Mám za to, že třešňová sezóna snad ani letos nebyla. Ono snad letos nebylo ani léto. Tak nějak se z toho šoku, že už je listopad vzpamatovávám postupně vzpomínkami na slunce a vůni posečené trávy.
Třešně jsem letos stihla ulovit asi třikrát. Z toho dvakrát jsem si užila snídani s pohankovou kaší s třešněmi a potřetí jsem jimi naplnila ultrasladké a nechutně čokoládové třešňové muffiny pro kolegy. Tyhle jsem pekla už více jak před měsícem 4 měsíci, ale nebyl čas se popasovat s fotkami a drobná vzpomínka na třešně za uchem a čtyřícítky za oknem neuškodí.
Kdo má rád tahle kombíčka (podobně nebezpečné jsou i maliny s čokoládou), určitě jimi nepohrdne ani v zimě za použití kandovaných nebo konzervovaných třešní. Mizí ultrarychle. Divíte se?
Nachystejte si:
- Základní recept na muffiny, do kterého ještě budete přidávat ovoce a čokoládu
- 150 g nadrobno nakrájené čokolády (polovinu tmavé a polovinu bílé)
- 2 lžíce holandského kakaa
- hrst vypeckovaných třešní pokrájených na čtvrtky či ještě menší kousky
Předehřejte si troubu na 180°C a postupujte stejně konzervativně jako jindy. Nejdříve smíchejte tekuté a suché ingredience dohromady. K suchým přidejte kakao, čokoládu i pokrájené třešně. Promíchejte obě směsi, naplňte košíčky a dejte péct na 180°C na 20-25 minut.
Jelikož sezóna třešní je v tahu, použijte klidně višně nebo kompotované třešně, efekt bude i tak miliónový.
Miluju třešně, sezóna je ale žalostně krátká stejně jako sezóna šeříků.
Nejlepší co jsem zatím měla, opravdu hodně nechutně luxusní a ultra dobrá kombinace … jinak, co jsem pozorovala u všech receptů… prý je problém s košíčky 🙂 IKEA košíčky stojí za všechny prachy ani jeden muffin se nikdy nepřilepil, tak že by jeho polovina zůstala na košíčku…(dělala jsem i hodně ovocné z ribízu a nepřilepily se ani jednou). Jinak děkuji bohům za tuhle stránku je nejlepší, co jsem kdy viděla 🙂
Tyto muffiny jsou přímo delikátní!! Tato kombinace je absolitní bomba a určitě jsme si je nedělali naposled 😉
Včera jsem je zkoušela a jsou , teda byly, uplně dokonalý 😀 děkuju moc za recept a celé stránky . Je tu hromada receptu které jsem už zkoušela ale až tenhle mě donutil napsat komentář. 🙂
Naprosto luxusní záležitost! Krasne křupavé, uzasne kakaove, prostě mňam 🙂 dělala jsem z kompotovaných třešní, sice tam nejsou na chuti úplně cítit ale bez nich by to urcite nebylo ono 🙂 priste zkusím do těsta dát i trochu nálevu z kompotu 😉 už se nemůžu dočkat a příští víkend zkusím další recept, tyhle stránky jsem si naprosto zamilovala
Upekla jsem třikrát, jednou v košíčkách papírových, to bylo blbé, půlka těsta zůstala v košíčku, pak v teflonové formě od Tescoma, tu jsem ovšem nevymazala a zase se mi to připeklo na povrchu k formě a teď jsem si koupila v Ikee silikonové formičky a stejně mi to nešlo včera vyklopit, musím asi dávat míň ovoce. Ale jinak jsou moc dobré.