Višně nemám ráda. Mám radši třešně. Višně jsou kyselé. A proto se ale skvěle hodí na pečení. A s čokoládou fungují podobně jako maliny – BOŽSKY!
Tak se na ně vrhnem! 12 kousků, ať to sviští:
- Základní recept na muffiny, do kterých ještě přidáte něco dalšího
- Mléko nahraďte hustým jogurtem
- Polovinu prášku do pečiva nahraďte jednou sodou
- hrst vypeckovaných višní, posekaných
- nasekaná tabulka čokolády (dala jsem čoko na vaření, doporučuju zkusit nějakou vysokoprocentní)
- 2 lžíce kakaa holandského typu
Promícháme mokré a suché přísady zvlášť. Višně promícháme s trochou mouky (neklesají potom ke dnu košíčku), sesypeme obě směsi, lehce promícháme, přidáme višně a plníme vydatně košíčky. Můžeme ještě navrch ozdobit celou višní nebo čtverečkem čokolády (a nebo obojí, proč ne).
Pečeme cca 20 minut při 180°C.
Skvělá kombinace čokolády a višní! Jednoduché a delikatesní.
Čokoládové jsou skvělé! Myslíte, že by šlo udělat „vanilkovou“ variantu. Světlé těsto bez kakaa a s bílou čokoládou? Doporučila byste ubrat cukr? Děkuji 🙂
Určitě by to šlo. A cukr si uberte podle vlastní chuti! Doporučuju si udělat nějakou zkušební várku a pak ubrat nebo přidat podle vlastní chuti. Každý má rád sladké jinak, já třeba snesu hóóódně 😀