě lepší pocit mé ženy :-). Snad jen množství těsto mi vyšlo na více než 12 muffinů, spíše na 15. Brzy vyzkoušíme další recepty…

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 13:50 (1 rokem ago)

      A mě to nikdy nevychází ani na těch 12 😀 Já je prostě dělám obří.

      Odpovědět
  70. Renča
    12/05/2017 at 10:39 (2 roky ago)

    Zdravím 🙂
    dnes jsem podle Muffinária pekla poprvé, tyto čokoládové krasavce. Ujela mi ruka s kakaem, ale ničemu to neva. Zkusila jsem je ze špaldové mouky a doprostřed každého muffinku jsem ještě dala kolečko banánu – vynikající!! Celá rodinka si pochutnala, děkuji a budu zkoušet další recepty 😉

    Odpovědět
  71. Dadulka
    30/05/2017 at 15:33 (1 rokem ago)

    Vyborny,pridala sem do muffiny visnovy dzem a nemaji chybu 🙂

    Odpovědět
  72. Any
    04/06/2017 at 17:26 (1 rokem ago)

    Muffiny se mi podařily hned na poprvé a vypadají nádherně i chutnají. Recept rychlý a jednoduchý!

    Odpovědět
  73. Ivana
    12/07/2017 at 9:13 (1 rokem ago)

    Jsou ty muffiny dobré?A je lepsí dát polohrubou mouku místo hladké.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/08/2017 at 14:38 (1 rokem ago)

      Tyhle muffiny jsou nejlepší! Ale je to můj subjektivní názor. Udělejte si poloviční dávku a zkuste sama. 😉

      Odpovědět
  74. lenn
    15/12/2017 at 9:55 (11 měsíci ago)

    Nejlepší muffiny, co jsem kdy jedla a to jsem je pekla sama. 😀 Moc díky!

    Odpovědět
  75. Diana
    08/01/2018 at 12:21 (10 měsíci ago)

    Ahoj, jaký je rozdíl mezi variantou s mlékem a s jogurtem? 🙂 Psala jsi tam, že záleží na aktuálních zásobách, ale určitě to má i nějaký rozdíl v chuti/struktuře ne? 🙂 Díky

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/03/2018 at 18:27 (8 měsíci ago)

      Úplně minimální. 🙂

      Odpovědět
  76. Tereza
    02/02/2018 at 16:21 (10 měsíci ago)

    Ahoj 🙂 chci se zeptat… troubu předehřeji na 180 a muffiny peču 25 minut také na 180 nebo musím troubu stáhnout? Moc díky! 🙂
    Tereza

    Odpovědět
  77. Viki
    10/02/2018 at 13:09 (9 měsíci ago)

    Zdravím, bylo by možné upéct těsto v normální formě (třeba na bábovku)? Muffiny jsem ještě nepekla a moc si nevěřím. Děkuju za odpověď

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/03/2018 at 18:12 (8 měsíci ago)

      Viki, peču třeba v chlebíčkové formě, takže bábovku to zvládne taky! Ale je třeba péct to mnohem déle, třeba 40 minut. Muffiny nejsou žádná věda! Hodně štěstí!

      Odpovědět

Leave a Reply