Banánovo-banánové muffiny

Tentokrát muffiny dorazily na mou sklérózu. Jako vždycky jsem je plácala ve spěchu a čokoládu jsem zapomněla rozbalit, nakrájet a přidat. Banánové muffiny s čokoládou jsou nekonečný evergreen stejně jako borůvkové. Těsto je díky ovoci krásně vláčné a voňavé. Banánové muffiny vydrží dlouho čerstvé, ale to se u nás nedá otestovat. Zmizí do druhého dne!

Nemusíte se spokojit s banánem samotným. Čokoládu přidejte klidně bílou. Otestujte i verzi s ananasem či kokosem. Nemusíte se bát ani arašídového másla, potom budou jako Elvisův toast, či sezamovou pastou tahini. Já se na banánové experimenty v nejbližších dnech chystám také.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Na banánové muffiny mějte při ruce:

  • Suroviny na základní recept, do kterého přidáte ještě ovoce
  • 2 větší banány, hodně zralé, obouchané, černočerné, nevadí to
  • +kousek plátků na ozdobu
  • + ingredience navíc podle fantazie

Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k tekuté směsi (hardcore verze), nebo je nalámejte na kousky, přidejte do tekuté směsi a rozmixujte ponorným mixérem (softcore verze). Přisypte suché ingredience, promíchejte, naplňte košíčky, ozdobte kolečky banánu.

Pečeme jako vždy – 20-25 minut při 180°C.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Tohle jsou banánové muffiny na 100 %. Kdyby vás zajímaly i trochu nadupanější varianty, nenechte si ujít variantu s brusinkami a čokoládou. Zajímavé jsou i banánové muffiny jako bábovky a třešničkou na dortu jsou banánové muffiny a lá cupcakes se sněhovým krémem.

Banánovo-banánové muffiny
4.05 (81.05%) 19 votes

34 komentářů on Banánovo-banánové muffiny

  1. George
    18/01/2015 at 9:51 (3 roky ago)

    S kouskama čokolády jsou ještě lepší! Před chvíli jsem je vytáhl z trouby, drahá polovička je v extázi. 🙂 Díky za tyhle stránky, už jsem vyzkoušel několik receptů a pokaždé byl výsledek senzační.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      10/02/2015 at 18:53 (3 roky ago)

      Já jsem taky v extázi, díky za pchvalu. 🙂

      Odpovědět
  2. Eva
    15/02/2015 at 15:58 (3 roky ago)

    Minule som skúšala recept na jablkové muffiny s mrveničkou a boli neskutočne dobré, tak dnes prišiel na rad tento recept, k banánom som ešte pridala hrudkovitý tvaroh, ktorý som potrebovala spotrebovať a nemala som dostatok mlieka, tak som použila čučoriedkový jogurtový nápoj. A výsledok opäť perfektný. Už sa teším na ďalší recept!

    Odpovědět
  3. Martina
    22/03/2015 at 12:32 (3 roky ago)

    Teprve včera jsem objevila vaše stránky a teď je v troubě již 4 druh – dvoje čokoládové, ořechové a banánové. Všechny jdou na dračku, všechny jsou super. Už se moc těším na čerstvé ovoce ze zahrady. Děkuji moc za vaše nadšení.

    Odpovědět
  4. Adéla
    15/05/2015 at 7:13 (2 roky ago)

    Neeeeej! Výborné!
    Kdybych věděla jak, dám i foto 🙂
    Včera jsme snědli 12 kousků ve třech lidech.. UPS! 😀

    Odpovědět
    • Muffinárium
      15/05/2015 at 13:54 (2 roky ago)

      To se tak občas stává! Naplánujte si na víkend procházku navíc a je to v suchu 😀

      Odpovědět
      • Adéla
        15/05/2015 at 20:18 (2 roky ago)

        Dnes jsem dělala ty čokoládové.. a zítra dělám banánové a čokoládové na oslavu.. no.. rozjelo se to pěkně! Jsou opravdu mooooc dobré!
        Děkuji za tuto stránku! 🙂

        Odpovědět
    • Muffinárium
      18/05/2015 at 10:23 (2 roky ago)

      Jsou krásný! 🙂

      Odpovědět
  5. Terezie
    19/05/2015 at 17:24 (2 roky ago)

    Muffiny jsem delala podle Vašeho receptu + přidala kousky čokolády a po upeceni byly ve vnitř suché 🙁 Nevíte kde nastala chyba? Diky za odpověď.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/05/2015 at 14:12 (2 roky ago)

      Terezko, co myslíte tím, že byly suché? Jakože byly hodně přepečené? Ohlídala bych příště teplotu v troubě a trochu zkrátila dobu pečení…

      Odpovědět
  6. Eva
    20/07/2015 at 1:55 (2 roky ago)

    Jak vypadají vevnitř? Já mám pocit, že jsou vevnitř zase moc „mokré“, jako by byly nedopečené (ale chutnají teda báječně) – jsem spíš nepekař, peču přesně podle návodu, dokonce jsem i na druhou várku přidala teplotu i čas (cca 30-35 min, 185°C)… Jinak díky, báječné recepty!

    Odpovědět
  7. Andyss
    10/09/2015 at 14:44 (2 roky ago)

    Podle tohoto receptu jsem pekla dětem ve Finsku své úplně první muffiny a i díky článku, jak se dají zkazit,jsem si dala pozor a musím říct, že jsou vyborny!!!! 😉 určitě vyzkouším další recepty!!

    Odpovědět
  8. Tereza
    11/09/2015 at 13:29 (2 roky ago)

    Dneska jsem zkoušela. Mňamózní!! Děkuji moc za recept! 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      11/09/2015 at 14:21 (2 roky ago)

      Já děkuji za milý komentář!

      Odpovědět
  9. Veronika
    16/10/2015 at 15:18 (2 roky ago)

    Dneska jsem je pekla a vyšly perfektně dokonce i v bezlepkové variantě – mouku jsem nahradila rýžovou a pohankovou (půl na půl) a radši přidala o jednu lžičku PDP navíc. A jsou výborné. Děkuji za parádní recept. 🙂

    Odpovědět
  10. Olga
    05/01/2016 at 9:10 (2 roky ago)

    Tak tyhle jsem dělala jako poslední někdy na podzim….už jsou odsud asi 15., které jsem dělala, už nějak totiž ztrácím přehled v tom množství. 🙂 A některé jsem dělala už vícekrát (jak slané tak sladké). Ale nějak mi chyběly s povidly, perníkové, tak jsem si je vymyslela, obohatila základní recept o kakao, perníkové koření, do těsta dala jogurt, ne mléko, a do košíčku dám v půlce lžičku povidel. Ještě jsem někde jinde našla na inspiraci dát do těsta bílou čokoládu, ale to jsem nezkoušela.
    A letos určitě přijdou na řadu i jiné (nemuffinové) recepty. Musím se pustit do těch ovocných knedlíků…taky jednou už.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      09/01/2016 at 18:16 (2 roky ago)

      Olinko, bezvadný nápad! Díky za něj. A do knedlíků se prostě pustit musíte! 😀 Hodně štěstí a dobrou chuť!

      Odpovědět
  11. Dominika
    27/01/2016 at 11:45 (2 roky ago)

    Ahoj, muffiny peču už dlouho a někdy se mi povedou víc 🙂 a někdy zase míň :(. Dneska jsem dělala tyhle banánové a mají na povrchu takovou tvrdší kůrku a ta kůrka je i zespodu (chuťově jsou ovšem výborné), nevíš čím by to mohlo být způsobeno? Už se mi to stalo víckrát, většinou když jsem pekla ve formě vyložené papírovými košíčky.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:32 (2 roky ago)

      Dominiko, nevím, čím to je, ale banánové mám taky většinou s trochu tužší kůrkou. Někdy až hodně křupavou. Ale nějak mi to nevadí a netrápí mě to. 🙂 Ale jestli se ti to nezdá, zkus přidat o trochu víc másla, aby byly vláčnější.

      Odpovědět
  12. Zuzana
    28/01/2016 at 20:45 (2 roky ago)

    Opet vynikajici 🙂 tatinek mel dorazit na navstevu, tak jsem napekla bananove muffinky. Dělala jsem 4 ruzne variace – samotné, s karamelovymi kousky, s čokoládou a s pekanovymi ořechy 😉 samotné jsou klasika, karamelove byly krasne křupavé ale příliš sladké. Čokoládové jsou top, to už víme, ale můj osobní favorit je ořechová varianta 🙂 mňam!

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:26 (2 roky ago)

      Jů, Zuzi a jaké byly ty karamelové kousky? Jakože z čeho? 🙂

      Odpovědět
  13. Jarčátko
    06/02/2016 at 10:21 (2 roky ago)

    Toto byly úplně první muffiny, které jsem vyzkoušela, a byly fakt výborné! Snědli jsme je všechny na posezení 😀 Určitě je budu dělat často, jednoduché, rychlé, chuťově vynikající. Jen cukru jsem dala asi polovinu a bohatě to stačilo, dosladily se krásně banánem. Peču pro malé děti (1 rok a 3 roky), tak schválně ubírám cukr všude, nebo ho nahrazuji medem či rýžovým sirupem, a mouku používám hladkou špaldovou. Pro ten pocit, že je to vlastně úplně zdravá sladkost 🙂
    Děkuju za vaše stránky, budu tady velmi častým hostem 🙂

    Odpovědět
    • Muffinárium
      08/02/2016 at 22:13 (2 roky ago)

      Jarko, díky moc za milý komentář. Začinám experimentovat s tekutými sladidly – sirupy, slady, med. Jak vám těsto vychází?

      Odpovědět
  14. Ajdula
    04/03/2016 at 14:35 (2 roky ago)

    Zdravím vespolek, i já nekuchařka, nehospodyňka, nemuffinka, jsem poprvé pekla tyhle – byly výborné, všichni to ocenili, a mě to začlo bavit – ze mě snad ještě něco bude! Jdu totiž vyzkoušet řepu a jedny slaňáky. Jinak já se s tím tedy moc nemažu a mám jen mouku špaldovou…tak snad to ničemu nevadí:-)

    Skvělé stránky a moc děkuju za inspiraci!

    Odpovědět
  15. Věrka
    19/03/2016 at 12:55 (2 roky ago)

    Omylem jsem je teď pekla na 200 stupňů a musím říct, že jsou lepší než normálně, takové hebké, nadýchane, uvnitř ale syrové nejsou.

    Odpovědět
    • Muffinárium
      22/03/2016 at 16:40 (2 roky ago)

      Věrko, díky za tento koment! Vysoká teplota vůbec není na škodu, naopak! Muffiny na 200 °C krásně povyskočí. Právě to sepisuju. 🙂 Ale 180 °C je takový jistota pro všechny, kteří nevěří vlastní troubě.

      Odpovědět
  16. Phuong Trang
    20/03/2016 at 13:01 (2 roky ago)

    Právě jsem vyzkoušela a chutnají skvěle,přidala jsem kousky čokolády a posypala nastrouhanou. Příprava je snadná, doporučuji :).

    Odpovědět
  17. Simča
    28/03/2016 at 20:39 (2 roky ago)

    Díky za bezvadný základni recept! Zatím jsme se dostaly s dětmi jen k čokoladovým, ale hromadí se nespotřebované banány, takže po banánovém shaku jdu ještě vyzkoušet dát je do muffinů.Hlavně miluji tu rychlost, ačkoli chodim do práce na sedm ráno, stíhám i ráno upéct čerstvou snídani 🙂

    Odpovědět
  18. Barča
    25/09/2016 at 16:18 (1 rokem ago)

    Děkuji za recept, muffiny jsou chuťově moc dobré, ale chtěla bych se zeptat na jednu maličkost.
    Muffiny v troubě pekně vyběhly, ale po vyndání a vychladnutí mi trochu spadly, čím to může být způsbeno? …jsem začátečník 🙂 děkuji za radu.

    Odpovědět
    • Ala
      15/09/2017 at 12:43 (1 měsícem ago)

      Ja mám podobný problém. V trúbe boli nádherné, nadýchané a po vybratí a vychladnutí mi tiež spadli 🙁

      Odpovědět
  19. Ivana
    16/02/2017 at 15:23 (8 měsíci ago)

    Ted jsem dopekla, jsou výborné, ale vůbec mi nejdou odlepit košíčky od muffinu. Přitom jsou kupované v Tescomě …je nějaký jiný důvod proč to nejde odlepit? 🙂

    Odpovědět
  20. Bebecko
    27/03/2017 at 15:06 (7 měsíci ago)

    Prave som ich robila ale skusila som trosku zdravsiu verziu, tzn. Muku spaldovu a kokosovu, cukru 80g a z kokos.kvetov a mlieko ovsene. Uz sa chladia…sama skm zvedava, ale vyzeraju krasne a vonajuujjjj

    Odpovědět
  21. Radka
    31/03/2017 at 9:13 (7 měsíci ago)

    Já do nich přidávam vlašské ořechy, které předtím osmahnu na másle :-).

    Odpovědět

Leave a Reply