Základní cupcakes recept – vanilkový a skvělý

Vždycky jsem si myslela, že mi cupcakes nepůjdou. A doteď nejsem přesvědčená, že umím ty nejlepší a nejskvostnější cupcakes na světě. Nicméně i tak jsem objevila několik kombinací, které konzervativně točím pořád dokola, protože jsou, řekněme si upřímně, prostě BOŽÍ. A vlastně na to nepotřebujete ani žádné speciální vybavení. Skvělý krém uděláte i metličkou bez mixéru, aniž byste si vyhodili záměstí z kloubu. Zdobení obstaráte i běžně dostupnými zdobičkami a nebo krém naplatláte špachtličkou.

Tak jdeme na to?

Cupcakes recept – základní vanilková verze na 12 cupcakes

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 30-50 g polohrubé mouky (nechte si kousek stranou, kdyby bylo těsto moc řídké
  • 110 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 60 g rozpuštěného a trochu zchladlého másla
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • lžička vanilkového extraktu nebo 2 vanilkové cukry
  • můžete třeba přidat i kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • Krém:
  • 75 g másla pokojové teploty
  • 2 malé balení žervé (myslím, že jsou po 80g, takže celkem je to 160 g); vyndejte jej z lednice také s předstihem (důležitá poznámka k žervé na konci)
  • lžička vanilkového extraktu
  • 250 – 400 g moučkového cukru (když ho dám méně, je krém sladký dost a je hedvábný, není ale tolik hutný, ale zdobícím sáčkem jej nazdobíte krásně a já mám tuhle variantu raději; víc cukru znamená tužší konzistenci, ale také více sladké chuti a ve výsledku u cukrovou krustičku navrchu – a přesně tak jej dělají ve světě)

Nejdříve si připravte základ. Rozehřejte si troubu na 180 °C. Někdo těsto na cupcakes šlehá, já raději postupuju osvědčenou cestou jako na muffiny. Čepice mi na nich nevadí. Smíchejte si tekuté ingredience. Pozor, ať vám příliš teplé máslo nesvaří vajíčko. Mě se obvykle nechce čekat, tak do rendlíku s máslem dám mléko, to jej zchladí na přijatelnou teplotu. Výsledná tekutina je trochu vlažná, ale zase nebudete mít úplně studené těsto. Ve vedlejší míse dobře promíchejte všechny sypké ingredience, poté spojte obě hmoty dohromady. Stačí vám na to obyčejná lžíce a minutka manuální práce. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na zhruba 25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a zapíchnutá špejle vám nevyjde čistá.

Po upečení nechte muffiny dokonale vychladnout! To je opravdu důležité, jinak se vám krém na nich rozteče.

Na krém potřebujete máslo v pokojové teplotě, které našleháte. Buď v robotu, nebo mixéru, nebo metličkou v ruce. Mám bohužel zkušenost takovou, že zdejší 82% másla se mi při hodně sběsílém šlehání v robotu zdrcnou. Proto je vždycky jenom rychle promixnu, aby se ty změklé kousky spojily v jednu hmotu. Potom robot vypnu, dám do másla žervé celé najednou, opět promixnu, dokud není hmota spojená. Potom podobně přidát nadvakrát moučkový cukr (mixér stojí, jinak budete mít plnou kuchyň cukrového oblaku). Na konec přidát trochu vanilkového extraktu a je hotovo. Naplním si sáčkem, ve kterém má nejčastěji zdobící uzavřenou špičku Wilton 2D (to je ta, se kterou jdou dělat růžičky, ách). A zdobím. Krém mi vyjde na 12 bohatě ozdobených muffinů. Přesně tak, jak jsou na obrázku.

Kdybyste chtěli experimentovat a přidat třeba čokoládu, tak uberte trochu mouky (možná i cukru).

P.S. Pokud pečete na 180 °C, vyskočí na „muffinu” čepice. Já peču na 180, čepice mi nevadí, dají se zdobit pohodlně i tak. ale Jestli chcete rovné plochy, pečte 25 minut maximálně na 160 °C. Naopak obří čepice vám naskočí, když budete péct max. 20 minut na 200 °C a víc.

Drobnou inspiraci, jak si muffiny ozdobit najdete na Facebooku.

cupcake cupcake cupcake

TIP:

Na vanilkovém extraktu nešetřete, samotná vanilka je drahá, takže vanilkový extrakt za dvacku nebude asi to pravé ořechové. Pozor dejte i při výběru vanilkového cukru. Vanilínový taky raději ponechejte v regálu u obchodníka.

*ŽERVÉ

Dost často se vám stává, že krém teče. Hraju si na detektiva a řeším, proč by to tak mohlo být. Pokud se vám to stalo, mohli byste mi prosím napsat přesně s jakým žervé jste pracovali a jaké má složení? Často to dělají levnější žervé zahuštěné třeba bramborovým škrobem. Jakmile přidáte cukr, bum, teče to. Krém téct nemá, má být hutný a k tomu stačí i to menší množství cukru (klidně můžete dát ještě méně, třeba jen 100g), pořád by to mělo držet.

Mě se dobře pracuje s Gervais, vlastně jiné nekupuju. Úplná sázka na jistotu je ale sýr Philadelphia! Dobré výsledky má i kvalitní mascarpone.

—————————————————————————————————————————-

Ozdobte si základní vanilkové cupcakes třeba nasekanými karamelkami (na obrázku jsou polské krowky)…

vanilkové cupcakes recept toffees

… nebo nasekanou čokoládou.

vanilkové cupcakes recept

Vyzkoušejte i další cupcake recepty

Hodně oblíbené jsou nutelové cupcake. Hlavně kvůli krému s nutelou.

nutelové cupcakes

Čokládové kousky v těstě snad ještě nikdy nikoho neurazily. jestli máte doma alegrika na ořechy, tak vynechejte pistácie. Určitě byste ale měli čokoládové cupcakes zkusit! Krém je hodně podobný tomu, jaký mám tady, ale je méně sladký a více máslový.

čokoládové cupcakes

Já mám moc ráda banánové těsto a sněhový krém. Banánové muffiny se skořicí a krémem jsou taky bezva jarní volba.

banánové muffiny s krémem

Kdo má rád kakao, určitě nepohrdne receptem na kakaové cupcakes s krémem z bílků šlehaných ve vodní lázni.

kakaové cupcakes

A jestli vás zajímá jak vypadají cupcakes ve svém zámořském domově, přečtěte si můj zápisek z dovolené. Americké cupcakes jsou totiž krásné, nicméně cukrové peklíčko.

pinkabellacupcakes

Základní cupcakes recept – vanilkový a skvělý
4.1 (81.9%) 63 vote[s]
105 komentářů Přidat své
    1. Nene, neskončila, jen jsem měla úpně šílený pracovní podzim a pomalu jsem sbírala síly na novou sezónu. 🙂 A taky jsem udělala drobnou chybu, že jsem si nechala filtrovat na hlavní stránku jen recepty s muffiny a postovala jsem samé jiné, které byly v kategoriích a ne na hlavní stránce.
      Takže opraveno a teď budu mít na blog času habaděj, nápadů je taky spousta, takže to pořádně rozjedu! 🙂 Díky za přízeň.

        1. Když dáte zakysanou smetanu místo mléka, tak stejně budete muset konzistenci rozředit, těsto bude moc hutné, možná ani nepůjde pořádně promíchat. S kyselým by navíc do těsta měla přijít i jedlá soda. Pro vláčnější těsto stačí víc tuku nebo plnotučné/selské mléko.

  1. Díky za Vaše úžasné muffiny! Doporučuji Váš blog dááále a stále. Mám potřebu vyzkoušet cupcakes a najednou jsem je našla na Vašich stránkách! Super! Vyzkouším.

  2. Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně krému. Ingredience dávám pokaždé přesně podle receptu, ale pokaždé se mi krém rozteče a vůbec mi nedrží tak pěkný tvar. Už když ho dám do sáčku a chci s ním zdobit, vyteče mi skoro tekutá směs. Je možné že ingredience málo nebo naopak moc šlehám?
    Moc děkuji

    1. Nelo, možná moc šleháte. On ten krém není po vyšlehání úplně tuhý, ale krásně se nazdobí, udrží tvar a jak v lednici ztuhne, dají se pak cupcakes krásně přepravovat.
      Nezdá se vám krém zdrcnutý (trošku žmolkovatý)? Když moc šlehám, tak se někdy zdrcne (nekvalitní máslo). Zkuste příště nešlehat vůbec a vemze to jen metličkou. Nechte si při pokojové teplotě povolit máslo, metličkou do něj zamíchejte cukr a přidejte nadvakrát žervé a vanilku. Mělo by to klapnout!

      1. Já teda šlehala metličkou, (a ne nijak zuřivě) vše mělo pokojovou teplotu a taky se mi krém vesměs roztekl. Dávám to na noc do ledničky, tak snad aspoň zatuhne. Není moc ani rozpoznatelné zdobení 🙁

        1. Ženský, co s tím děláte? 🙂 Nemáte to máslo úplně rozpuštěný? Mělo by mít pokojovu teplotu, ale musí mít formu. Co když to vezmete opačně – nejdřív prošleháte máslo s cukrem? Tím cukrem se to zpevní a pak už se do toho jen prdne žervé a je to.

          1. Stalo se mi úplně to samé, také byl krém moc řídký a nedržel tvar. 🙁 Ingredience jsem měla kvalitní, máslo mělo pokojovou teplotu, nejdřív jsem šlehala (ručně metlou) máslo s cukrem a teprve potom přidala žervé…..a stejně se to roztékalo.

          2. Už pomalu přicházím na to, že některá žervé to fakt dělají, zatím je můj podezřelý bramborový škrob (mrkněte na složení). Mě tohle nedělá takvé to klasické Gervais. A největší sázka na jistotu je sýr Philadelphia.

      2. Jak jsem uváděla již dříve, lučina,žervé, mascarpone nesnášejí šlehání, takže obecně doporučuji vyšlehat máslo s cukrem a ostatníma ingrediencema a teprve pak opatrně na minimum otáček nebo jen ručně spíše vmíchat tyto „sýry“ do smáslových směsí.

    2. Malá poznámka ke krému: jednak určitě platí vše co již zde bylo řečeno, ovšem pokud se krém prostě nezadaří a už nemáte další máslo, žervé, nervy ani čas, je možné to trochu zachránit uvařenim hóódně hustého pudinku. Ten se nechá klasicky vystydnout a pak postupně (dokud nezískáme tuhost námi požadovanou ) přidáváme pudink. Vznikne pudinkový krém – žádná novinka, ale myslim lepší než tekuté cosi na krásném muffinu.

  3. Dobře, děkuji moc za radu. Tak už to snad bude příště lepší. Ještě bych se chtěla zeptat jaké máslo je do krému a do těsta nejlepší? 🙂

    1. Nelo, nejlepší je samozřejmě co nejkvalitnější. 🙂 Testy másel čas od času ukážou, že másla obsahují víc vody, než by měly, proto se (mi) občas máslo zdrcne. Vyhýbám se ale hlavně polským máslům. Nikdy nezklame jihočeské máslo, nebo farmářské máslo (takové ty neestetické a různě navážené kostky, které koupíte třeba v prodejnách sýrů). No a úplně nejlepší je máslo Président Tourage 84 (číslo 84 je procento tuku). Je o trochu kvalitnější než ostatní a není dražší než „obyč“. Jen se špatně shání, ideálně v Makru v dvoukilovém balení nebo za hranicemi (Francie, Německo).

  4. Děkuju za Vaše úžasné a chutné receptíky,už jsem jich zkoušela plno,něž-li jsem našla ty Vaše a že je máte nej,nej tak to teda bez debat!

    1. Alice, přesnou energetickou hodnotu vám neřeknu, protože ji nemám spočítanou, ale vzhledem k množství cukru to není žádná zdravá výživa. 🙂

  5. Dobrý den, pekla jsem základní vanilkové cupcakes, taky rovnou dvojitou dávku:). Krém je sice moc sladký /použila jsem zlatou střední cestu;), na dvojitou dávku 650g/, ale těsto zase ne. I přesto někdo říkal, že je to na něj sladké moc, někdo zase, že je to OK, protože se sladká chuť těstem „neutralizuje“. Příště zkusím méně cukru /jak vlastně i doporučujete/ a na dvojitou dávku těsta mi bude stačit krém na 12 kusů:).Hodně mi toho zbylo:). Jinak máte úúúžasné recepty a už teď se těším, jak budu něco dobrého od Vás opět péct:)

    1. Jasně, on má každý tu cukrovou hranici někde snesitelnosti někde jinde. 🙂 Moje zkušenost s kupovanými je taková, že je všechno jedna velká cukrová krusta (hlavně v USA). A proto většina zahraničních receptů je brutálně přeslazená. Ale zase ten krém hezky drží. 🙂 Já ty cupcakes zdobím asi trochu víc, občas mám problém na 12 ks vyjít. 🙂

  6. Pekla jsem základní cupcakes spolu s tříletým synem. Super zábava na celé dopoledne. A výsledek naprosto předčil moje očekávání, na dětské oslavě se po nich zaprášilo. Díky za polopatický recept, určitě bych jinak srazila máslo do krému a moučkový cukr uklízela ještě teď.. 🙂

  7. Zkoušela jsem péct podle tohoto receptu. Jakmile se moje „cupcakes“ začaly péct, polovina jich vytekla z košíčku ven. Je to chyba košíčku, nebo mám moc řídké těsto. S košíčky pracuju poprvé, takže nevím, co mám čekat. Je možné, aby košíčky těsto neudržely?? 🙂
    Tahle stránka je naprosto úžasná :3 😀

    1. Leni, možná byla trouba moc vyhřátá a těsto běželo nahoru moc rychle. Jinak nevím, mě nevytékají, ale jdou nahoru. Je sice pravda, že peču nejčastěji v nepřilnavé formě, ale i tak, jen výjimečně se rozlijou po formě a mají takové hříbkovité čepice…

  8. Dneska jsem je dělala poprvé a nemají chybu!! Boží chuť a měla jsem je krásně nadýchané <3
    Doma se po nich slehla zem 😀 Díky, máš opravdu skvělé recepty! 🙂

    1. Zkoušela jsem tento recept 3X… Dvakrát jsem je vyhodila.Jinak Muffíny peču již řadu let, chtěla jsem na svatbu originální recept.

    2. Kami, netuším, kde může být problém. Kdybyste mi popsala, jak je děláte, třeba to spolu rozklíčujem. Já je mám vždycky perfekt..

  9. Můj dnešní pokus se vydařil tak napůl, těsto si myslím bylo v pohodě, možná maličko tužší, ale spokojenost… naproti tomu ten krém.. ooojeee, jen jsem si trochu lízla při přípravě a jsem přeslazená na celý den a to jsem tam dala minimum cukru, přemýšlím jak jinak udělat krém, aby byl tuhý, protože mi taky úplně tekl, jak tu někdo psal. Protože mi zrovna usnulo miminko, snažila jsem se mixovat úplně co nejméně, takže žervé jsem zašlehala metličkou, pak jsem dala půlku cukru jak je v návodu a zdálo se mi po promixování jestli není sražený, ale po přidání druhé půlky to bylo ok, nevím tedy, co bylo špatně 🙁 Ale teda máslo s žervé mi přišlo jako moc fajn nápad, já moc máslový krém nemusím, akorát to nějak vymyslet, aby to nebylo tak strašně sladké a tekuté XD Jinak tu máte moc pěkné výtvory 🙂

    1. Kristý, už jsem to tu někde psala, nechápu, jak ten krém můžete mít tekutý! 🙂 Já ho nabírám lžící (mám vrchovato) a do sáčku ho horko těžko sklepávám. A to dávám většinou polovinu cukru, než je v těch přeslazených US recepisech. Jediné, co mě napadá, je špatné máslo s vyšším obsahem vody. Krém se pak srazí a teče.

    2. Dobrý den, moje rada…žervé, lučina i mascarpone přidávám obecně do směsí až nakonec, kdy je již vše ušlehané společně, protože tyto „sýry“ šlehání nesnášejí, tak se jen lehounce ručně metlou spojí. Ať se daří!

  10. Dobrý den, cupcakes jsou vynikající, ale vždy když je dělám, těsto mi naběhne a jsou vždy kulaté jako muffiny… jak je mám udržet ploché?? Když je chci totiž zdobit, musím uřezávat ty špičky.
    Děkuji za odpověď. 🙂

    1. Lolo, já je mám taky vysoké, jde to nazdobit krásně i tak, fakt! 🙂 Všechny cupcakes, které peču mají čepici jako muffiny pod tím zdobením. Jen jednou jsem se snažila udělat placatý povrch a to dopadlo tak tragicky, že jsem se o to podruhé už nepokoušela. 🙂

  11. Dobrý den,

    pekla jsem základní vanilkové cupcakes. Přesně podle receptu, ale těsto bylo po upečení děsně hutné a tuhé, asi jako 2 dny stará bábovka. Vůbec nevypadalo tak, jak na fotkách. Muffiny sice vyskočily, ale na povrchu byly tvrdé a uvnitř tuhé. Tak nevím, kde mohla být chyba. Zato krém byl výborný. I když jsem dala jen 80g cukru, byl sladký dost a šlo s ním krásně zdobit, nijak netekl.

    1. Zdravím, je možné, že mohly být maličko přepečené (delší doba pečení, vyšší teplota)? To by tomu odpovídalo. Jinak těsto nemívám nikdy takové to úplně nadýchané. Nemám ty pěnové cupcakes ráda a mám pocit, že se to pod tím krémem rozpadne. Takže těsta z mých receptů jsou lehce hutnější, aby to byl fakt kus buchty do ruky 🙂

  12. Ahoj 🙂 mám na Tebe otázečku – ten poslední obrázek – jsou zde 4mufiny, pokaždé jiný krém.. můžu se zeptat – ten kokosový mufin v růžku – receptík? 🙂 miluju kokos a ten mufin vypadá božsky:D

    Děkuji Ti! PS: ten nutelový krém – no to je láska <3 🙂

    1. Zuzko, na ty bohuže recept nemám, to je kolekce cupcakes, které jsem chutnala v USA, zrovna tyhle jsou tuším ze Seattlu. 🙂 Ale co si vzpomínám, krém nechutnal vesměs nijak, bylo to cukrové peklo (našlehané máslo s cukrem), obalené ve strouhaném kokosu.

  13. Já musím smeknout. Vaše cupcakes vypydají a vyrobené chutnají úžasně 🙂 zapracuju trošku na krému a bude to paráda ( u nás v obchodě měli jen 1 žervé a 1 lučinu, tak jsem si poradila 🙂
    Těším se na další receptík 🙂 díky

  14. Chci se zeptat jestli by se místo krupicového cukru dá použít cukr krystal? Právě je chci upéct, ale nemám zrovna u sebe krupicový cukr. 😀

    1. Jasně, dá se použít, ale krystal má trochu větší krystaly a těsto může mít na vrchu trošku hrubší strukturu. Ale jinak to moc vliv nemá, nicméně puntičkáři to poznají. 🙂

  15. dobrý den chtěla jsem se zeptat pekla jsem vanilkové cupcakes a ,,muffine“ byly bile ale upecenye a buttercream nebyl tuhy delala sem vse dle receptu.myslite ze by se mi muffiny upekly lepe na horkovzduch na 180 nez na ten horni-spodni ohrev?ale ten cream nevím kde nastala chyba měla sem jen o 20g méně cukru..

    1. Míšo, že byly muffiny bílé nevadí, klidně jste je mohla péct o chvilku déle, aby dostaly zlatavější barvu. Jestli krém nebyl tuhý, mohlo v tom být více faktorů – málo kvalitní máslo, špatný moučkový cukr, přešlehala jste ho… Může toho být víc.

  16. Dobry den! Dnes jsem vyzkousela ty zakladni cupcakes. Jen jsem si trubka neprecetla diskuzi a preslehala krem a ted mam na dortikach bliou blemtanici 😀 ale chutove vyborne! Priste prekonam lenost lenost a odlozim mixer 😀 Dekuji za vase recepty, jsou uzasne a moc rada podle vas pecu 🙂

    1. Dášo, určitě to není tak špatné! 🙂 Hlavně, když chutná. Zkuste příště koupit farmářské Tatra máslo (200 g kostka), má 85 % tuku. Třeba to s ním půjde líp.

  17. dobrý den, tento blog mo moc pomohl doma a za to dekuji,ted k ěci tyhle mafinky peču už po několikát vždy z vašeho blogu, je to ten nejchutnější recept který sem jeda. dekujiže pořád píšte nové a nové inforace..určitě nepřestávejte. měj te se krásně.)

  18. Je možné použít místo másla Heru? Minule se mi zdrcla, když jsem ji nalila do tekutých ing., ale výsledek byl překvapivě v pořádku. Je v tom nějaký zásadní rozdíl?

    1. Leni, Heru nechte příště v regále supermarketům. Je to ztužený rostlinný tuk, čili prefabrikovaný produkt, pro tělo nic moc, sama bych řekla, že i docela smrdí. To radši použijte dobrý slunečnicový olej. Jelikož se to zdrclo, sama vidíte, že to není valná kvalita. Já vím, že reklamy říkají „Pečení je Hera,” ale jsou to jenom reklamy. 🙂

      1. Chtěla jsem se zeptat, to máslo mám tam dát normální jedničku, nebo teda heru(do toho těsta) chceme je péct s kámoškou a mamka nám říká, že hera bude dobrá, tak co?

        1. Ani, Hera neni máslo, Hera je rostlinný tuk z bůhvíčeho. Je to laciný, neni to dobrý. 🙂 Máslo je máslo, je z mlíka a má minimálně 82% tuku.

          1. pravda hera hnus,pekla jsem z jejich stranky a katastrofa,tyto vase na poprve a super a jejich kremu fuj sama hera a fkt to neni dobrý,dnes jsem delala ten vas ze zerve a luxus,dekujem za tyto recepty, je to prvni recept ktery se fakt povedl

          1. Eliško, vlastně je to úplně jedno, já většinou kupuju Gervais original.

  19. Super základní recept, cupcakes hezky naskočí a krásně voní. Krém hezky drží tvar ale teda na mě je to až moc sladké (přidala jsem více cukru, protože jsem do něj dávala tekuté barvivo) tak do příště to dolatím. Děkuju 🙂

    1. Mirko, a to ty opravdu echt americké recepty jsou ještě mnohem víc cukrové… To se fakt nedá! 🙂 Já ten cukr už tak půlím…

  20. Dobrý den, vše jsem udělala podle receptu a krém je tekutý asi jako omáčka. co s tím mám dělat?
    jinak muffiny výborné. Děkuji

    1. Majdo, s tím se nedá dělat nic, pravděpodobně špatný cukr, nebo byla chyba někde jinde. Nevím proč, je to častý problém, který mi někdo hlásí. Mě se to nikdy nestalo. Zkuste vyměnit cukr,nebo „šlehat“ jen ručně vidličkou.

        1. Holky, já nakoupim másla a cukry a prostě to vyzkoušim, abych viděla, co se s tím děje. Minulý týden jsem pekla cupcakes, šlehala jsem máslo (jihočeské), do toho gervais, moučkový cukr (žlutý obal). A krém krásně držel.

  21. Děkuji moc za recepty!! Jsou skvělé, určitě nezůstanu u jednoho a vyzkouším všechny, hlavně krémy. 🙂 Americké muffiny jsem taky měla, a můžu dosvědčit že jsou přeslazené dostatečně. Měla jsem i některé, na kterých ty krémy vůbec nebyly dobré. 🙁
    Ještě jednou děkuji.

    1. Emo, tuším překlep, mělo to být „Jak se šlehá studené máslo”, že? Studené máslo se šlehá dost blbě, neb je tuhé. Je potřeba si máslo vyndat z lednice a nechat povolit, aby bylo úplně měkké. Ideálně přes noc den předem (nebojte, ono se za tu noc rozhodně nezkazí). Tím, že ho ohřejete v kastrůlu mu ale nepomůžete, neb bude tekuté a to se šlehat nedá už vůbec. 🙂

  22. já…jsem si myslela že cupcakes jsou nějaký kalorický muffiny plný barviv. Jen tak jsem je chtěla zkusit a…. dopadly výborně. A od té doby cupcakes miluji. Vaše jsou hrozně ,,něžné“! Ale dělám krém tak, že dám trochu cukru, asi 100g lučiny, trochu mascarpone a vanil. cukr (bez másla) a je to OK!(nevážím, a tak se omlouvám za nepřesnou informaci. Toto jsou nejkrásnější a nejlepší stránky. Díky

    1. No jasně, že to jde i bez barviv a chemie! 🙂 A díky za tip na krém, určitě to ozkouším. A pšššt, já ten cukr do krému taky většinou dávám podle oka lžící. 🙂

  23. Mockrát děkuju za recept! Cupcakes jsem dělala poprvé v životě a vyšly nádherně, dokonce i z bezlepkové mouky – radši jsem je dělala z poloviční dávky, ale příště dám rozhodně celou 🙂 …a co celou, spíš dvojitou, doma byly protesty, že jich bylo málo 😀

  24. Když mám cupcakes mít na druhý den,a ráno nebudu mít čas ,už udělat krém,mužu ho udělat večer, ozdobit cupcaky,a dát je do lednice? Nestane se nic s krémem,a cupcakes který bude přes noc v lednici? Bojím se ,aby nestratily tvar nebo tak…Jinak už je mám upečený a jsou výborný,lepší jsem nejedla,jsou skvělé i bez krému.! 😀 Prosím o rychlou odpověď.

    1. Kačko, omlouvám se, tu rychlou odpověď jsem nestihla, ale někde už to v komentářích je – dělám je tak běžně. Upeču, nechám dobře vychladnout, nazdobím a dám do lenice. Často je někam vozím, tak raději nechám krím pořádně ztuhnout v lednici.

  25. Dobrý den,

    chtěla jsem se zeptat, nedává se do krému někdy ztušovač? On divně chutná to vím, ale aby krém pěkně držel.

    Děkuji,

    Iva

    1. Ivo, nedávám. Máslo tuhne v lednici samo. Když je potřebuju někam odvézt a chci, aby krém vydržel, udělám je den předem a dám nazdobené do lednice. Vydrží cestu autem přes půl republiky (zn. vyzkoušeno). 🙂

  26. Díky moc za tenhle bezva recept. I když jsem teprve začátečnice, tak byl opravdu snadný a hravý. Všichni si moc pochutnali! Ještě jednou díky! 😀

  27. Dobrý den!
    Nikdy jsem cupcakes nedělala (jen mufíny) a mám malý dotaz. Chci udělat sladké pohoštění na venkovní akci, která se bude konat v červnu, tudíž hrozí i docela teplé počasí. Máte zkušenost s „trvanlivostí“ cupcaků na sluníčku? Nerozteče se mi krém? U mufínů předpokládám, že problém nebude, maximálně se trochu rozblemcá čokoláda, ale to by asi tak nevadilo. Děkuju moc za tip!

    1. Marto, tohle jsem si otestovala loni. Měla jsem 12 cupcakes, nešly moc na odbyt (charitativní akce, lidi byli trošku stydliví a asi se báli brát ty cupcakes zadarmo útokem 🙂 ). Stály v červnu asi 2 hodiny na přímém odpoledním sluníčku. A daly to. Mám pro to takovou pomůcku. Máslo, když ho necháte venku, taky udrží tvar i za parného léta (pokud mu nedáte 60 °C :-)). A krém na cupcakes je hodně máslový. Žervé se taky na teple nerozteče. Takže to vydržej. Udělejte je den předem a nechte je přes noc v lednici, ať to tání nemaj případně tak jednoduchý! Ať se oslava povede!

  28. Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela základní vanilkovou verzi a musím napsat, že z 12 kousků nezbyl ani jeden. To hovoří za vše !
    Tímto bych Vám chtěla poděkovat za dokonalost s jakou jsou recepty připraveny a za lahodnou chuť !
    Všichni očekávají další skvostná překvapení..takže vzhůru do toho. Díky moc !

  29. Dobrý den, mám dotaz. Nemám problém upéct cupcake ani udělat krém, jen nechápu, kde dělám chybu, že v krému jde cítit cukr. Používam cukr moučka, máslo i gerve při pokojové teplotě. Nevíte čím to je? Už dělám krém po třetí a je to cítit. Používáte snad nějaký extra jemný cukr?

  30. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně máslového krému, respektive cukru v něm. I když přesně dodržím postup, krém je tuhý, krásně se jim zdobí, ale cukr se v másle nerozpustí a křupe mezi zubama. Používám klasický moučkový cukr, který ještě před vmícháním do másla proseju.

  31. Ahoj, prosím o radu, dostala jsem knihu na muffiny recept na těsto je hodně podobné, stává se mi ale, že při pečení udělají muffiny takovou velkou čepičku, nahoře prasknou a těsto vytéká – tudíž pak při zdobení nemám rovnou plochu, nevíš z čeho by to mohlo být? Díky moc za radu 🙂

  32. Ahoj. Chtěla bych se zeptat na radu ohledně krému. Zkoušela jsem od vás už nutelový krém, omylem jsem do něj dala studený Gervais a byly v něm hrudky. Vzala jsem tedy robota a na plný výkon to dlouho šlehala – hrudky se „vztřebaly“ a krém i tak pěkně držel. Když jsem si ale přečetla diskuze, hodně lidí má problém s tekutostí krému a vy radíte nešlehat (nechápu, že se mi to nerozreklo). Chtěla bych na Silvestra tyto cupcakes dělat, ale bojím se, že se mi krém rozteče. Jak byste doporučila krém dělat? Jen vidličkou nebo pomalu v robotu? Lze to nějak zachránit, když se rozteče?
    Děkuji 🙂

  33. Cupcake těsto super, moc chutné. Ale ten krém jak je popsaný tady už dělat určitě nebudu! Půl kg cukru?! Nebylo to vůbec tuhé a krém není vůbec dobrý. Příště budu hledat recept jinde. I všem doporučuji krém tady na této stránce co je uvedený – nedělat!

  34. Ahoj, miluju Tvoje recepty. Poslední roky peču cupcakes už jenom podle Tebe a vždycky mají veliký úspěch. Stačí akorát drobné obměny ve zdobení a potěší každého. Velké díky 🙂

  35. Naprosto geniální, moc jsme si pochutnali! A to jsem pekařka začátečnice 😀 takže ten recept je napsaný opravdu dokonale, dííííky! Určitě zkusím i další mňamky z tohoto webu 🙂

  36. Tak mám dopečeno a paráda! <3
    Krém jsem doplnila o holandské kakao a všechno se povedlo! Několikrát se mi cupcakes nepovedly, tak jsem ráda že to dnes bylo úspěšné 😀

  37. Pingback: Nutelové cupcakes
  38. Zdravím!
    Opravdu nevím, co dělám špatně. samotné těsto je skvělé, bohužel ten krém.. Ráda bych ho měla takový, jaký by měl být, ale vždy se rozteče. Zkoušela jsem i na vaše rady méně šlehat. Všechny ingredience mám v pokojové teplotě a postupuji přesně podle receptu, ale ve finále mam krém uplně tekutý 🙁 Nestalo se mi to poprvé 😀

  39. Zdravím…. těsto na cupcakes je úžasné, jen jsem se chtěla zeptat, není tam toho moučkového cukru v krému moc? Přijde mi to strašně sladké… na pouze 120g lučiny a trochu másla? Je to skoro půl kila cukru (pokud bych dala těch 450g). Dala jsem cukru o polovinu méně a krém prakticky tekl :(((( nevím, kde dělám chybu.

  40. Dobry den, dnes jsem podle vas delala cupcakes, ale do kremu jsem dala jen 300g cukru misto 400g a i tak je hrozne moc sladky.. Chci se zeptat, vsechny tydle kremy na cupcakes byvaji tak sladke?? Dekuji

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *