Nutelové cupcakes

Vezměte 12 dortíčků a udělejte s nimi radost dalším 12 lidem. Zkuste to. Nebude vás to stát ani moc peněz, ani moc námahy, ale ten efekt bude k nezaplacení. Nutelové cupcakes vám zařídí takřka nesmrtelnost.

Na 12 nutelových cupcakes potřebujete:

  • 120 g másla
  • 170 g krupicového cukru
  • vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky pečícího prášku
  • 50 ml mléka

Na krém:

  • 1 krémový sýr Philadelphia (125 g)
  • 120 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce nutely

Troubu předehřívejte na 180°C. Máslo utřete s cukry do pěny. Postupně zašlehejte obě vejce. Přidejte na střídačku mouku promíchanou se solí a práškem do pečiva a mléko. Pečlivě promíchejte a a vlijte do formiček. Pečte20 minut při 180°C. Po upečení odložte dortíky stranou a nechte je důkladně vychladnout.

Na krém použijte máslo v pokojové teplotě, které utřete spolu s krémovým sýrem. Poté přidejte moučkový cukr a nutellu. Dejte krém do zdobícího sáčku a ozdobte vychladlé muffiny.

DSC_0785DSC_0775 DSC_0770

Zkuste i další recepty na cupcakes. Třeba vanilkový základní cupcakes recept s polevou z krémového sýru!

40 komentářů Přidat své
    1. Boží! U nás v práci koluje historka, jak všichni na vánočním večírku olizovali krém z těhle cupcakes. Dneska máme zrovna v práci akci a pekla jsem je, tak jsem zvědavá, jestli se bude historie opakovat.

  1. Dobrý den, chtěla bych tyto muffiny zkusit, ale nevím kde se dá sýr Philadelphia koupit a nebo čím ho případně nahradit ? 🙂 děkuji za odpovědˇ.

    1. Philadelphii kupuju v obyčejných supermarketech (Billa, Albert, Interspar…), ale dá se dobře nahradit např. žervé.

      1. Zkusila jsem to s obyč. Gervais (zrovna neměli Philadelphii) a nemělo to chybu 🙂 díky za super nápad na krém, bylo ho hodně a byl úžasný!

  2. Dělala jsem je rodině a měly obrovský úspěch! Do těsta jsem navíc přidala trochu skořice a pár kousků čokolády. Na krém jsem si vystačila se sýrem Žervé a byl úchvatný. Děkuji za skvělý recept, určitě jej budu opakovat!

  3. Dobrý den, nejde mi zašlehat cukr do másla. Pořád to křupe i když to třeba víckrát přeseji. Pořád to tam cítím.. Dělá vám to taky??

    1. Dělá mi to občas taky. Ale třeba krém z Gervais je úplně hlaďoučký.. Možná kdyby se dělalo větší množství a trochu se ubralo cukru oproti máslu. Ale nikomu to nevadí, takže to neřeším. 🙂 Oblizují se vždycky všichni až za ušima. Jeslti to chcete pro vlastní pocit hladší, zkuste koupit speciální cukr na polevy. Jmenuje se icing sugar a mají ho třeba v Marks&Spencer. Ale podle mě je to zbytečné.

    1. Orientujte se podle množství másla, většinou dávám zhruba stejné množství. 125 g balení je úplně akorát. 🙂

  4. Objevila jsem Váš web úplnou náhodou a o to z něj mám větší radost! Muffiny peču pravidelně, ale hledala jsem nějaké nové recepty, u nás doma se jedí totiž jen 4 druhy, co jsou nejoblíbenější. Tyhle musím rozhodně hned zítra vyzkoušet :))

  5. Ahoj 🙂 Chci se do nich pustit a mám dotaz.
    Vzhledem k tomu, že je chystám pro někoho, kdo přijede až další den (v ten den čas nemám), myslíš, že by krém v nějaké mističce den přečkal, v lednici??? Nebo to nejde, ztvrdne apd.. ?
    Za zodpovězení budu moooc ráda 🙂

    1. Ahoj Bet, omlouvám se za pozdnější reakci. Krém v lednici ztuhne (nutela tuhne a máslo taky). Udělala bych je celé den dopředu. Dělám to tak taky. Muffinům lednice nevadí.

    1. Určitě by se roztekl! Na potahovku je potřeba hodně máslový krém (čím méně tekutiny v krému, tím menší šance, že se potahovka rozteče).

  6. Krém je naprosto úžasný, do těsta jsem přidala 2 lžičky kakaa pro barvu. Pečení se mi povedlo a muffiny všem chutnaly. Recept doporučuji všem vyzkoušet 🙂

  7. Cup-caky se ohromně povedly a chutnají božsky, ale místo Phiadelpie jsem přidala Mascarpone a krém se srazil do podoby hnědých zvratků :D, chutově je skvělý, ale vypadá příšerně, nemáte nějakou radu? Předem děkuji.

    1. Aničko, mascarpone se při šlehání může srazit. Já šlehám takovou tou metlou na krémy v robotu, ne klasickým ručním šlehačem se 2 metlami. Příště to zkuste jen takovou tou ruční metlou. Když spěchám a nechci špinit nádobí, tak to promíchám klidně i jen vidličkou. Stačí to.

  8. Nevím proč, ale ten krém mám vždycky hrozně moc řídký 🙁 Čím to může být? Kolik přesně gramů tam má být té Philadelphie? :/

  9. Testo na muffinky uz jine nedelam,jsou vynikajici…ale ten kremik to je mrska 😊 delala jsem ho dvakrat a nikdy se nedal na cupcakes pouzit,jak byl ridky,nakonec jsem upekla tartaletky a pouzila ho do nich,tam to nevadi a mimochodem byly uzasne 😊. Nicmene uz nevim,cim by mohlo byt,ze se mi krem nikdy nepovede. Vsechny suroviny na nej jsem si vytahla den predem z lednicky,aby mely skutecne vsechny stejnou teplotu. Krem jsem rozmichala jemne jen vidlickou a stejne hrozne ridky. Nechapu. Dokonce jsem ho i spojila nad parou a dala utuhnout do lednice a po vytazeni stejne srazenina 😊 nakonec jsem se vratila k osvedcenemu maslovo-pudingovemu,ten vzdy drzi krasne tvar.

    1. Jedno balení Philadelphie je 125 g. Za jiné žervé zaměnit určitě jde, mám ozkoušené takové to, co se jmenuje Gervais (modrobílá krabička). Za mě je nejtučnější a nejvíc podobné právě Philadeplhii. Jinak by šlo snad i jiné, jen bych to moc nemixovala, aby se to nezdrclo.

  10. Dobrý den,

    chci se zeptat, šo by mléko nahradit podmáslím nebo kefírem, a lze trochu hladké mouoky nahradit špaldovou?? vyběhnou mi ty cupcakes potom?

    1. Vyběhnou i s celozrnnou moukou, ideální je půl na půl. A těmi kefírky pozor, určitě to jde, doporučuju pak dá jen 1 lžičku prášku do pečení a jednu lžičku sody (právě kvůli tomu kyslému). Jinak hrozí, že po upečení spadnou, tak do moc nepodoručuju na experimentování, pokud potřebujete jistý výsledek!

  11. Prosim, kdyz chci delat cupcakes poprve, a mam mascarpone, je potreba k tomu mascarpone jeste neco pridat aby to drzelo nahore napr. stuzovat? dekuji, zuza

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *