Vlašák, jó vlašák. Ovšem ořech, vážení! Pomletá jádra vlašských ořechů udělají lví službu i muffinům. Díky olejům v jádrech zůstanou pěkně vláčné a skvěle chutnají i druhý den. Pokud ovšem budete mít to štěstí a do druhého dne vydrží (nebo, pokud uděláte množství pro menší armádu). Ořechové těsto s čokoládou/marmeládou uvnitř je totiž neodolatelně hříšné!
Na muffiny s ořechy a čokoládou si nachystáme:
- základní těsto, do kterého budete přidávat
- do každého muffinu čtvereček dobré čokolády
- 4 vrchovaté lžíce mletých vlašských ořechů
Smícháme suché ingredience a zvlášť tekuté, poté hmoty lehce promícháme a plníme košíčky. Do každého muffinu ponoříme čtvereček čokolády, aby byl celý zakrytý těstem.
Pečeme jako obvykle – 180°C, 20 minut, hotové těsto zkusíme špejlí. Garantuju, že to bude akorát!
MILUJU tyhle muffiny 🙂 jsou výborné a chutné 🙂 já do nich jen přidám skořici, jsou pak krásně provoněné =)
Právě je pečeme. Olizovala jsem měchačku a už se nemůžu na tu úžasnost dočkat:-)Děti si tu vždy vyberou nějaký recept a ten pak zkusíme. Všechny byly vynikající – hlavně ty čokoládové!!!!
To mám radost, zdravím vás i vaše děti a přeju spousty povedených muffinů. 🙂
Uzasny blog, fotky i styl psani. Bavi me a inspiruje. Obcas ctu ve vasich textech sem tam informaci o vas…..pecete pro kolegy, piste diplomku, zminka o manzelovi…ale presto mi chybi vubec nejake ty zakladni informace o vas. Na blogach vzdy autori maji misto pro popsani par informaci pro fanousky o sobe. Me by to o vss zajimalo. Nevim vubec ni, jen ze jste zena 🙂 Zivite se pecenim, je to vas konicek, mate pekarnu, proc vas bavi prave muffinky atd atd…Nikde o vas ani tuk, ani nikde na netu. Chranite si soukromi? Me by to o vas tolik zajimalo, protoze me inspiruji sikovni, kreativni lide, co jsi jdou za svym a stale se zdokonaluji at..
Moc děkuju za recept, před chvílí jsem dopekla a jsou chuťové dokonalé! Můžu ale poprosit o radu? Všechny moje muffiny jdou šejdrem, čepice je vždycky tak trochu do špičky, jedna doleva a druhá doprava. Ani u jednoho nemám tu pěkně kulatou, jako vidím na Vašich obrázcích. Peču je v silikonových košíčcích, do nich dávám ještě papírové. Vy je před pečením nějak extra uplácáváte, aby měly rovný povrch?