Nutelové cupcakes

Vezměte 12 dortíčků a udělejte s nimi radost dalším 12 lidem. Zkuste to. Nebude vás to stát ani moc peněz, ani moc námahy, ale ten efekt bude k nezaplacení. Nutelové cupcakes vám zařídí takřka nesmrtelnost.

DSC_0779

Na 12 nutelových cupcakes potřebujete:

  • 120 g másla
  • 170 g krupicového cukru
  • vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky pečícího prášku
  • 50 ml mléka

Na krém:

  • 1 krémový sýr Philadelphia (125 g)
  • 120 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce nutely

Troubu předehřívejte na 180°C. Máslo utřete s cukry do pěny. Postupně zašlehejte obě vejce. Přidejte na střídačku mouku promíchanou se solí a práškem do pečiva a mléko. Pečlivě promíchejte a a vlijte do formiček. Pečte20 minut při 180°C. Po upečení odložte dortíky stranou a nechte je důkladně vychladnout.

Na krém použijte máslo v pokojové teplotě, které utřete spolu s krémovým sýrem. Poté přidejte moučkový cukr a nutellu. Dejte krém do zdobícího sáčku a ozdobte vychladlé muffiny.

DSC_0785DSC_0775 DSC_0770

Zkuste i další recepty na cupcakes. Třeba vanilkový základní cupcakes recept s polevou z krémového sýru!

Nutelové cupcakes
4.3 (86.34%) 41 votes

38 komentářů on Nutelové cupcakes

  1. Eví
    17/07/2014 at 19:27 (4 roky ago)

    Doma si je všichni zamilovali, peču je často, patří k mým oblíbeným receptům :3 Moc díky!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      18/07/2014 at 12:44 (4 roky ago)

      Boží! U nás v práci koluje historka, jak všichni na vánočním večírku olizovali krém z těhle cupcakes. Dneska máme zrovna v práci akci a pekla jsem je, tak jsem zvědavá, jestli se bude historie opakovat.

      Odpovědět
  2. Terka
    04/11/2014 at 15:32 (4 roky ago)

    Dobrý den, chtěla bych tyto muffiny zkusit, ale nevím kde se dá sýr Philadelphia koupit a nebo čím ho případně nahradit ? 🙂 děkuji za odpovědˇ.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/11/2014 at 17:33 (4 roky ago)

      Philadelphii kupuju v obyčejných supermarketech (Billa, Albert, Interspar…), ale dá se dobře nahradit např. žervé.

      Odpovědět
      • Lúca
        22/11/2014 at 17:26 (4 roky ago)

        Zkusila jsem to s obyč. Gervais (zrovna neměli Philadelphii) a nemělo to chybu 🙂 díky za super nápad na krém, bylo ho hodně a byl úžasný!

        Odpovědět
  3. Tereza
    26/01/2015 at 15:23 (4 roky ago)

    Dělala jsem je rodině a měly obrovský úspěch! Do těsta jsem navíc přidala trochu skořice a pár kousků čokolády. Na krém jsem si vystačila se sýrem Žervé a byl úchvatný. Děkuji za skvělý recept, určitě jej budu opakovat!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:38 (4 roky ago)

      Bezva, skvělý nápad. Žervé je úplně bezva hmota na cupcakes krém.

      Odpovědět
  4. Pavlína
    04/02/2015 at 14:54 (4 roky ago)

    Naprosto úžasné! Jen se po nich zaprášilo

    Odpovědět
  5. Adushka
    04/02/2015 at 19:39 (4 roky ago)

    Dobrý den, nejde mi zašlehat cukr do másla. Pořád to křupe i když to třeba víckrát přeseji. Pořád to tam cítím.. Dělá vám to taky??

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:20 (4 roky ago)

      Dělá mi to občas taky. Ale třeba krém z Gervais je úplně hlaďoučký.. Možná kdyby se dělalo větší množství a trochu se ubralo cukru oproti máslu. Ale nikomu to nevadí, takže to neřeším. 🙂 Oblizují se vždycky všichni až za ušima. Jeslti to chcete pro vlastní pocit hladší, zkuste koupit speciální cukr na polevy. Jmenuje se icing sugar a mají ho třeba v Marks&Spencer. Ale podle mě je to zbytečné.

      Odpovědět
  6. zuzana
    11/02/2015 at 19:16 (4 roky ago)

    Dobrý den, kolik je toho sýru prosím? Mám Balení po 125g… Děkuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      12/02/2015 at 12:38 (4 roky ago)

      Orientujte se podle množství másla, většinou dávám zhruba stejné množství. 125 g balení je úplně akorát. 🙂

      Odpovědět
  7. Tessie
    27/03/2015 at 23:47 (4 roky ago)

    Objevila jsem Váš web úplnou náhodou a o to z něj mám větší radost! Muffiny peču pravidelně, ale hledala jsem nějaké nové recepty, u nás doma se jedí totiž jen 4 druhy, co jsou nejoblíbenější. Tyhle musím rozhodně hned zítra vyzkoušet :))

    Odpovědět
  8. Lucie
    18/06/2015 at 12:51 (3 roky ago)

    Krém je opravdu úžasný! 🙂
    Jen příště dám méně cukru.

    Odpovědět
  9. Petruš
    26/06/2015 at 9:43 (3 roky ago)

    Luxusní záležitost 🙂 Donesla jsem je na akci ve školce a byly hned pryč.

    Odpovědět
  10. Bet
    31/07/2015 at 7:54 (3 roky ago)

    Ahoj 🙂 Chci se do nich pustit a mám dotaz.
    Vzhledem k tomu, že je chystám pro někoho, kdo přijede až další den (v ten den čas nemám), myslíš, že by krém v nějaké mističce den přečkal, v lednici??? Nebo to nejde, ztvrdne apd.. ?
    Za zodpovězení budu moooc ráda 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      04/08/2015 at 16:52 (3 roky ago)

      Ahoj Bet, omlouvám se za pozdnější reakci. Krém v lednici ztuhne (nutela tuhne a máslo taky). Udělala bych je celé den dopředu. Dělám to tak taky. Muffinům lednice nevadí.

      Odpovědět
  11. Paja
    11/08/2015 at 16:10 (3 roky ago)

    Vydržela by na krému potahovka – falešný marcipán? nerozteče se?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/08/2015 at 9:42 (3 roky ago)

      Určitě by se roztekl! Na potahovku je potřeba hodně máslový krém (čím méně tekutiny v krému, tím menší šance, že se potahovka rozteče).

      Odpovědět
  12. Monika
    13/10/2015 at 9:58 (3 roky ago)

    Naprostá bomba, děkuji za tento recept !

    Odpovědět
  13. Bety
    13/10/2015 at 17:10 (3 roky ago)

    Nejlepší mňamka, děkuju za inspiraci, zatím nejchutnější muffiny, které jsem pekla…a k chuti patří i vzhled, tak jsem nakoupila parádní košíčky na http://www.mufinka.cz/, doporučuju 🙂

    Odpovědět
  14. Misha
    22/10/2015 at 19:41 (3 roky ago)

    Krém je naprosto úžasný, do těsta jsem přidala 2 lžičky kakaa pro barvu. Pečení se mi povedlo a muffiny všem chutnaly. Recept doporučuji všem vyzkoušet 🙂

    Odpovědět
  15. Anna
    23/05/2016 at 19:50 (3 roky ago)

    Cup-caky se ohromně povedly a chutnají božsky, ale místo Phiadelpie jsem přidala Mascarpone a krém se srazil do podoby hnědých zvratků :D, chutově je skvělý, ale vypadá příšerně, nemáte nějakou radu? Předem děkuji.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      03/06/2016 at 19:44 (3 roky ago)

      Aničko, mascarpone se při šlehání může srazit. Já šlehám takovou tou metlou na krémy v robotu, ne klasickým ručním šlehačem se 2 metlami. Příště to zkuste jen takovou tou ruční metlou. Když spěchám a nechci špinit nádobí, tak to promíchám klidně i jen vidličkou. Stačí to.

      Odpovědět
      • Anna
        29/06/2016 at 19:31 (2 roky ago)

        Oh, děkuji moc, zkusila jsem je podruhé a moc se povedly!

        Odpovědět
  16. Zuzana
    11/06/2016 at 23:04 (3 roky ago)

    Výtečné, dnes jsem dělala na oslavu dcerky a výtečné!!! Jiz nechceme jiné:)

    Odpovědět
  17. Nemedi
    06/07/2016 at 21:48 (2 roky ago)

    Nevím proč, ale ten krém mám vždycky hrozně moc řídký 🙁 Čím to může být? Kolik přesně gramů tam má být té Philadelphie? :/

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/07/2016 at 15:41 (2 roky ago)

      To se vám nejspíš srazilo, chce to tu Philadelphii moc nešlehat.

      Odpovědět
  18. Kačka
    30/07/2016 at 14:02 (2 roky ago)

    Ahojky, nešel by zde krupicový cukr zaměnit za moučkový? 😀

    Odpovědět
    • Muffinárium
      02/08/2016 at 10:33 (2 roky ago)

      Kačko, určitě šel.

      Odpovědět
  19. Nika
    29/12/2016 at 21:56 (2 roky ago)

    Ahojky,můžu se zeptat šla by do těsta přimíchat pomerančová kůra nebo mrkev?:))

    Odpovědět
  20. Madla
    27/03/2017 at 8:32 (2 roky ago)

    Testo na muffinky uz jine nedelam,jsou vynikajici…ale ten kremik to je mrska 😊 delala jsem ho dvakrat a nikdy se nedal na cupcakes pouzit,jak byl ridky,nakonec jsem upekla tartaletky a pouzila ho do nich,tam to nevadi a mimochodem byly uzasne 😊. Nicmene uz nevim,cim by mohlo byt,ze se mi krem nikdy nepovede. Vsechny suroviny na nej jsem si vytahla den predem z lednicky,aby mely skutecne vsechny stejnou teplotu. Krem jsem rozmichala jemne jen vidlickou a stejne hrozne ridky. Nechapu. Dokonce jsem ho i spojila nad parou a dala utuhnout do lednice a po vytazeni stejne srazenina 😊 nakonec jsem se vratila k osvedcenemu maslovo-pudingovemu,ten vzdy drzi krasne tvar.

    Odpovědět
  21. Daniel
    23/04/2017 at 19:31 (2 roky ago)

    Kolik mám dát žervé, když nepoužívám Philadelphii?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 13:54 (2 roky ago)

      Úplně stejně jako je Philadeplhie – 125 gramů.

      Odpovědět
  22. victoria
    24/05/2017 at 7:41 (2 roky ago)

    Kolik tam má být přesně té Philadelfie? A můžu jí zaměnit za jiné žervé?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 13:44 (2 roky ago)

      Jedno balení Philadelphie je 125 g. Za jiné žervé zaměnit určitě jde, mám ozkoušené takové to, co se jmenuje Gervais (modrobílá krabička). Za mě je nejtučnější a nejvíc podobné právě Philadeplhii. Jinak by šlo snad i jiné, jen bych to moc nemixovala, aby se to nezdrclo.

      Odpovědět
  23. Lucie
    09/02/2018 at 10:51 (10 měsíci ago)

    Dobrý den,

    chci se zeptat, šo by mléko nahradit podmáslím nebo kefírem, a lze trochu hladké mouoky nahradit špaldovou?? vyběhnou mi ty cupcakes potom?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/03/2018 at 18:26 (9 měsíci ago)

      Vyběhnou i s celozrnnou moukou, ideální je půl na půl. A těmi kefírky pozor, určitě to jde, doporučuju pak dá jen 1 lžičku prášku do pečení a jednu lžičku sody (právě kvůli tomu kyslému). Jinak hrozí, že po upečení spadnou, tak do moc nepodoručuju na experimentování, pokud potřebujete jistý výsledek!

      Odpovědět

Leave a Reply