Sušenky s arašídovým máslem

Cookies mají bezpočet variant. Obligátní oříškové jsme tu už měli. Doplním nám tedy repertoár o sušenky s arašídovým máslem. Ujíždím si na tom z Mark’s & Spencer, dobře poslouží i varianta z DM (to z M&S je ale hafo lepčejší).

Recepis je taky dost obligátní, čili:

  • 100g změklého másla
  • 100g hladké mouky
  • 100g ovesných vloček
  • 90g cukru
  • 80g nastrouhané čokolády
  • lžičku prášku do pečení
  • 1 vejce
  • velká lžíce arašídového másla

Dělám to takhle – smíchám si suché přísady a jelikož jsem dost choulostivka, rozpatlám v tom nejdřív rozšlehané vejce a arašídové máslo vidličkou. Tak si patlám a patlám, dokud to neztratí takovou tu úplně sypací konzistenci. Pak do toho připatlám máslo, které jsem si rozdělila na menší kousky. A zase patlám vidličkou. Když mám pocit, že mi to tu vidličku ohýbá, tak do toho přece jenom ponořím ruce (Abych nedostala zase vynadáno, že ničim vidličky, kapišto?) a hňácám rukou. Ale jenom chvilku, aby se mi úplně nerozpustila čokoláda. Beztak už to má dobrou konzistenci, lepí to jako blázen, máslo je zapracovaný. Tak to plácnu na fólii, roztáhnu do hada, zamotám a uhňácám váleček.
Asi takhle:

Plácnu ho na hodinku do ledničky, aby to trochu vytuhlo a pak ten válec krájím na plátky. Plátky dám na plech vyložený pečipapírem, dost daleko od sebe, pač se to kapku rozleze. A peču.

Na nějakých 160° asi 15 minut.

Až se to vytáhne z trouby, tak se chvilku počká, než to vychladne. Ony taky ještě ztvrdnou, tak se pak z toho plechu lepší sundávají.

Venoušku, nepřežer se toho, bolelo by tě potom bříško (ale bylo by ti sakra dobře na dušičce).

Sušenky s arašídovým máslem
4.5 (90%) 4 votes

5 komentářů on Sušenky s arašídovým máslem

  1. Petra
    31/03/2015 at 21:47 (3 roky ago)

    Ahoj. Dekuji za recept, susenky jsou naprosto bajecne. Recept si urcite ukladam mezi sve oblibene. Mam intoleranci laktozy a takhle vyborne sladkosti jsou pro mne opravdová slast. Trochu mi chutove pripominaji bebe dobre rano cokoladove 🙂 dekuji

    Odpovědět
  2. lenka
    20/04/2015 at 8:33 (3 roky ago)

    luxusnííííí! Během jednoho dne, napečeno, snězeno 😀

    Odpovědět
  3. Jana
    26/04/2015 at 15:37 (3 roky ago)

    Prave jsem je vyndala z trouby a trochu vystydly a malem je snedla na posezeni. VYNIKAJICI vysledky s pripravou asi tak 15 minut. Pulku mouky jsem dala spaldovou celozrniu hladkou a nezda se ze by to melo vliv na konzistenci. Mňáááám, dekuji za recept!

    Odpovědět
  4. Eva
    12/11/2016 at 0:24 (1 rokem ago)

    Super recept, byla jsem překvapená, jak moc arašídově cookies chutnaly :). Díky ovesným vločkám mám dojem, že s nimi tolik nehřeším. Jo a čokoládu jsem nasekala a dala jí trochu míň. A určitě to chce třtinový cukr :). Velké díky za recept.

    Odpovědět
  5. Tereza
    24/03/2017 at 14:30 (1 rokem ago)

    Taky chválím recept. Vynechala jsem čokoládu, jelikož ji moc nemusím a i tak byly sušenky vynikající a každému chutnaly.

    Odpovědět

Leave a Reply