Muffiny v remosce

Nemám troubu…ale to nevadí! Muffiny hravě upečete i v remosce.

A voilá!

Na první várku není třeba předehřívat. Do malé remosky se pohodlně vejde sedm kousků, pokud děláte menší, tak jich tam natěsno sprcnete i osm. Používám silikonové košíčky s průměrem 7 cm. Na vyndávání z remosky nasazuju obyčejné gumové rukavice.

Na obrázku jsou ty nejlepší čokoládové muffiny!

Libí?
8 komentářů Přidat své
  1. Dobrý den. Zajímá me jedna věc. Doma mi pořád tata tvrdi, že na pečení dezertů je třeba nějaká speciální miska do té remosky, ale přijde mi to jako hloupost. Silikonové formy se přece nemohou připéct, ne?
    Děkuji

    1. Eriko, nemůžou! Silikon na muffiny vydrží běžně 230 – 240 °C (výrobce to tak uvádí), ale nikdy se mi v remosce neroztekly (a to víko dokáže udělat až 260 °C). Přece jenom, pečou se 20 minut, takové teplo se tam prostě neudělá. Jestli má taťka strach, můžete pro klid v rodině vystlat dno papírem na pečení. Ale je to zbytečné! Pekla jsem je tak mnohokrát a formičky (Tescoma) mám dodnes.

  2. A máte remosku s nastavitelnou teplotou? Nebo jak poznáte, jaká je teplota při pečení? A upečou se v ní i za těch 20min? Já většinou v remosce dělám všechno delší dobu, než v troubě, ale péct jsem ještě nezkoušela, tak nevím…

    1. Anet, nemám remosku s nastavitelnou teplotou. Prostě je naskládám dovnitř a zapnu. Mám tam okýnko, tak koukám, jak vyběhnou. Po těch 20-25 minutách zkusím na omak, jestli jsou navrchu pevné. Když jo, je hotovo. Jen na slané bylo potřeba čekat trochu delší dobu. Sladké zvládá za standardní dobu.

  3. Zdravím, muffiny v remosce jsou super. Jednou se mi povedlo zničit jednu silikonovou formičku tak, že jsem ty muffiny ošklivě spálila, ale silikon se rozhodně neroztekl a remosku to nepoznamenalo. Ale od spáleného muffinu zčernal formička a strašně páchla i po umytí, tak šla do koše. Mám prehistorickou remosku po babičce, takže žádné nastavování teploty, jen použiji hlubší ze dvou pečících nádob a za 25 min mám upečeno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *