Recept na neodolatelné cookies

Dlouho předlouho jsem testovala různé recepty na cookies. A dlouho nic nevycházelo tak, jak jsem si představovala. Chtěla jsem ta velká kola zrozená v troubě z bobku těsta, který setřete na pečící papír ze lžíce. Nic nemusíte složitě aranžovat, zachlazovat, krájen a tvarovat. Udělá se to samo a chutná to božsky.

A co se mi nepovedlo… Našla jsem ho u Handle the heat! Funguje stoprocentně. Jediný problém je, že sušenky moc dlouho nevydrží. Strašně rychle je vždycky někdo sní…

cookies

Na dva plechy cookies potřebujete:

  • 142 gramů hladké mouky
  • 1/4 lžičky pečíčí sody
  • 1/4 lžičky prášku do pečení
  • 1/2 lžičky soli
  • 113 g másla pokojové teploty
  • 90 gramů cukru krupice
  • 90 gramů hnědého třtinového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce
  • 100 g nasekané čokolády nebo čokoládových čoček

Troubu si předehřejte na 175 °C. V míse důkladně promíchejte mouku, prášek na pečení, sodu a sůl. V jiné míse začněte máslem. Máslo pokojové teploty vyšlehejte s cukrem. Recept uvádí 2 minuty. Zkoušela jsem máslo s cukry jen promíchat vidličkou a na funkci to nemělo vliv. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a důkladně prošlehejte (opět, vidlička bohatě stačí). Ve 3 etapách přidejte suchou směs a dobře zapracujte. Na závěr přidejte nasekanou čokoládu. Jestli těsto zpracováváte mixérem, čokládu už zapracujte jen lžící.

Na plech potažený pečícím papírem dávejte těsto o velikosti cca 1 vrchovaté lžíce. Těsto nemusíte nijak tvarovat, do kulatého tvaru sušenky si pomůže samo v teple trouby. Pečte zrhuba 10 minut.

Po vyndání z trouby nechte cookies asi 2-3 minuty vychladnout, trochu zpevní a budete je moci přesunout na vychladnutí na talíř nebo mřížku (ale talíř je úplně ok).

nasekaná čokoládacookies těstocookies těsto s čokoládoucookies na plechu

cookies

hotové cookies

Recepty na další typy cookies

Na blogu mám i další recepty na jiné „cookies“ nebo sušenky. Všechny jsou perfektní, ale tenhle jediný je ten echt americký, po kterém jsem roky toužila a teď ho konečně mám!

Ani můj první recept na cookies s ořechy a čokoládou nebyl k zahození:

cookies s ořechy a čokoládou

Nicméně vyzkoušejte i máslové sušenky ve stylu „shortbread“ s příchutí levandule:

levandulové sušenky

Milovníci domácího arašídového másla ocení sušenky s arašídovým máslem:

sušenky z arašídového másla

Nebo toužíte raději po mandlích? V tom případě jsou tu pro vás mandlové cookies:

mandlové cookies

Recept na neodolatelné cookies
3.93 (78.52%) 27 votes

93 komentářů on Recept na neodolatelné cookies

  1. Pája
    12/04/2015 at 16:53 (3 roky ago)

    Ahoj, mohu se zeptat na kolik sušenek to cca vystačí? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      12/04/2015 at 19:29 (3 roky ago)

      Jsou to dva plechy, sušenek budete mít podle toho, jak velké je budete dělat. Mě většinou vyjde těsto na 15-18 větších sušenek (cca 9 na plech, dávám ve třech řadách cikcak, jak je na obrázku)

      Odpovědět
  2. Adelle
    11/07/2015 at 20:13 (2 roky ago)

    Ahoj 🙂 ráda bych se zeptala zda lze něčím nahradit vanilkový extrakt .
    Díky předem .

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/07/2015 at 13:34 (2 roky ago)

      Vanilkovým cukrem (pozor, ne vanilínový) nebo čerstvou vanilkou (vanilkový lusk podélně rozpulte, vyškrabte zrníčka a ty rozmíchejte důkladně do těsta).

      Odpovědět
  3. Léňa
    14/08/2015 at 13:51 (2 roky ago)

    Ahoj, dělala jsem tyto cookies a omylem jsem přidala jen cukr krupici. Byli výborné, ale mohli by být i méně sladké. Až po důkladném prostudování jsem zjistila, že tam měl být ještě další cukr (třtinový), který jsem tam nedala. Přijde mi, že kdybych dala ještě jednou víc cukru bylo by to šíleně přeslazené. Jak to tedy je? Koukala jsem, že i ostatní recepty mají oba dva cukry.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      17/08/2015 at 9:41 (2 roky ago)

      Asi hodně záleží na tom, jak moc jste na sladké. Mě takhle s dvěma cukry přijdou úplně v pohodě, ale je možné, že někomu to může připadat přeslazené. Jestli vám to vyhovuje a povedlo se to i spoloviční dávkou cukru, tak už ten třtinový příště nepřidávejte. 🙂

      Odpovědět
    • Nicol
      29/08/2015 at 19:30 (2 roky ago)

      Tak to já tam dala jen o 20 gramů méně a je to tak slané..ale jinak koc dobrý recept

      Odpovědět
  4. Kytka
    27/09/2015 at 11:34 (2 roky ago)

    Dobry den muzu se zeptat? Delala jsem cookies podle receptu, chutove jsou vyborne ale po upeceny jsou hrozne krehke a rozpadaji se mi (droli se). Nevite kde se stala chyba? 🙁

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/09/2015 at 18:02 (2 roky ago)

      Jíťo, zkuste je po upečení chvíli nechat na plechu, 5-10 minut. Ony jsou po upečení ještě hodně měkké a po těch pár minutách zpevní a dají se krásně přesunout z plechu pryč.

      Odpovědět
  5. Bára
    27/09/2015 at 22:37 (2 roky ago)

    Sušenky dobré, jen jsou chuťově trochu slané. Příště dám soli méně a snad to bude lepší 🙂

    Odpovědět
  6. Anna
    06/10/2015 at 17:42 (2 roky ago)

    Myslíte si ze se něco pokazí tim když pouziju stejne těsto, ale k čokoládě přidám třeba i mandle nebo walnuts?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/10/2015 at 21:00 (2 roky ago)

      Aničko, určitě nic nezkazíte! Jestli můžu doporučit, ty ořechy si na pánvi nasucho opražte, budou mít výraznější chuť. 🙂

      Odpovědět
    • KarlVonBakery
      26/02/2016 at 16:17 (2 roky ago)

      Walnut je vlassky orech… tak proc to tak nenapisete Anno? Pokud se maji vsechny suroviny psat anglicky, spatne jste napsala mandle misto almond.

      Odpovědět
      • Muffinárium
        01/06/2017 at 14:03 (5 měsíci ago)

        Tohle fakt není nutný. 😉

        Odpovědět
  7. Stela
    29/10/2015 at 15:43 (2 roky ago)

    Můžu se zeptat jaké se tam dává máslo? jestli haná,hera,nebo?? 🙂 Dělala jsem je totiž z hery a po vyndání sem nechala vychladnout a byla to katastrofa,byly neupečené a vůbec nedržely tvar 🙁

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/11/2015 at 19:20 (2 roky ago)

      Stelo, Hera, ani Haná nejsou máslo, je to rostlinný tuk. 😀 S takovými s prominutím sajrajty nepeču, takže nemám zkušenost s tím, jak se chovají. Ale podle vaší zkušenosti, se chovají dost blbě. 🙂
      Až budete kupovat máslo, vybírejte to, na kterém je napsané máslo a má 82 % tuku. Pokud má méně, než 82 %, není to máslo.

      Odpovědět
  8. labužnice ze Žižkova :D
    03/11/2015 at 9:01 (2 roky ago)

    Ach jo! Další Váš skvělej recept, opravdu chválím. Sklidila jsem pochvalu jak doma, tak v práci a včera v kavárně na Žižkově, kde jsem Vás chválila do nebes a na to mi pán odpověděl, že Vás zná osobně :))) jedná se o kavárnu Zastav se 🙂 a jelikož vím, že na chlapy není spoleh, tak Vám to radši píšu já osobně 😀 další na řadě jsou čokoládové cupcakes s pistáciemi, mňam! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      03/11/2015 at 9:46 (2 roky ago)

      Ivetko, před chvílí telefon, volá manžel, že se ráno strašně zasmáli s Mírou v kavárně. A dál už story znáte. Takže na chlapy je spoleh! 😀 Vrtalo mi hlavou, který recept to byl, tak už to vím a mám klid! 😀 Tak se tam třeba někdy potkáme na kafi!

      Odpovědět
    • Muffinárium
      10/11/2015 at 22:27 (2 roky ago)

      PECKA! 🙂

      Odpovědět
  9. Erika
    17/11/2015 at 11:24 (2 roky ago)

    Ďalši recept ktorý ma nesklamal!!! Včera som mala návštevu, cookies som už skúšala všelijaké, vždy na druhý deň stvrdli,,ale tieto sú fantastické! Možno som to trošku prehnala so soľou, nabudúce dám o trošinku menej, ale ani to nezabránilo tomu, aby cookies mizli z taniera rýchlosťou blesku. Musela som schovať niečo aj pre nás na ráno 🙂 🙂 Ďakujem!!

    Odpovědět
  10. Andrea
    24/11/2015 at 22:50 (2 roky ago)

    Tak dneska jsem poprve delala cookies podle tohoto receptu a asi uz nikdy ani jiny delat nebudu ptz tyhle jsou uplne nej co jsem kdy jedla! A navsteva byla taky nadsena. Dekuju za recept. Jen podotknu ze jsem dala jen polovinu cukru a speticku soli a za me teda presne akorat, sladsi bych je mit nemusela:)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      25/11/2015 at 22:08 (2 roky ago)

      Andreo, super, to mám radost! 🙂

      Odpovědět
  11. miluse stastna
    23/01/2016 at 10:52 (2 roky ago)

    Dobry den jen se chci zeptat kam prijde to vajicko nejak jsem ho nenasla kdy ho tam dat.Dekuji.

    Odpovědět
  12. miluse stastna
    23/01/2016 at 10:55 (2 roky ago)

    Omluvam se uz jsem nasla jsem pres telefon a nejak spatne se mi to zobrazilo.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:34 (2 roky ago)

      Nic se neděje, hlavně, že se to vysvětlilo! 🙂

      Odpovědět
  13. Helča
    27/01/2016 at 16:20 (2 roky ago)

    Tak jsem dneska zkoušela poprvé dělat cookies… vybrala jsem si tento recept, ale nenašla jsem třtinový cukr, tak jsem ho tam nedala. Přidala jsem jen 10g cukru krupice a myslím, že na to že je to poprvé vypadají a chutnají docela dobře 🙂 Mixér jsem vůbec nepoužila a bylo to v pohodě. Díky za tento recept 🙂

    Odpovědět
  14. Michaela
    13/02/2016 at 14:19 (2 roky ago)

    Dobrý den, dnes jsem našla tento recept ,můj otec má dnes narozeniny ale nevěděla jsem co mu dat tak jsem chtěla upéct nějaké ty sušenky, protože ty přímo miluje. Bohužel nemám moc času na nakupování, nevadí když tam nebude ten extrakt?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/02/2016 at 15:38 (2 roky ago)

      Nevadí! Nic se nestane, jen nebudou mít vanilkový šmrnc. Ale to vůbec neva. Jestli máte, vyměňte ho za vanilkový cukr.

      Odpovědět
  15. Zuza
    22/02/2016 at 21:13 (2 roky ago)

    Přesto že jsem „pekařská panna“, tak zvladnuto naprosto s přehledem, krásně popsaný. Jen mi prosím řekněte – to to ty amíci fakt futrujou takhle příšerné sladký???

    Odpovědět
    • Muffinárium
      24/02/2016 at 19:56 (2 roky ago)

      Zuzi, jo! Je to PSCYHO! OOOOObří porce (jako třeba 6 velkých lívanců k snídani, na to tuna javorovýho sirupu), ke všemu sladký (k burgeru vanilkový šejk v giga velikosti), a ty cupcaky, to člověku křoupe cukr mezi zubama. 🙂

      Odpovědět
  16. Maxwell Alum
    12/03/2016 at 14:27 (2 roky ago)

    JE to strašne dobrý ! dneska jsem je delala, ale vypadá to uplne jinak než na obrázku a chutná to taky uplne jinak než pravý cookies, ale je to fakt hrozne dobrý ! do trouby sem to dávala jen na 9 minut protože to mám ráda mekký a ne krupavý ! ale je to vynikající

    Odpovědět
    • Muffinárium
      13/03/2016 at 22:12 (2 roky ago)

      Maxwell, to mě moc těší! 🙂 Můžu se zeptat, jak si představujete (nebo jakou máte zkušenost), že chutnají pravé cookies? Já si je totiž představuju přesně takhle. Nebo alespoň tohle byl můj cíl. 😀

      Odpovědět
  17. Kacka
    17/03/2016 at 20:09 (2 roky ago)

    Mas skvely blog! Cookies se mi povedly. Konecne presny recept! Dekuji! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/03/2016 at 16:43 (2 roky ago)

      Díky Kačko, jsem ráda, že maj úspěch! 🙂

      Odpovědět
  18. Petra
    24/03/2016 at 19:38 (2 roky ago)

    Dobrý den. Máte super stránky. Dnes jsem jako první zkusila tento recept a je to naprostá bomba. Příště dám akorát trochu míň cukru, protože mi přijdou na můj vkus moc sladký, ale jinak super. Moc děkuju a určitě vyzkouším i další recepty. Jestli budou všechny tak dobrý, tak ze mě bude asi za chvíli koule. ☺

    Odpovědět
    • Muffinárium
      28/03/2016 at 22:34 (2 roky ago)

      Péťo, žádný strahy, to vyběháte! 🙂

      Odpovědět
  19. Cukrkandl
    16/04/2016 at 14:04 (2 roky ago)

    Ahojte cookies jsou strašně dobré… Ale nechala jsem je v troubě asi o 5 minut déle a jsou jako cujrjandl a strašně se mi lepili na zuby ale jinak chuťové jsou nejlepsi

    Odpovědět
    • Muffinárium
      23/04/2016 at 10:13 (1 rokem ago)

      A takhle to ti Amiši prostě dělaj. Všechno je jak cukrkandl, ale cookies takové mají být! Já je zbožňuju.

      Odpovědět
  20. Pavlína
    24/04/2016 at 6:57 (1 rokem ago)

    Ahojte,
    luxusní sušenky! Pekla jsem je večer a nedožily se rána. Jen mě zaskočilo množství cukru. V komentářích jsem četla, že jedna slečna/paní zapomněla jednu dávku cukru dát a vůbec to nevadilo, tak jsem od každého cukru dala půlku a i tak jsou hodně sladké, ale je pravda, že jsem v obchodě sáhla vedle a místo hořké čokolády vzala mléčnou. Ale už teď vím, že příště jich bude dvojnásobné
    množství, také jsem hledala dobrý recept na sušenky a tenhle to vyhrál 🙂 Děkuji, perfektní recept

    Odpovědět
    • Muffinárium
      26/04/2016 at 20:40 (1 rokem ago)

      Já děkuji za milý komentář!

      Odpovědět
  21. Hanka
    27/04/2016 at 19:20 (1 rokem ago)

    Ahojky, dnes jsem taky vyzkoušela tento recept a jsem velmi spokojená. Jen jsem si usnadnila práci tím, že jsem z těsta udělala tenší váleček, dala jej cca na 15min do lednice, kde těsto krásně ztuhlo a poté jsem krájela kolečka z těsta a skládala na plech. Sušenky mají i hezčí tvar a jsou všechny stejně velké 🙂

    Odpovědět
  22. Zuzka
    29/04/2016 at 15:41 (1 rokem ago)

    Dobrý den, tyto sušenky jsou naprosto dokonalé. Když náhodou nemáte třtinový cukr, tak to vůbec nevadí! Stačí tam dát 140g cukru a jsou akorát tak sladké. Když jsem je dávala na plech, dávala jsem celou lžíci ale spojili se mi. Takže doporučuji spíše dávat méně nebo aspoň 5cm od sebe. Děkuji za tento recept, je výborný. Určitě doporučuji.

    Odpovědět
  23. Markéta
    04/05/2016 at 17:58 (1 rokem ago)

    Právě dopečeno a? Luxusní, prostě světové. Také jsem dala jen půl cukru, ale to je gustu. A půlku těsta jsem měla kakaovou. No, původně se měly dožít rána a manžela, ale jsem jen unavená maminka dvou dětí, takže pardon, můj milovaný…nezbude 😀

    Odpovědět
    • Muffinárium
      05/05/2016 at 12:47 (1 rokem ago)

      Markéto, to je boží, jen se musím zeptat: „Jak se vám s tou dávkou cukru v krvi spalo?” Já bych asi uklízela až do ráda 😀

      Odpovědět
  24. Merdaburtik
    20/05/2016 at 15:07 (1 rokem ago)

    Peču podle vašich receptů muffinky, sušenky jsou premiéra…ale myslím, že úspěšná, jen jsem ubrala od každého cukru asi 15 gramů, i přesto se mi zdají moc sladké, ale to je spíš věc chuti…jinak jsou vynikající. 🙂

    Odpovědět
  25. Eliza
    15/06/2016 at 15:28 (1 rokem ago)

    Chtela bych upect cokoladovou verzi techto susenek. Staci jenom pridat do tohohle receptu kakao? Pokud ano, kolik gramu? Diky moc. Jsi fakt dobra, vsechno co jsem od tebe pekla bylo uzasne. 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      27/06/2016 at 17:19 (1 rokem ago)

      Elizo, já bych dala 2 lžíce kakaa a odebrala 2 žíce mouky. Případně bych to doladila trošičkou mléka.

      Odpovědět
  26. Gabriela
    23/07/2016 at 8:24 (1 rokem ago)

    Ahoj prosím nemam vajícko co se stane když ho tam nedam 😀 mužu to nečim nahradit?

    Odpovědět
    • Muffinárium
      26/07/2016 at 16:04 (1 rokem ago)

      Vajíčko to drží pohromadě, takže bez něj to bude asi hodně drobit. Každopádně nevím, nezkoušela jsem to bez vajec. 🙂 Místo vejce bych rozmačkala třeba půl banánu. Zkusila jste to bez vejce? Jak to dopadlo?

      Odpovědět
  27. Eva
    25/07/2016 at 21:47 (1 rokem ago)

    Dlouho jsem hledala nějaký snadný recept na cookies a konečně jsem ho našla! Byla jsem nejdříve skeptická, že se mi sušenky nepovedou, ale chutnaly všem 🙂 Hlavně mému příteli, který žasl, jak jsou výborné 🙂 Použila jsem jen 90 g cukru krupice, protože třtinový nemám, ale to vůbec nevadilo, sladké byly dost 🙂 Vynechala jsem jedlou sodu, soli jsem dala minimálně a místo vanilkového extraktu byl použit vanilkový cukr. Přesto byly vynikající! V kuchyni nejsem zas tak zběhlá, proto byl tento recept přímo ideální – jednoduše a chutně 😉 Díky za něj!

    Odpovědět
    • jirka
      03/12/2016 at 1:24 (11 měsíci ago)

      Také jedlou sodu nepoužívám je tam potom cítit

      Odpovědět
  28. Miku
    14/08/2016 at 13:40 (1 rokem ago)

    Nejdřív to vypadalo jako výkon za který by se nemuseli stydět ani pat a mat. Ale s výsledkem bych šla i k mamince přítele.

    Odpovědět
  29. Kristyna
    18/09/2016 at 16:55 (1 rokem ago)

    Moje vypadají poněkud hůř než ty vaše jelikož se mi roztekly a stekly dohromady. Ale chuťově mi připomínají sušenky Lotus. Mňam

    Odpovědět
  30. Honza
    23/09/2016 at 13:35 (1 rokem ago)

    Dobrý den,

    dělal jsem sušenky a dával jsem na plech podle návodu ale byly hrozně nízke, rozlily se k sobě a spojili, výsledek vypadal spíš jako bramborák 😀 dal jsem tam něčeho málo, nebo něčeho moc, co by to způsobilo?

    Odpovědět
  31. Cácorka z Prahy
    09/10/2016 at 7:16 (1 rokem ago)

    Včera jsem měla chuť na nějaké sladké sušenky, a tak jsem chvilku pátrala na netu, až jsem objevila tento recept. Hned jsem ho zkusila a musím říct, že výborný!:)
    Ubrala jsem trošku soli, trošku cukru, přidala trošku kakaa a sušenky jsou opravdu skvělé! 🙂
    Výsledek je u mě na blogu:
    http://cacorkazprahy.blogspot.cz/2016/10/cookies.html

    (kde mám samozřejmě odkaz i na váš blog :))

    Odpovědět
  32. Eli
    11/10/2016 at 10:40 (1 rokem ago)

    Dobrý den,
    Vaše stránky jsou fakt parádní, ještě nikdy se nestalo,že by nám doma něco zbylo,spíš musím skovávat,aby zůstalo pro návštěvu:-)
    Moc ráda bych vyzkoušela cookies,ale mám doma tři děti,tak do nich nechci úplně cpát jen čokoládu…nezkoušela jste davát do těsta třeba brusinky nebo hrozinky?
    Děkuji za radu a pečeni zdar:-)

    Odpovědět
  33. Lukáš
    11/10/2016 at 12:47 (1 rokem ago)

    Potrebuju radu, cookies po upečení cca 15 min a vychladnutí také cca 15 min jsou stále prilepene na papíře, musím je od papíru odkrojit nožem a jsou takové gumové, lepive. Přitom na chuť super, jedu přesně podle receptu.

    Odpovědět
  34. Michaela
    11/10/2016 at 23:17 (1 rokem ago)

    Dobrý den, dnes jsem zkoušela cookies a dopadlo to katastrofálně. Vše jsem udělala jak píšete, gramáž jsem si 3x kontrolovala a všechny hromádky na plechu se mi slily v jednu velkou, mastnou a strašně sladkou placku. Nevíte kde jsem mohla udělat chybu?

    Odpovědět
  35. Hanka
    12/10/2016 at 11:10 (1 rokem ago)

    Udělala jsem dle receptu, ale skončily v koši. Při příštím pokusu dám jen špetičku soli, tyto byly příšerně slané/mořs.sůl?/

    Odpovědět
  36. eweek74
    12/10/2016 at 18:20 (1 rokem ago)

    Dnes jsme s dcerou udělaly cookies dle receptu, jsou báječné, jen toho cukru jsme daly fakt jen 100 g, za nás super !!!! Děkujeme.

    Odpovědět
  37. Gabriela
    13/10/2016 at 18:36 (1 rokem ago)

    Ahoj chtěla jsem se zeptat kde jsi sehnala ten „dárkový“ obal jak je na fotce? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 14:07 (5 měsíci ago)

      Ten jsem vyrobila! 😀 Kupuju celofán v roli (vypadá to jako balící papír, taky to v papírnictví mají u balících papírů) a ustřihnu kolik potřebuju.

      Odpovědět
  38. Michala
    15/10/2016 at 18:34 (1 rokem ago)

    Právě dopékám druhý plech a jsou vynikající 🙂 jedny s rozinkama a zázvorem, druhý s kokosem. To se po nich jen zapráší 🙂

    Odpovědět
  39. Táňa
    21/10/2016 at 14:26 (1 rokem ago)

    Pekla jsem také,z těsta jsem měla 12 ks a dala jsem pouze polovinu cukru a špetku soli,přidala čokoládu a kokos a teda sladké byly akorát.

    Odpovědět
  40. adel
    22/10/2016 at 19:36 (12 měsíci ago)

    jsou paradni. jen nechapu, proc mi vzdycky vyrostou, takze mam bochanky a ne susenky. zkousela jsem pridat jen spetku kypriciho prasku a tak 1/8 lzicky sody a vyrostly uplne stejne:(

    Odpovědět
  41. Naty
    25/10/2016 at 19:30 (12 měsíci ago)

    Ahoj, dnes jsem dělala tyhle sušenky a nevím čím to je, ale vždy když peču jakékoliv sušenky, nejsou pěkně placaté, ale trochu nafouklé, nevíš čímpak to je ? 🙂

    Děkuju moc za odpověď
    PS: vždy když hledám nějáký recept na nějakou chuťovku a vidím tvoje stránky tak ani neváhám a řídím se tvými recepty, už jsem udělala nespočet muffinů ! Doma už mi přezdívají Muffinaty 😀
    Pokračui v tom co děláš !

    Odpovědět
  42. Lukáš
    29/10/2016 at 16:30 (12 měsíci ago)

    Tak nevím, dělal jsem vše podle receptu a cookies mám rozpláclé, tenké a křehké

    Odpovědět
  43. Gabriela
    15/11/2016 at 2:26 (11 měsíci ago)

    Ahoj, nevíš, jaké poměry by to byly třeba v hrníčku či po lžících? Nemám váhu 🙁 děkuji 🙂

    Odpovědět
  44. Petra
    02/12/2016 at 6:19 (11 měsíci ago)

    Dobrý den, lze nahradit hladkou mouku moukou bezlepkovou?
    Děti samozřejmě miluji cookies, ale ted kvuli dietě jsme omezení v receptech.
    Krásný den.

    Odpovědět
  45. Helena
    02/12/2016 at 8:13 (11 měsíci ago)

    Letos jsem podruhé trávila léto ve Skotsku. A ty jejich cookies!! Tak jsem v posledním týdnu zkusila tři recepty. Nejprve http://sallysbakingaddiction.com/2013/12/13/red-velvet-chocolate-chip-cookies/ – protože red velvetky jsou tam jedny z nejlepších (pokud si nedáte třeba bounty cookies), chuťově vynikající, ale vzhledově se mi moc nepovedly. Nicméně se nejvíc blížily těm realným.
    Pak jsem zkusila Váš recept. Ty byly chuťově slabší a vzhledově strašný. Rozjely se mi po plechu, ale dávám to za vinu použití hery místo másla (jak jsem četla výše). Taky si myslím, že té mouky je v receptu málo.
    Proto, když jsem jako třetí vyzkoušela http://sallysbakingaddiction.com/2013/04/21/inside-out-chocolate-chip-cookies/ přidala sem docela dost mouky a vytvořily se mi nádherny sušenky! Za takovy bochánky by se nemusel nikdo stydět. Ale už to zase ztratilo ten placatej styl pravých cookies.
    Ty Vaše bych doplnila o trochu mouky a poradila těsto odležet v lednici. V neděli to zkusím znovu a věřím, že to tentokrát vyjde na 100 %. Děkuji moc za recept 🙂

    Odpovědět
  46. Anna
    13/12/2016 at 13:05 (10 měsíci ago)

    Cookies jsou vyborne :)) ale nemáte zkušenost s trvanlivosti? Chtěla bych je schovat na terase spolu c cukrovím

    Odpovědět
  47. Eleanor
    28/12/2016 at 15:10 (10 měsíci ago)

    Tak sice sem udělala zrůdnost že sem dala rostlinný tuk místo másla, protože sme nic jinýho doma neměli, ale vyšly nádherně :3 Příště je zkusim upéct s tím máslem :3 jinak jsou výborné =)

    Odpovědět
  48. Michal
    20/01/2017 at 8:03 (9 měsíci ago)

    Zdravím,
    po cupcake je tohle druhý recept z Vašeho webu, kdy jsem ještě týž den musel dělat druhou várku. Tak pěkně děkuju… 😀 😀

    Odpovědět
  49. mňamka
    21/02/2017 at 8:18 (8 měsíci ago)

    Vaše cookies jsou velice neodolatelné, já je pekla na podruhé a moc se povedly, ale na poprvé jsem tam dala mléko, protože mi těsto připadalo moc hutné 🙂

    Odpovědět
  50. mňamka
    21/02/2017 at 10:22 (8 měsíci ago)

    jenom prosím o radu, víte, i když to nechávám v troubě na určený čas i teplotu tak my okraje vždy zhnědnou dříve než celá sušenka a v konečné fázi jsou pak okraje spálené a vnitřek výborný 🙂 😀 🙁

    Odpovědět
  51. mňamka
    21/02/2017 at 10:30 (8 měsíci ago)

    a taky jsem ještě před uzavřením dala vždy dovnitř kostičku čokolády a ta se tam rozpustila a bylo to opravdu vynikající 🙂 😡

    Odpovědět
  52. Martina
    07/03/2017 at 17:02 (8 měsíci ago)

    Toto byly moje první cookies sušenky, bohužel všechno letělo do kose..Nevim,kde se stala chyba,udělala jsem vše podle receptu,ale výsledek byl katastrofa,jak vzhledem,tak chuti 🙁 Recept i postup se mi zdá být fakt jednoduchý ale výsledek se mi teda nepovedl..

    Odpovědět
  53. lenka
    01/05/2017 at 9:51 (6 měsíci ago)

    prominte, celý recept je chaotický a cukru přespříliš, duplicitně soda a kypřící prášek….

    Odpovědět
    • Muffinárium
      01/06/2017 at 13:52 (5 měsíci ago)

      Americké cookies, prostě ultrasladké. Ta dáma, která recept původně vymyslela a publikovala, zkoušela několik variant a takhle double soda a prášek dělá nejlepší vzhled. 🙂

      Odpovědět
  54. VeronikaM
    04/06/2017 at 12:22 (5 měsíci ago)

    Hm, asi to bude dobré, jenže tohle je etrémně „nezdravá“ záležitost, jen cukr a máslo s moukou:-( Zkusím pe sebe, ale i dítě něco rozumnějšího…

    Odpovědět
  55. Katka
    06/07/2017 at 19:42 (4 měsíci ago)

    Dobrý den, tento recept na sušenky jsem použila uz tisíckrát a jsou zkratka úžasné 🙂 jediná věc která mi nedá spat je nadychanost( ano vim je to prkotina), v troubě vypadají vždy krásně nadýchaně a po vytahnutí se zploští 🙁 zkoušela jsem přidat i více peciciho prášku a vubec to nepomohlo, mate nejakou radu? Dekuji

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/08/2017 at 14:41 (2 měsíci ago)

      Víc prášku na to nepomůže, spíš bych řekla, že pak víc spadnou. 🙁 Nemám pocit, že by mi dělaly něco podobného, ale asi od toho nečekám žádnou „nadýchanost”. Jsou to prostě sušenky. Já je po upečení nechám chvíli na plechu (tak 5 minut) a pak je přendám na studený tác/talíř, aby vychladly úplně.

      Odpovědět
  56. Eva
    08/07/2017 at 12:18 (4 měsíci ago)

    Ty sušenky jsou best!!!!! Chutnalo to celé mojí třídě!!!!!! Mockrát děkuji za recept!!!!!💕👌❤️😍👍😜

    Odpovědět
  57. Jana
    08/07/2017 at 18:21 (4 měsíci ago)

    Líbám vás!! Tohle je bezkonkurenční recept, dělala jsem ze spaldove mouky a nahradila část cukru stevii, aby to nebylo tak kalorické a úplná pecka. Nešlo nic poznat. Pekla jsem 11min horkovzduch. Cookies nejlepší co jsem jedla a nejen já!!! 👍❤️

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/08/2017 at 14:39 (2 měsíci ago)

      Libám zpět a děkuju! :-*

      Odpovědět
  58. Kateřina
    17/07/2017 at 12:10 (3 měsíci ago)

    Ahoj, moc děkuji za recept. Konečně se mi povedla struktura jakou jsem si vždycky představovala (trochu křupavé okraje a měkký střed), akorát jsem neměla k dispozici váhu a jela jsem jen podle odměrky s mililitrama 😀 takže vlastně nevím přesně kolik čeho bylo. Moc se mi líbí tvé recepty 😉

    Odpovědět
  59. Míša
    31/07/2017 at 7:50 (3 měsíci ago)

    Dobrý den, hledám recept na cookie dough, který se nepece. Vylozene jen susenkove těsto. Dal by se tento recept na to použit? Někde jsem četla, ze je dobre před použitím mouku trochu opect/oprazit. Poradíte prosím? Dekuji:)

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/08/2017 at 14:36 (2 měsíci ago)

      Nedoporučuju to, protože je v tom syrové vejce. Ani syrovou mouku bych moc nechtěla jíst. K čemu nepečené cookie dough zamýšlíte? 🙂 Kdybych to měla dělat nepečené, tak nedám vejce, místo mouky opeču v troubě nebo na pánvi ovesné vločky a pak je umelu na mouku (nebo použiju drcené vločky). Dala bych lžíci arašídového másla a místo cukru třeba javorový sirup nebo med. No prostě překopala bych to tak, aby se to dalo jíst i nepečené. 🙂

      Odpovědět

Leave a Reply